7.02.2010

Euro 2012 Grubumuz : Deplasman Yok!

Beklediğimden çok daha kolay bir grup geldi. Sanki Türkler için eğlencesine bir grup çekilmiş gibi : Almanya - Türkiye - Avusturya - Belçika - Kazakistan - Azerbaycan.

Öyle bir kura ki her torbadan içinde en çok Türk yaşayan ülkeler geldi. Belki ismen daha kolay görünen gruplar gelebilirdi ancak uzun vadede düşününce en iyisini çekmiş olabiliriz. Kazakistan ve Azerbaycan ile 4 maçımız olacak ve olası bir kritik durumda bu ülkeler bizim yolumuzu açıp kolaylık sağlayabilecek ülkeler. Futbolda siyasi ilişkiler ve bu tip birbirine yatmalar pek konuşulması istenmeyen şeyler ama millet neler neler yapıyor Avrupa'da, biz de kendi insanlarımızdan olası bir zor durumda kolaylık beklesek suç olmaz herhalde. En büyük deplasmanımız Almanya olacak ki oradaki maçta Türkiye'dekinden bile daha az Alman seyirci olabilir tribünlerde, kimse şaşırmaz sanırım bu gerçekleşse. Muhtemelen iki Türk takımdan 6+6 yapıp 12 puanı cebe koyacağız, Avusturya ve Belçika'dan da 10 puan bekliyorum ben henüz bir şeyleri kestirmek zor da olsa.. Almanya'dan da içeride zor da olsa 3 puan aldığımızı düşünürsek toplamda 30 puanın 25'ini alabilmeliyiz. 25 puan da bizi belki lider bile çıkarabilir ancak tüm bu hesaplamaları baltalayacak bir takım var benim çekindiğim : Belçika. Şu takım bir şekilde bizim canımızı sıkıyor yıllardır, içeride yenip dışarıda yenilmeden şu takımı sorun olmadan rahat geçebilelim artık yeter ki..

9 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Valla 'şeker gibi kura'nın bokunu çıkardık sanırım :D Ben gruptan gayet memnunum. Adam gibi oynarsak lider olarak bile çıkabiliriz.

Anoz dedi ki...

türk milli takimi kac senedir seker gibi kura cekiyor ama hicbir zaman bizi rahat rahat götüremiyor Finallere! Yahu gecen kura sekerden baska neydi? Bir ispanyollar (anladim cok zor) ve digeri kimlerdi? Yahu estonyayi sen 0-0 la gecip evinde 4-2 kazaniyorsan hic bir kura seker degildir. Yinede umutluyum, umarim iyi bir teknik direktör bulunur!

Antidoto dedi ki...

Kazakistan'dan Türk takımı diye bahsetmen pek bir acayip olmuş..Kazakların Türklükler nasıl bir ilgisi var hocam ya, "orta asya bizim,dolayısıyla orda yaşayanlar da bizim" gibi bir mantık mı bu?

Humerus dedi ki...

3.torbadan belçikanın gelmesi kötü oldu hiç istemediğim bir takımdı yine de 2.lik için favori gibi gözüküyoruz ancak oynanmadan kazanılmıyor maçlar bekleyip görmek lazım...

Çağrı dedi ki...

Aşırı iyimser yaklaşmışsın franchi.Henüz teknik direktörümüz bile belli değil.Milli takım çalıştırmak, yalnızca maç dönemlerinde kadroya oyuncu çağırıp maçta takımı yönetmekten ibaret değil dünyada.Bizde ise aylardır milli takıma dair bir çalışma yapılmıyor.Rakiplere gelince, Azerbaycan ve Kazakistan, diğer takımlar için de kolay rakipler.Bu yüzden, Austurya ve Belçika ile oynayacağımız maçlar bizim kaderimizi belli edecektir.Unutmayın,Belçikayı iki maçtada yenememiştik son elemelerde.Avusturya da ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir takım.İyi kontra ataklarla bizi yenebilirler.Almanyadan puan bile alabileceğimizi zannetmiyorum.Eğer iyi bir antrenör başımıza gelmezse, ve EURO 2008 deki şansımız yanımızda olmazsa, onlardan puan almamız şu anki yaklaşımımızla çok zor görünüyor.

firat selcuk dedi ki...

@moreno,
kazakistan'ın bir turk devleti oldugunu bilmiyorsan o sanırım benim problemim degil..

"biz orta asya'dan geldik, o halde orta asya bizimdir" gibi siyasi goruse sahip olanlardan degilim eger kastın oysa..

kazakistan'ın bir turk devleti oldugunu iddia etmek degil olmadıgını iddia etmek garipliktir..

bu konuda bilgi eksikligi varsa wikipedia'yı oneririm.. turkce sayfası cogu konuda pek dogru bilgi icermese de ingilizcesi muthis bir kaynak, oradan girip bakılmasını tavsiye ederim bu konuya..

ilgili baslıkları da sunayım sana : "turkic people" ve "kazakhstan"

CaRtMaNtR dedi ki...

Deplasmanlarda seyirci sorunu olmayacak herhalde ama asıl sorun bizim nispeten kolay görülen deplasmanlarda puan kaybetmemiz. Bu konuda Belçika ve Avusturya deplasmanları tam anlamı ile olağan şüpheli konumunda.

Mantık olarak gruba bakınca Belçika ve Almanya deplasmanları haricinde kazanmamız gereken maçlar ağırlıkta ama Milli Takımın yıllardır sorunu o kazanması beklenen favori olduğu maçlarda gereksiz yere zorlanması.

Ayrıca olası bir ikinciliğin kovalanması durumunda rakibimiz Avusturya olursa ve fikstürde Avusturya'nın Almanya ile oynayacağı bir maç olursa ciddi bu durum bizim adımıza ciddi bir dezavantaj yaratacaktır.

Birde her ne kadar Kazakistan ve Azerbaycan bizden daha alt klasta takımlara sahip olsada özellikle kendi evlerinde çok sertliğe kaçan ve katı defans uygulamaları yapmaları durumunda oyun disiplininden çıkarak o maçlarda beklenmeyen kayıplar yaşayabiliriz.

Adsız dedi ki...

Ben yillarca orta asyada yasadim, kazaklarin kirgizlarin kendilerini turk hissettigine dair hicbirsey gormedim, duymadim. adamlar su konuda hassas: biz sizinle ayni soydan olabiliriz (daha dogrusu siz bizim torunumuzsunuz diyorlar.) ama biz ozbek, kazak, kirgiz vesaireyiz. turk olan sizsiniz diyorlar.

bilimsel olarak da kazakcanin ve turkcenin icinde bulundugu dil ailesine turkce denmiyor. turki diller / turkic languages deniyor.

bu uzun aciklamadan sonra:

hicbir kazak gelin agam pasam ayni soydaniz diye bize puan vermeyecek. bu puanlari almak icin cok calismamiz gerek. dereyi gormeden paca sivamak yanlis.

bu grup zorlu bir grup. cikabilecegimizi sanmiyorum ne yazik ki.

firat selcuk dedi ki...

yahu ben kazakistan iki macı 5-0 verecek mi diyorum ?

benim dedigim her torbada icinde en cok turk bulunan ulkeleri cekmis olmamız.. bu kadar basit bir cumle kurdum..

kazaklar turkiye cumhuriyeti ile dost olmak zorunda degiller, kendi bilecekleri is.. benim hic bir ırkla, ulkeyle derdim yok.. kazaklar turk kokenlidir, yabancı yere gitmiyoruz diyorum ben.. 5-0 macı mı verirler, 10-0 yenerler mi bizi orasını bilemem, kazakların sahsi problemi o kısım..

zor durumda kolaylık saglarlar dedim hepsi o.. ha saglamasalar ne olur, kazakistan'ı icerde dısarda kolayca gecemeyeceksek avrupa sampiyonası'na gitmeyelim..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO