8.03.2008

Şampiyonlar Ligi #3


Barcelona 1-0 Celtic : Özetleri bile izleyemediğim için bilemiyorum ne oldu bitti ama Barcelona sanırım bu maçta istediğini erken alınca hiç zorlamadı Celtic'i. Messi'nin olmadığı dönemde sıkıntı çekerlerse yarı final zor olabilir ki iki çeyrek final maçında da oynamayacak Messi. Hatta yarı finalin ilk maçı için bile şans verilmiyor pek fazla.

Manchester United 1-0 Lyon : Zevkli ve gollü geçeceğini umduğum bir maçtı. Zevkli kısmı belki doğru olabilir de gollü kısmı pek olmadı. Lyon'u hiç bir zaman Şampiyonlar Ligi finalinde göremeyeceğimizden korkmaya başladım. Bunca yıldır üst düzey oynayıp istedikleri maçları kolayca kazanıyorlar ama bir türlü ileriye gidemediler. Yarı final bile göremedik Lyon'dan ki eldeki kadroda Kallström ve Benzema da kalıcı olursa iki sene içinde yarı final veya final bekliyorum. Maç hakkında konuşacak pek şey bulamıyorum izlemedim bunu da malesef.

Sevilla 3-2 Fenerbahçe : Kadıköy'deki maçın Sevilla yönünden baskılı olanını izleriz demiştim ve yanılmadım. Ancak Sevilla'nın teknik direktörü Jimenez gerçekten de akıllara zarar işlere imza attı. İç sahada kazanması gereken bir maça çıkıp Maresca yerine Poulsen tercihini her zaman her yerde tartışırım. Dahası 3-1 öndeyken Fabiano neden çıkar diye de düşünürüm, ancak mantıklı bir açıklama da bulamam. Fenerbahçe iki maça genel olarak bakınca turu haketti ve geçti. Geçmeseydi de fark yeseydi de şu olsaydı da demek gereksiz, gerçekten de iyi oynayıp turu geçtiler. Edu'nun sıçmadığı bir maçı izlediğim gün bu dünya bütün kötülüklerden arınmış olacak buna eminim. İyi oynadı derken penaltıyı yollayıverdi Palop'un kucağına. Sevilla seneye Şampiyonlar Ligi'ne kalırsa umarım bu eşleşmeden büyük bir ders çıkartarak oynar maçlarını.

Milan 0-2 Arsenal : İstatistiklere bakmadım ama Şampiyonlar Ligi'nin en yaşlı ile en genç takımının mücadelesiydi sanırım. Golü atan Arsenal turu geçer demiştim, gol geç gelmiş ancak Kalac'ın yine harikalar yarattığı maçta Arsenal'in golü bulacağı kesindi. Geç veya erken, sonuçta hakettikleri turu aldılar. İlk maçtan garantiye almaları lazımdı bana kalırsa ama gününde olan bir kaleci inat etti mi golü yemiyor, Kalac da öyleydi o akşam. Şampiyonluk adayım Arsenal'in en kötü ihtimalle finale gideceğini düşünüyorum, takılmalarına imkan vermiyorum. İstanbul'a gelirlerse de gidip yerinde izleyebilirim kendilerini.

Porto 1-0 Schalke : Hiç ilgilenmediğim bir eşleşmeydi, Schalke'nin geldiği son nokta oldu bu çeyrek final. Daha ileriye gidebileceklerini düşünemiyorum. Porto'yu bile zar zor eleyen takımın özellikle de İngilizlerle eşleşmesi durumunda neler olacağını düşünemiyorum.

Real Madrid 1-2 Roma : 90 dakika takip ettim ve gördüm ki Roma zayıf denen kadrosuyla İtalya'dan sonra Şampiyonlar Ligi'nin de tozunu atıyor. Real Madrid'i iyi oynayarak hakederek elediler, daha fazla bile atabilirlerdi S.Bernabeu'da. İlk yarısı çok tatsız olsa da ikinci yarısında futbola doyurdu izleyenleri iki takım da, Roma Vucinic'i alınca tur geliyor dedim ve geldi de. Real Madrid La Liga'da da işleri yoluna koyamazsa Schuster'in ömrü de kısa olur. Roma da böyle oynarsa yarı finali görebilir. Karşılarına da Manchester United çıksa tadından yenmeyecek bir eşleşme olur.

Chelsea 3-0 Olympiakos : Bir hevesle Olympiakos'un turu geçeceğini ummuştum ancak hiç öyle olmadı. Chelsea çok rahat geçti gitti. Çeyrek final Chelsea için de son durak olacak bana göre, ilerleyeceklerini sanmıyorum ki bunu derken Schalke ile olası eşleşmelerini ihtimal dışı bırakıyorum.

Inter - Liverpool : Bu maç önümüzdeki hafta içi oynanacak ki şu an canlı izlediğim Liverpool - Newcastle maçına bakarak konuşuyorum, masa başında karar verilmediği sürece bu turu Liverpool geçecektir.

3 yorum:

farawaysoclose dedi ki...

inter-liverpool maçı neden ertelenmişti?

firat selcuk dedi ki...

milan da aynı stadı kullandığı için uefa'nın kuralı gereği ertelendi diye biliyorum ben..

aynı stadda 24 saat içinde başka şampiyonlar ligi maçı oynanamıyor, onunla alakalı olsa gerek..

Adsız dedi ki...

benim bildiğim kadarıyla da güvenlik gerekçesiyle ertelendi o maç. milan'dan bi gün sonra ya da bi gün önce oynatabilirlerdi pekala ama liverpoolluların 2-3 gün daha italya'da kalacakları dü$ünülürse haklı bi gerekçe çıkar ortaya sanırım. öyle ya da böyle güvenliğe bağlanıyo olay..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO