5.05.2010

La Liga'da Yeni Rekor Kesinleşti

Yağmurlu bir mayıs akşamında Barcelona beklenen farklı ve kolay galibiyeti aldı Tenerife önünde(4-1). Bu galibiyeti özel kılan ise La Liga tarihinde en son 13 sezon önce kırılan en çok puan toplama rekorunun yeni sahibi olmalarıydı. 90 olan puanlarını 93'e yükselttiler ki daha ligin bitimine 2 maç var, muhtemelen rekor önce 96, sonra da 99 olacak. Belki Sevilla deplasmanında bir şok yaşayıp 96'da veya 97'de kalabilirler ancak içeride Valladolid'i yenip 96'yı görecekleri kesin gibi. Tabii şampiyonluk için Madrid'in de bir şansı var, belki de bu rekor geçici olarak Barcelona'nın eline geçti ve sezon sonunda yine eski sahibinde kalacak.

Sonuç olarak bu iki takım kalan tüm maçlarını kaybetseler dahi La Liga tarihinin puan rekoru bu sezon sonunda kırılmış olacak. 1996/1997 sezonu sonunda Real Madrid 92 puanla şampiyonluğu elde etmiş ve tarihe geçmişti. Ancak burada çok önemli bir detay var ki o da şu: Real Madrid bu 92 puanı 42 maçta elde etti. O sezon La Liga'da 22 takım bulunmaktaydı, doğal olarak lig 42 hafta üzerinden oynanmıştı.

Bu sezon kırılan yeni rekor ise 20 takımlı bir ligin, yani 38 haftanın sonunda kırılmış olacak ki bu da rekorun ne denli ulaşılamaz olacağını ortaya koyuyor. Önümüzdeki sezon bu iki takımın yine ligin başında geleni geçeni yenip benzer bir yarışa girer mi bilemiyorum ama bu olsa bile diğer takımlar daha büyük hırs yapacağı için 96-99 veya Madrid kalan maçları alıp Barça'nın puan kaybı ile şampiyon olursa 98 puanlık rekora erişilmeyecek gibi duruyor. Yeni sezon öncesi hiç bir şey belli değilken, mevcut sezon bile bitmemişken kesin konuşma yapmıyorum yanlış anlaşılmasın, sadece tahmin benimkisi. Bu kadar efsanevi sezonlar sık yaşanmamalı futbolda ki tadı damakta kalsın. Önümüzdeki sezon da 99 puana 98 puan şeklinde biten bir La Liga'yla karşılaşırsak bu sezonun büyüsü kaçacak, bunu istemeyiz değil mi?

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO