6.02.2010

Not Defteri #35

  • Marmaris'e geldim ya 29 Ocak günü, blog biraz aksamaya başladı, uzun zamandır görmediğim yakın arkadaşlarımla birlikte olduğum için  bu durumu normal karşılarsınız umarım. Bir kaç gün içerisinde normale döner buralar..
  • Bu satırları yazarken yüksek miktarda alkol aldım ama hiç bir sarhoşluk belirtisi yok. 3 sene evvel ben 1 biraya sarhoş olabilecek, alkolün kokusuna bile dayanamayan bir adamdım. Günümüzde ise alkol gitgide gazoz kıvamına gelmeye başladı bünyem için, etki etmiyor bir türlü. Tek etkisi bir süre sonra beliren tuvalet ihtiyacı. Çıldırmam an meselesi bu durum yüzünden. Birazcık içip de kafam dağılıp başka boyutlara gitsin diyemiyorum alkol etki göstermediği için. Bu durum ilk başlarda güzeldi "ehehe olm içiyorum içiyorum etki etmiyor hehehe" diye coşuyordum ama  şimdi düşününce iyi değil, insanın istediği zaman ne kadar içerse içsin sarhoş olamaması kötü bence.
  • Ayrıca görüldüğü üzere Not Defteri'nde 35. sayfaya geldik, İzmir'in plakası oluyor, buradan 4.5 senedir üniversite okumaya çalıştığım İzmir'e el sallıyorum.
  • Ayrıca ben hafiften sözünde durmayan cins bir adamım, onu belirteyim, itiraf edeyim. Modern Warfare 2 oynayacağımı ve oyunun esiri olacağımı söylemiştim, henüz başlamadım bile ne yazık ki.. İlk edindiğim oyun bozuk çıkmıştı, ikincisi doğru sanırım. Çok beğenirsem orjinalini alacağım, zira FIFA 10'un taksitleri bitti, bir bakıma yabancı kontenjanından yer açmış oldum da diyebiliriz. Bu yabancı kontenjanını başka bir güzel oyun ile doldurabilirim, ya da bir boardgame alabilirim.
  • Boardgame demişken, sanırım bunların en güzeli Tabu değil Trivial Pursuit. Böyle keyifli bir oyun görmedim ben daha evvel, mükemmel bir şey. Bir süre sonra bazı sorular ezberden gitse de insanın genel kültür seviyesine hatırı sayılır bir katkı sağlıyor. Yanlış olan bir kaç soru var ama onu masada bilen en az bir kişi çıkıp doğrusunu belirtiyor, sorun olmuyor.
  • Bu kadar oyundan bahsetmişken, Katil Martı serisi benzeri bir Fiorentina serisi yapma niyetindeyim FM 2010'da.. Çok sıradışı olayların döndüğü bir kariyer yaşamaktayım, 3. sezonuma başladım bu ara.. İstek gelirse bunu yazayım seri olarak, gittiği yere dek.. İlk sene hedefleri tutturamayıp kendi beklentilerimin altında bir sezon geçirsem de ilk sene sonundaki büyük sürpriz dolu gelişmeler oyunun seyrini değiştirdi.. Gelen tepkilere göre bu kariyeri yazıp yazmama konusunda kararımı vereceğim, şimdilik devamını söyleyip işin tadını kaçırmayayım.
  • Marmaris'e geldim geleli Digiturk kumandasını esir aldım evde. Spormax senin Eurosport benim, GS TV senin Lig TV benim geziyorum umarsızca, NTV Spor zaten her daim göz hapsimde.. Moviemax ve Goldmax ikilisi de beklenmedik anda nefis filmler yayınlayıp göz kamaştırıyor. İzmir'deki öğrenci evinde uydu alıcı kayıt yapabilen ve tüm kanalların biss kodlarının ve şifrelerinin otomatik işlendiği güzel bir uydu alıcı olsa da Digiturk'ün yerini tutmuyor benim içim. O uydu alıcının markası Prozec, yanlış anlaşılmasın Dreambox gibi "yasa dışı / suç unsuru" ürünlerden biri değil.
  • Marmaris'te Barlar Sokağı civarında 1 tane kokoreççi vardı en son Kurban Bayramı'nda, aradan geçen 2 aylık sürede bu sayı 3'e yükselmiş. Ancak ben bu 3 tanesini bir kenara atıp Datça yolu üzerinde TESPO'nun yanında, yani oradaki halı sahanın yanında içeriye Armutalan'a ve Siteler'e sapan yolun köşesindeki kokoreççiyi tek geçerim. (Marmaris'teki okuyucular ve arkadaşlarım beni çok net şekilde anladılar şu an eminim.)
  • Yine yeme içmeden bahsediyorum ama aç değilim. Hem madem yemekten bahsettim patates kroket denen şeyin ucuz ve kalitesiz gözükmesine rağmen nasıl o kadar lezzetli, nefis, eşsiz olduğunu sorgulayaraktan bu sayfayı kapatayım artık..
  • Sabah sabah daha fazla uzatmamak lazım, biraz uyuyup öğleden sonraki maçlara uyanayım. Gündüz bakacak bir şey olmadığı için mecburen Spormax'te hiç sevemediğim Premier Lig maçlarını izleyeceğim ne yapalım..
  • Bu arada gece 4 tane içtiğim votka burn(redbull değil özellikle burn)'ün fotoğrafı ile süsledim postu, bulduğum fotoğraf theprodigy.deviantart.com adresindeki kullanıcıya ait, herhangi bir sorun çıkmaması adına buraya not düşelim ve bir uyarı halinde buradan bu fotoğrafı kaldırabileceğimi belirteyim. Linkten görüldüğü kadarı ile kendisi ezeli rakibimiz Fenerbahçe'nin taraftarı, buraları okuyorsa kendisine selam edelim..

7 yorum:

mesut tok dedi ki...

kıskandım :)

Adsız dedi ki...

abi bende yavaştan fm ye başladım katilmartı çok işime yaradı yeni seriyi merakla bekliyorum
saygılar

Oypa13 dedi ki...

@franchi

Egede mi,9 eylülde mi okuyorsun?

firat selcuk dedi ki...

ege'de okuyorum, fizik bolumu..

Paul Pierce dedi ki...

Fiorentina kariyerini merak ettim şimdi.Hani yazarsan fena olmaz :D

Adsız dedi ki...

yaz yaz...
güzel yazıyorsun kardeşim bizi mahrum etme...
zaten sezon başından beri yazıcam yazıcam diyosun, bu sefer sözünde dur..:)

CaRtMaNtR dedi ki...

Modern Warfare 2 çok güzel oyun senaryo kısmı kısa ama film gibi. Multiplayer sevenler içinse çok daha fazla opsiyonlar içeren bir oyun.

Bu arada başka yabancı önerisi olarak Dragon Age: Origins veya mart gibi geleceğini duyduğum Assasin's Creed 2'yi tavsiye ederim :)

Bide alkol bol bol geyik ile daha hızlı kana karışıp daha bir çakır keyif yapar.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO