1.02.2010

Keirrison Fiorentina'da

Transfer biterken Mutu'nun kariyerini bitirme noktasına gelmesiyle arayışa giren Fiorentina Cassano ile anlaşamayınca Benfica-Barcelona ikilisinin kapısını çalıp Keirrison'u istemişti. Benfica'da oynayamayan oyuncu bu teklife olumlu bakınca Barcelona işi yokuşa sürmedi ve 2 yıl boyunca Fiorentinalı olmak için bugün erken saatlerde Floransa'ya ayak bastı Brezilyalı golcü. Cassano neden olmadı diyen olursa cevapsız bırakmamış olalım : Fiorentina'ya şimdi değil sezon sonu gelebilirim dedi ve o iş rafa kalktı hemen.

Dün gelen ilk haberlerde olduğu gibi Keirrison 2 yıllık kiralık sözleşmeye imza atacak gün içerisinde. Sadece kiralıktır diye korkmuştum ama yine dünkü haberlerde olduğu gibi bir satın alma opsiyonundan söz ediliyor. Tek farkı şu, dün net bir miktar konuşuluyordu, bugün ise türlü türlü spekülasyon var yok şu kadar yok bu kadar diye. Dün yazanlar doğruysa 12 Milyon £, yani yaklaşıp 15 Milyon € civarı bir satış opsiyonu var sözleşmede. Keirrison gibi bir golcü için fazla sayılmaz bu, başarılı olduğu zaman ve o günkü şartlar almamızı gerektiriyorsa Fiorentina hiç mi hiç zorlanmayacaktır satın alırken. Ancak şu var, hem Keirrison başarılı olur hem de Seferovic iyi gelişim gösterip forma mücadelesi içerisinde olursa satış opsiyonu kullanılmayabilir. Babacar-Seferovic-Carraro gibi isimler 2 sene içerisinde kadroyu zorlayabilecek isimler oldukları için başarılı olsa bile Keirrison'un kalıcı olup olmayacağı soru işareti şimdilik.

8 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Merakla bekliyorum bu elemanın Fiorentina performansını. Hayırlısı bakalım.

mre dedi ki...

Kierrison Benfica'da niye oynayamadı bilginiz var mı?

firat selcuk dedi ki...

@mre,
saviola-cardozo ikilisi cok formda olunca ona sıra gelmedi.. ayrılmaya niyeti vardı zaten, hem fiorentina icin hem de kendisi icin bir piyango oldu transfer..

mre dedi ki...

@franchi
ok ben yazıdan (nasıl olduysa) farklı bir sorun var anlamı çıkarmıştım. Beğendiğim bir futbolcu ve bu yıl hemen hiç izleyemedim. İyi transfer.

maRco dedi ki...

haldun bu çocuğu nasıl kapamadı ya kızdım bak şimdi :D

zgr dedi ki...

hatırlar mısın bilmem? ilk fm 2009'da yıldızken ben alıp oynatırdım. sende bu ne lan çok yeteneksiz bu ''keriman'' demiştin. demek öyle olmuyomuş bu işler. yazın transferin flaş adamı oldu barça'ya giderek. sanırım sonra da benficaya kiralandı .ve şimdi de fiorentina'nın yolunu tutmuş demek. hayat ne garip.. keirrison çok gol atar 2. yarıda. fiorentina'nın kilidi açamadığı maçlar oluyo. çok gol kaçırabiliyolar.. öyle maçlarda kurtarıcı olur, sıkıntıyı çözer bence bu wonderkid.. başarılar diliyorum. hayırlı olsun franchi. :)

toprak dedi ki...

ve bugün itibarıyla da Lazio'ya ilk golünü attı sanırım..
CM 94'tü sanırım Amiga'da bu oyunla tanışıp ve abimle İtalya 2.Lig'inden takım alalım diyerek Fiorentina'yı seçişim, abim de Bari'yi almıştı..
Batistuta'lı, Toldo'lu, Schwarz'lı, Baiano'lu, Effenberg'li, Beltrammi'li kadrosu hâlâ aklımda ve takımımla ilgili bi blog bulduğuma da çok sevindim..

firat selcuk dedi ki...

@toprak,
ben de fiorentina'yı seven yeni bir okur kazandıgım icin mutluyum..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO