27.02.2010

İtalya 2010 Dünya Kupası Forması

İtalya'nın Dünya Kupası ve 2010 Avrupa Şampiyonası Elemeleri boyunca giyeceği 2 sezonluk formaları görücüye çıkmış. Mavi ve beyaz formalara alışıldı ama bu defa bir kaç güzel detay var. Mavi forma İtalya klasiği olarak vücuda yapışan türden, önünde ise vücut hatlarına benzetildiğini düşündüğüm, farklı bir anlamı varsa henüz öğrenemediğim bir şekil var. Gayet şık ve estetik duruyor, Puma formalarını çok beğenmem ama bu defa iyi iş çıkarmışlar.
Üstelik Puma mavi formada olduğu gibi beyaz formada da güzel bir iş çıkarmış. Bu net olan fotoğrafta gözükmese de altta formaların ilk sızdığı fotoğrafları görüyorsunuz, orada yakalar belli oluyor. Beyaz forma üzerine kırmızı ve yeşil yakalar yaparak İtalya bayrağını ortaya çıkarmışlar formada. Yakalar düz dururken bu renkler çok az belli olsa da bulanık olan fotoğrafta yakalar dik tutulduğunda renkler ortaya çıkıyor. Puma İtalya formalarında 2'de 2 yapmış, tam isabet olmuş.

2 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Şu iğrenç logoyu değiştirmemişler yine... Dört tane yıldızınız var, adam gibi göstersenize işte!

Adsız dedi ki...

Desen direkt vücut hatlarına değil, gladyatör zırhlarına gönderme yapmış. Hoş gladyatör zırhları da kaslı vücut hatlarına göndermeler yapan analojiler içerir ama burada zırh metaforu çok net bir biçimde gözüküyor.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO