1.03.2008

Underrated Players #1 : Andrea Gasbarroni

Underrated/Overrated kavramını bilen bilmeyen vardır. Hemen kısa bir açıklama yapayım. Aşırı detaya gerek yok zaten sözcükler ne demek istediklerini anlatıyolar, olması gerekenden fazla abartılıp değer yüklenenler overrated oluyor, tam tersi olarak da hakkı verilmeyen yani değeri yeteri kadar bilinmemiş oyunculara da underrated deniyor.

Underrated denen oyuncular hakkında aklıma geldikçe seriyi devam ettirmek istiyorum. Tabii ki bu tamamen kendime göre oluşturduğum bir seri olacak, ben derim ki bu adam aslında çok iyi ama bir başkası çıkar bu adam hiç iyi değil nesini beğendin der, yani isim önerisi yapmasın kimse, aklıma geldikçe uzatacağım bu listeyi.

Evet geliyorum fotoğraftaki kişiye, Andrea Gasbarroni'ye. Roma - Parma maçını izlerken kendisine dikkat ettim ve bu underrated yazılarına başlamamın sebebi oldu. Yıllardır gittiği her takımda vasatın üstünde veya iyi denebilecek performanslar gösterdi ama bir defa olsun büyüklere gitmedi. Hep orta sıra takımlarında gitti geldi. Kendisi menejerlik oyunlarında favori oyuncumdu, her takımda orta sahaya doping etkisi yapardı ancak oyuna bakıp da oluşmadı kendisi hakkındaki görüşlerim. Yıllardır denk geldikçe izliyorum ve görüyorum ki hakkı yenen oyuncular varsa bunların arasına Gasbarroni ilk sıralardan girer. İtalya Milli Takımı ile Euro 2008'de kendisini görmeyi çok isterim ve bunun için önümüzde 3 aydan biraz fazla bir süre var, umarım gök mavili forma ile kendisini izleyebiliriz bu yaz.

1 yorum:

selaminko dedi ki...

menajerlik oyunundaki müthis fotvet ikilimden biriydi:))

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO