11.05.2010

Bundan İyisi Yok! : MFÖ

Bu gece(10 Mayıs) kampüste MFÖ vardı, iyi ki de buradaydılar! Hayatımda izlediğim en iyi konserdi bu.

Bilinçli olarak, yani hatırladıklarımı sayarsak, 6-7 yaşımdan beri konsere giderim.. Üniversiteye başlayınca çok daha sıklaştı izlediğim konser sayısı.. Hemen hemen severek dinlediğim her grubu canlı canlı dinledim, çok sevdiğim gruplar arasından sadece 110 ve Portecho'yu izlemedim henüz canlı olarak..

İzlediğim onlarca konser arasından hiç düşünmeden ilk sıraya yazacağım konser oldu bu..

Prodigy, Tool ve RHCP konseri izleyemedim henüz -zaten RHCP ülkemize gelmedi hiç-. Geçerse bu üçünden biri geçebilir bu konseri.. Geçer demiyorum bakın, geçebilir belki.. O derece iddialıyım..

Şenlik programında 21.00'da gözüküyordu konser ama genelde 40-45 dakika sarkıyor konserin başlangıcı..

Bu da öyle oldu, 21.50'de sahneye çıktılar, hiç ara vermeden sahneyi terk ettiler ve saatler bu sırada 00.20'yi gösteriyordu.. Tam 2.5 saat hiç durmadan çaldılar, kendileri 1 coştuysa seyirciyi 10 coşturdular.. Seyirci coştukça onlar daha çok çalmak istediler..

Mazhar Alanson, Fuat Güner, Özkan Uğur üçlüsü benim gözümde müzikal anlamda zaten bu ülkenin başına gelmiş en iyi 2-3 topluluktan biriydi, efsane olarak da en üst sıradalardı. Diğerleri ile olan farkı fazlasıyla açtılar..

Daha önce kendilerini izlememiştim hiç canlı olarak.. Kendi okulumda kendi fakültemin dibinde 2.5 saat hiç durmadan izlemek gibi bir şansım oldu, çok mutluyum, çok ballıyım, çok şanslıyım..

Keşke bir surpriz olsa, seneye de yine gelseler şenlikler için.. Ne güzel olur, ne enfes olurdu..

Okulda aynı yerde Teoman da konser verdi 7 Mayıs günü, o konserde 15-20.000 kişi vardı kampüste, iğne atılsa yere düşmüyordu belki ama gelen izleyicinin yarıdan çoğu "apaçi" diye nitelendirdiğimiz kesimdendi, "içip içip kız keselim sapıklık yapalım" derdindelerdi, konserde kız tavlayıp götürme amacındaydılar.. Rezil bir ortam vardı yani Teoman konserinin olduğu gün..

MFÖ konserinde de bu tipler illa ki vardı ama Teoman konserindeki izleyicinin %55-60'ı böyleyken MFÖ konserinde %5-10'da kaldı bu oran.. O da her konserde olur, hele ki ücretsizse.. Yani diyeceğim şu ki, izleyici de tamamen müzik için oradaydı, sapığı, apaçisi, ayyaşı yok denecek kadar azdı.. Böyle bir ortam olunca hem çalan hem dinleyen inanılmaz eğlendi..

Adamların calarken cok buyuk keyif aldıgı her hallerinden belliydi..

Unutulmaz bir gündü şahsım adına, MFÖ'ye ve birlikte cladıkları arkadaslarına teker teker tesekkur ediyorum, muhtesemdiniz..

7 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Aynı şekilde, geçen sene bizim okulun şenliklerinde çıkmışlardı ve acayip eğlenmiştim. Şenlikler için biçilmiş grup resmen.

Batistuta35 dedi ki...

geç çıkmaları dışında herşey güzeldi:)

MizahiGeveze dedi ki...

Oha sende mi Fen Fakültesindesin yoksa ?

Oypa13 dedi ki...

Teoman konserinin olduğu Cuma gecesi Partizan-Olympiakos maçı vardı.Birde üstüne apaçilerin olacağı ihtimali var olduğundan maç daha cezbedici geldi.Evde tek başına elde bira ile o maçı izlemek paha piçilemezdi.

firat selcuk dedi ki...

ben de durmadım zaten teoman'da.. belki ortam az cok iyi olur, eski sarkıları calar biraz egleniriz diye gittik.. zaten teoman yeni cıktı biz gidince, 7-8 sarkı sonra kalktım eve dondum ben de, cekilecek turden bir dert degildi o.. konser sonuna kadar orada kalanlar nasıl basardılar bunu bilmiyorum..

Zenana dedi ki...

hacettepe öğrenci profili de eskiyle mukayese edince dışarıdan gelen apaçilerden artık çok farklı olmadığı için ben gitmemeyi tercih ettim.bu kararımda geçen seneki şenliklerde canlı linç görmemin de (yaklaşık 10 öğrencin bi apaçiyi aralarına alıp yerde tekme manyağı yapması) etkisi büyüktür. ancak olası bi rhcp veya tool konserinden bile fazla eğlenilmiş olunması içimi de bi cız ettirmedi değil. o kadarda iyi değildir be! değildir di mi=)

firat selcuk dedi ki...

@zenana,
1 saniye bile sıkılmadım diyeyim anla sen :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO