14.02.2010

Kurşunlar Eski Dostlardan : Sampdoria 2-0 Fiorentina

11. dakikada Gamberini'nin sakatlanmasıyla ilk darbeyi aldık, kötü başlayan maç öylece devam etti zaten. 17'de 1-0 geriye düştük, ardından 22'de de Santana sakatlanıp çıktı oyundan. Bu da oyunun kalanı için olası değişiklikleri kısıtlıyordu. Plansız değişiklikler kalan 70 dakikadaki stratejiyi etkilemiştir yüksek ihtimalle. Gamberini çıkınca oyuna giren ismin Felipe olması büyük bir stratejik hatanın kanıtı oldu adeta. Fiorentina'da hiç iz bırakamamış vasatı asla aşamamış olan Per Kroldrup ilk 11'deydi, Felipe ise kenardaydı. Felipe'yi oynatmayacaksak kiralamanın mantığını çözemiyorum ben. Kötü olsa, o mevkiide çok formda ve kaliteli isimler olsa durumu anlarım ama bu da nedir ya ? Gamberini, Dainelli, Kroldrup ve Natali var kadroda ve kaptanlık görevini de sürdüren Dainelli'yi gönderiyoruz Felipe geldikten sonra. Yani bu demek oluyor ki kaptanı kaybetmeyi göze alabileceğimiz bir oyuncuyu alıyoruz takıma. Bu oyuncunun durumu, yıllardır performansı Cihan Haspolatlı-Orhan Ak ayarında olan vasat bir savunmacının aynısı.. Bu adam 11'de çıkıp kaptanı takımdan yollatan yeni savunmacı niye yedek bekletilir. Arada sakatlık bilmemne oldu da 11. dakikada girip uzatmalarla birlikte 85dk.'ya yakın forma giyiyor adam, bu mu sakatlık yüzünden yedek kalmak ?

Prandelli kırmızı ışıkları yaktı alarm veriyor 2 aydır.. Transfer döneminde yapılanlar, devamında gelen performans ve kadro tarcihleri ile dibe vurmaya doğru koşar adım gidiyor. Ljajic maç koptuktan sonra oyuna giriyor 11'de çıkması gerekirken. Bugün tüm sorun Prandelli'nin değil ancak planladığı muhtemel oynamalar için gereken oyuncu değişikliği hakları çok erken tüketildi. İlk baştaki tercihler yanlış olunca da çifte sakatlık şoku iyice darbe vurdu maç içerisindeki planlara. Takım 2010 yılına girdiğinden beri büyük bir çöküşün içerisinde ki transferlere bakılınca tam tersinin olması lazımdı.. Prandelli'nin Fiorentina'nın başındaki planlarının tam anlamıyla sonuç vermesi için belirli bir süreye yayılan senaryo vardı, kendi ağzıyla söylediği. Bu süre 2010/2011 sezonunun sonuna denk düşüyor ancak Şampiyonlar Ligi'ni de rakibe karşı varlık gösteremeden elinden kaçırırsa planları ve hayalleri son bulabilir. Hep sabırdan gelecekten bahseden ve Floransa'da çok güvenilen bu adam farkında olmadan yolun sonuna doğru attı kendini..

Sampdoria tarafından olaya bakacak olursak kendi sahalarında alıştıkları o etkili oyunu sergilediler. Fiorentina bugün doğru tercihlerle sahada olsa bu kadar kolay kazanamazlardı ancak en azından Fiorentina iyi oynadı da kaybetti derdik. Fiorentina'nın berbat bir gününde olması ekmeklerine yağ sürdü. Eski Fiorentinalı Semioli ile öne geçip yine eski bir Fiorentinalı Pazzini'nin skoru 40. dakikada 2-0'a getirmesiyle maçı çözdüler.. Durum bu olunca da ikinci yarı tamamen sembolik olarak oynanan boş bir bölümden öteye gidemedi..

İki eski oyuncumuzun bizi vurduğu maçtan geriye ise sakatlanan iki isimden iyi haber beklentisi kaldı sadece.. Resmi siteden gelen ilk açıklamada Gamberini adına kötü haberler var. Omzunun çıktığı belirtilen oyuncunun acılarını kesebilmek için o bölgeye anestezi uygulanmış. Gündüz detaylı olarak durumu incelenecek deniyor ve bir kaç kemikte kırık olmasa da çatlakların olabileceği söyleniyor. Gamberini'ye bir süreliğine veda edeceğiz sanırım. Santana da baldırından sakatlandı, onun sakatlığının ciddi olup olmadığı da gündüz yapılacak olan detaylı tetkikten sonra belli olacak.

3 yorum:

MizahiGeveze dedi ki...

Fio tamamen CL ye odaklanmış durumda.

hagibaba dedi ki...

ya bu kroldrup sevdası nedir arkadaş çıldırıcam
hayır adam yok sanki

Baris dedi ki...

@Bora-MAN
CL diyorsun ama formları çok kötü ve karşılarında buldozer gibi önüne gelene acımayan bir Münih var. İşleri çok zor. Kazanabileceklerini düşünmüyorum.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO