31.03.2008

Haftasonu


Cumartesi günü olanlardan bahsetmiştim. Gelelim pazar gününe ve cumartesi gününden unutulanlara..

- İngiltere'den başlıyalım, Arsenal'in 10 kişiyle 2-0'dan maçı çevirmesine tamamen tanık olamasam da maçın son 15 dakikasını seyrettim, Bolton yarı sahayı bir kaç defa geçebildi ki çoğunluğu uzun toptu. Arsenal göstere göstere golü attı ve 3-2 aldı maçı. Gerçi o kadar baskıdan sonra gelen gol pek garipti, top herkese çarptı en sonunda gol olmaya karar verdi. "Topun da canı vardır" diyenleri haklı çıkardı bu gol. Manchester United 4-0 kazandı, rakibi A.Villa'ydı, skor belki normal denebilir ama Ronaldo yine normal değildi 1 gol 3 asist yaptı ki golü ve 3. asisti uzun süre jeneriklerde yer bulacaktır buna eminim. Uzatma dakikalarını izleyebildiğim derbide gülen taraf Liverpool oldu ve tek golle 4. olma yolunda en büyük engellerden birini aştı. Chelsea de kazanması gereken haftada Boro'yu tek golle geçti. Derby'nin küme düşmesi de aldıkları beraberlikle birlikte kesinleşti.

- Bu maçı tüm İngiltere'den ayrı yazmak istedim : Tottenham-Newcastle. Yoldan geçenlere maç 4-1 bitti kim kazandı diye sorulsa sanırım Newcastle diyenlerin sayısı tek hanede kalırdı, 10'u bulacağından şüpheliyim. J. Ramos'un son zamanlardaki en büyük yenilgilerinden biri oldu bu maç, ligden düşme tehlikesi bulunan ve bu sezon sadece İngiltere'nin değil tüm avrupanın en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Newcastle'dan kendi sahasında 4 yedi. Newcastle bu gazla bir kaç sıra yukarı çıkar mı yoksa eskiye dönüp gelene geçene puan dağıtmaya devam mı eder bunu önümüzdeki haftalar gösterecek. Benim düşüncem sezonun geri kalanındaki gibi rezil olmayacakları yönünde.

- İtalya'da alttaki postlarda görüldüğü gibi 4. lük mücadelesinde Udinese de kendine yer buldu, Fiorentina'nın mağlubiyeti Udinese'nin de yarışa ortak olmasını sağladı. Juventus - Parma maçı ertelendi, ertelenme sebebi ölümdü ancak bu defa ölümün sebebi çatışma/kavga değil trafik kazasıydı. Catania deplasmanından 1-2'lik galibiyetle dönen Torino bizim basının deyimiyle resmen altın buldu.

- İspanya.. Real Madrid zor olabilecek Sevilla engelini 3-1 ile geçti ve ikinci sıradaki Villarreal ile puan farkını 6'ya çıkarttı. Şampiyonluğu verirler mi bilinmez ama şampiyon olsalar bile Schuster'in yeri sağlam olmayacak o kesin. Şampiyonlar Ligi yarışında avantajlı olan A.Madrid'e ortak çıktı : Racing Santander. Sezonun en büyük sürprizlerinden biri olan Santander puanını 50 yaparak A.Madrid ile birlikte alttaki rakiplerine 5 puanlık fark yaptı. Valencia yine yenildi, Osasuna atakları ender gelişmedi ve 3 tane attılar. Bu sonuçlar da tehlikeyi atamadı üzerinden, tek şansları Murcia ve Levante dışında düşmeye aday tek takım kalması, eğer tüm maçları puansız kapatmazlarsa düşmeyeceklerdir.

- "Şampiyon belli ikinci kim?" sorusunun sorulduğu Almanya'da ise Bremen'in çöküşü devam ediyor. Duisburg'a kendi sahalarında 2-1 yenildiler, kendileri 5. sıraya inerken rakipleri de hayati bir üç puanın sahibi oldu küme düşme yolunda. Nürnberg de B.Münih'ten deplasmanda 1-1'le puan aldı bu hafta, düşme potasındakiler üsttekileri pek zorladılar. Bu bahsettiğim durumun bir diğer temsilcisi de Hamburg deplasmanından 1-1'lik skor ve tek puanla dönen Bielefeld oldu.

Postu attım sonra da blogları sıradan okumaya başladım. "Topun canı vardır" lafını ilk satırlarda kullanmıştım ki burada da kullanılmıs C.Ronaldo için. Güzel bir tesadüf olmuş..

2 yorum:

farawaysoclose dedi ki...

peki üzeri top şeklinde olan pastanın içi neli olsa süper olur?? fıstık draje :D

firat selcuk dedi ki...

cikolata ve cilek olsa da fena olmaz, canım cekiyor suna baktıkca.. gidip bi benzerini bulmalı veya yaptırmalıyım..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO