6.05.2010

Kimsin Sen?

Bakalım bu adamı tanıyan/hatırlayan var mı...

~

8 tane cevap geldi 1 saat 45 dakika içinde. Doğru cevap sayısının 2 saatte olsa olsa 3-4 tane olacağını düşünmüştüm ancak Pierre Esser veya Türkiye'ye geldikten sonra öğrenilen adıyla Cengiz Dülgeroğlu çoğu kişinin hafızasındaki yerini koruyor anlaşılan.

"Kötü" sıfatının çok daha ötesinde bir kaleciydi kendisi. Değil 1. kaleci, 3. kaleci bile olması sürprizdi. Hatırlamayanlar için şunu ekleyelim; Galatasaray formasını sadece 1 resmi maçta giydi ve o maçta da Galatasaray dönemin vasat ekiplerinden Vanspor ile 1-1 berabere kaldı(1996/1997 sezonu). Müthiş bir galibiyet serisi yakalamıştık o dönem ancak Pierre efendi sekteye uğratmıştı bunu. Son anlarda eski Galatasaraylı oyuncu Yusuf Tepekule'den gelen gole engel olamadı. Bu sezon Leo Franco'nun yediği o insanı çıldırtan gollerin daha kötüsüydü bile diyebiliriz yediği gol için.

Akşam vakti nerden aklıma geldi bilmiyorum ama Volkan Kilimci ve Leo Franco ile birlikte Galatasaray'da gördüğüm en kötü 3 kaleciden biri olduğunu çok rahat söyleyebilirim.

13 yorum:

BarFly dedi ki...

pierre esser

Adsız dedi ki...

pierre esser :)

TA dedi ki...

pierr esser olabilir mi? kaleci.

mre dedi ki...

Cengiz Dülgeroğlu nam-ı diğer Pierre Esser. Tek maçlık G.Saray kariyeri Vanspor maçında topu elinden kaçırıp gol yemesiyle sonuçlanmıştır. Golu Yusuf Tepekule attı diyeceğim ama emin değilim.

90 + 3 dedi ki...

Pierre Esser nam-ı diğer Cengiz Dülgeroğlu.

tolga dedi ki...

pierre-esser

Adsız dedi ki...

PİER ESSER OLASI LAZIM YADA ONUN GİBİİRŞEY FATİH TERİM ZAMANINDA GALATASAYA GELDİM AMA TUTUNAMADI DİYE HATIRLIYORUM

M.T dedi ki...

Pierre Esser. Ya da Cengüz Dülgeroğlu mu desem? Ne dersem diyeyim kısa Galatasaray kariyerinde (tek maçlık) Ali Sami Yen'de çıktığı ilk Vanspor maçında son dakikalarda Galatasaray 1-0 öndeyken, Yusuf Tepekule'nin sağ taç çizgisinden yaptığı ortayı çelmek isterken penaltı noktasının üzerinde olduğunu unutup topu direğin üzerinden aşırtmak istemiş ve kendi kalesine yollamıştı. Bu da O'nun ilk ve son maçı oldu zaten. Kusura bakma sana diyecek bir söz bırakmadım sanırım:)

firat selcuk dedi ki...

@m.t,
yazıyı hazırlamıstım soruyu sorduktan hemen sonra, hemen hemen aynı bilgiler olmus ki zaten bu adam ve galatasaray hakkında verilebilecek farklı bir bilgi yok..

adam baslı basına facia oldu ve gitti.. iorfa'yı bile seviyoruz ama pierre esser dediler mi bende simsekler cakıyor..

Can dedi ki...

Hayrettin yazıyı okusa gözleri yaşarır.

M.T dedi ki...

Görünce tutamadım kendimi yazdım valla. Biraz yer kaplamak gibi oldu kusura bakmazsın umarım. Kısa bir not daha eklemek gerekirse,1996-1997 sezonunun devre arası transfer edilmişti. O Vanspor maçı da ikinci yarının ilk maçıydı. Aynı zamanda Pierre Esser'in son maçı oldu.

Adsız dedi ki...

pierre,leo sıralaması arasında volkan kilimci'den önce yer alması gereken biri var unutulmasın Mehmet Duymazer. Kafasını direklere vuran adam diye hatırlatmaya çalışayım. Gerçi Hayrettin'i izleyerek büyüyen bir neslin evladı sayılırdı ve onun geleneğini sürdürmek istiyordu ama fırsat tanımadılar :)

Adsız dedi ki...

ahmet bulutuda unutmayalım

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO