18.12.2010

Laptop Sorunu...

Bloga bu ara pek dokunamıyor olmamın sebebi laptopumda sorun olması. Asus X59SL modelini kullanıyorum ve hem sağ hem sol menteşeleri kırıldı. Komple menteşesinin değişmesi lazım ama bir sonuç yok 1 haftadır uğraşıyor olmama rağmen. Nasıl ve ne şekilde bir yardım alırım da bu modelin menteşesini bulurum bilmiyorum..

Yazının devamına ekşiduyuru(ekşi sözlük duyuru/ilan servisi)'ya yazdığım yardım yazısını ekleyeyim bitireyim:

asus x59sl 226dv model laptopun sag-sol menteseler gitti biri kasadan yani dıstan, digeri de icten kırıldı.

yani komple mentese degisecek ancak izmir'de cankaya'da sordugum tum teknik servisler bulunca ararız gelirsiniz hemen takarız demelerine ragmen 4-5 gundur ses yok ki bu haftasonuna kesin yetisecegini soylemisti hepsi.

laptopu surekli kullanan ve ara sıra tasıması gereken biriyim ama ekran bir yere dayalı halde kalmadıgı surece durmuyor, o yuzden tasıyamıyorum bir yerlere..

lafı uzatmayayım, bana cıkma bir asus x59sl lazım mentesesi saglam olan veya yeni sıfır mentese lazım bu modele uygun.

asus'un f3 ve a3 kasa modeline uygun menteseler buna olmuyor, o yuzden bulmak cok guclesti..

nasıl ve ne sekilde bir yardım olur bilmiyorum ama su sorunu cozmek zorundayım artık, laptopu 1 haftadır duvara dayalı halde kullanmak hic hos bir durum degil..

~

Olay bu.. Buraya da yazdım girdim ki belki bir şekilde yardım eden çıkar. Asus'a yollamak istemiyorum çünkü en az 15 gün beklemem gerektiğini söylediler. En az 2 hafta, muhtemelen de 3-4 hafta arası laptopsuz kalmayı göze alamam, parçayı bulup İzmir'de yaptırmam veya İstanbul-Ankara'da parçayı bulan birine laptopu yollayıp ertesi gün parçayı taktırıp geri yollatmam lazım.

Yardım ederim diyen olur umarım..

3 yorum:

caveksk dedi ki...

bende ekranı kırmıştım geçen yıl.gitti gidiyordan buldum sonra.uyup uymayacağını anlamadığım için ilanı verenle irtibata geçip kargo yapmıştım laptopu istanbula hallolmuştu.seninkine benzer menteşeler var gitti gidiyorda ama uyar mı bilmiyorum tavsiyem benim izlediğim yolu izlemen satıcıya ulaşıp telefonla halletmen.kolay gelsin.

cem

Unknown dedi ki...

İstanbul'da Asus'un teknik servisinde çalışan bir arkadaşım var. Eğer bilgisayar hala garanti kapsamındaysa en geç 1 hafta içinde onarıldığını yada onarılamayacaksa en geç 5 gün içinde değişim kararını verdiklerini söyledi.

Direkt olarak İstanbul'da teknik servise gönder derim ben

firat selcuk dedi ki...

@berk,
garanti kapsamında ama aynı yeri, yani asus istanbul'u aradıgımda bana denen sey kırık oldugu icin garantiye alınmayacagı ve para odemek zorunda oldugum.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO