21.11.2010

Yine Büyük Maç, Yine Aynı Skor: 1-0


Son 3 sezondur Fiorentina için Milan deplasmanları tamamen birbirinin kopyası sanki. İyi oynuyoruz, kazanmaya yetecek kadar da değil, daha fazla gol pozisyonları buluyoruz ancak galibiyeti değil puanı bile alamıyoruz nedense. Geçen sezon ve önceki sezon olduğu gibi yine istediğimizi ve hak ettiğimizi alamadan 1-0'lık skor ile dönüyoruz geriye.

Takımda tek bir eksik sorun yarattı önce ondan başlayalım. Jovetic'i kaybedeli 3 ay oluyor ama biz hala o sonraki hafta geri gelecekmiş gibi o bölgede idareten birilerini kullanarak gidiyoruz. Kalede Frey'in olmaması pek etkilemedi bizi, Boruc gayet iyi oynuyor her ne kadar Roma'dan 3 gol yemiş olsa da. Vargas'ın sakatlık ve formsuzlukla boğuşup yedekte beklemesi de sol kanadı durduran başka bir etkendi ancak Jovetic'in yokluğuna hala alışamamak bizi geriye götüren en önemli etkenlerden. Kadroya baktığım zaman sevmediğim iki adamın oyunda olduğunu gördüm sağ çizgide. Comotto-Marchionni ikilisi oynuyordu, şunu demeliyim ki Comotto yeterliydi ancak Marchionni'nin eşdeğeri Serdar Özkan'dı. E hal böyle olunca da anlayın Marchionni'nin ne kadar katkı verebildiğini.
İlk yarıda geçen hafta Roma'ya enfes bir gol atan D'Agostino yine sahne alıp köşeye topu gönderdi ancak Abbiati'nin zor açıda topu çıkarası geldi ki bu tip kurtarışlar kariyerinde sık yaptığı şeyler değil kabul edelim. Büyük maçta büyük oynamak bazen yeterli olabiliyor kaleciler için, iki takımın da kalecileri bunu yaptılar bugün aslında ama kazanan taraf Abbiati oldu. İlk yarıda verilmeyen bir Fiorentina penaltısı var, onu alabilsek belki işin rengi değişecekti ve önceki 2 sezonda hak ettiğimiz galibiyeti alabilecek yolu açacaktık. Ancak olsaydı etseydi diyerek yürümüyor futbol, vermeyince vermiyor hakem. Zaten hakemi bize karşı art niyetliydi diye suçlamıyorum zira ikinci yarı daha net bir penaltıyı Milan'a da çalamadı veya çalmadı bilmiyoruz. Oyun olarak dengeli ama Fiorentina'nın gol için daha istekli olduğu ilk yarıyı ise Ibrahimovic noktaladı.

Bu sezon 7. kez gol attı ligde Ibra. Fiorentina'yı fazlasıyla seven bir isim, gol atmadan duramıyor adeta. Inter'deki 35 metrelik efsane serbest vuruş golü hala hafızalarda sanırım... Ayrıca Inter formasıyla ilk golünü de Fiorentina'ya karşı atmıştı İsveçli dev.

Arada aklımdayken şuna değineyim, Mihajlovic de tıpkı Rijkaard'ın yapmak istediği gibi 4-3-3 üzerinden gidiyor. Şanssızlığım mıdır nedir bilmiyorum ama tuttuğum iki takımda da büyük umutla ve destekle başlayan yeni teknik adam ve yeni sistem girişimi hüsranla sonuçlandı gibi. Fiorentina için erken ancak durum parlak değil. Jovetic'e kaldıysak ve o yüzden oynayamıyorsak daha kötü bir durum bu neresinden bakarsak bakalım. Sanırım ya 4-3-3'ten farklı bir yol denenecek ya da sağ forvetin Marchionni(Serdar Özkan) olduğu, orta sahanın Zanetti'ye(Ayhan Akman) emanet edildiği bir takımdan fazla umut etmeyeceğiz.

Dönelim maça, ikinci yarıda ilk yarıdakinin yarısı kadar bile aksiyon yoktu aslında. Fiorentina yenik duruma düşmeyip berabere başlasa gol atma isteğini daha da arttırmış halde çıkardı ancak 1-0'lık skorun üstüne hemen gol bulup beraberliği yakalayalım diye yüklenip 2. golü yeme korkusu takımı geri çekti. Vasat ve Milan'ın 1-2 pozisyonu dışında heyecansız geçen 45-65. dakikalar arasından sonra da sahneye Fiorentina çıktı. Santana, Vargas derken takım hareketlendi. Oyuna giren bu iki kanat 4-3-3'ün gerçek forvet kanatları oldular ve takım daha etkili oldu ileride. Ljacic ve Santana'nın kaçırdığı net goller biraz çıldırttı bizleri ancak son 20 dakika fazlasıyla keyif verdi gol bulamasak da. En azından golü hep arayan Fiorentina oldu. Bu bölümlerde hücumların büyük çoğunluğunun kanattan geldiğini söylemeliyiz, Montolivo-D'Agostino ikilisi işlemediği zaman ortadan gitmemiz de zorlaşıyor. Kanatlardan giden toplar da Gilardino'yu tam hedef alamayınca gol gelemedi ne yazık ki.

Sonda şunu demem lazım, Kroldrup gibi gereksiz bir organizma zor bulunur dünyada. 90 dakikaya +3 verilmiş, tam 2.5 dakikası Kroldrup'un yüzünden yok oldu. Takım yüklenirken 1 dakikayı yerde kalması ve topun taca atılması ile harcattı. Kalkıp kenara bile gelmeden devam etti. Üstüne gitti Ibra'ya faulü yaptı ve hakeme muhtemelen küfür edip kırmızı kartı yedi, 1.5 dakikayı da böyle heba etti ve gol ümidi taşıdığımız duraklama dakikalarında 1 tane şişirme top attığımızla kaldık...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne bekliyordun arkadaşım. Fiorentina; İnter,Milan,Juve maçları hep 1-0 bitiyor. Golü yediyseniz bitti. Sonrası hep aynı. Yüklenmeye korkan Fio. Atak oynasada golü atamayan. penaltısı verilmeyen.

4 Yıldır aynı.Seedorf nasıldı ama... Yağmurlu havada ağır vasıta.

Adsız dedi ki...

Hem Milan hemde fiorentina taraftarı olarak beraberlik beklerdim.

BU ARADA SAYFANIN SONUNA KADAR DESTEKÇİNİM RENKTAŞ FORZA VIOLA

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO