18.05.2010

Mehmet Batdal ve Serdar Özkan Galatasaray'da

Mehmet Batdal'ın adı çok anıldı son 10 günde, çok bahsi geçti bir süredir ancak ben pek ihtimal vermiyordum. Buca'da kalıp en azından sezonun yarısını orada geçireceğini düşünmüştüm. Şahsen son oynadığı 4-0'lık Erciyes maçının hatrına bile kucak açarım Mehmet'e. Buca'ya Süper Lig kapısını açan adamların başında geliyor Mehmet Batdal ve böylesine bir adamı gerçekten de kariyer anlamında -şimdilik- bir zirve yaptığı, önemli bir patlama yaşadığı sezonun sonunda getirmek önemli bir iş. Arif-Necati-Ümit-Hakan dörtlüsünün olduğu 100. yıl kadrosundan bu yana "yerli forvet rotasyonu" denen şey bizde yok. Hep aksadı, hep sorun oldu o bölge. Aşağıdan şansını zorlayan Anıl Dilaver ve Cem Sultan ikilisinden biri ile birlikte Mehmet Batdal çok iyi bir alternatif olacaktır Baros'un ardında. Jo tipinde bir oyuncu lazımdı bize, hareketli, ayağına hakim, uzun boylu... Mehmet hemen hemen karşılıyor bunları, olmadık yerlerden attığı güzel golleri ile de Ümit Karan'ı andırıyor ara ara. Jo ne yaptı da öyle bir adam lazım oldu diyenleri duyar gibiyim. Jo bir şey yapamadığı için o tipte iyi bir adama ihtiyaç vardı zaten. Uzun boyu olup seri olabilen golcü her zaman iş yaptı futbolda, Mehmet de yapacaktır inanıyorum. Yabancı sınırlamamız olmasa şu takıma Henok Goitom'un gelmesi gibi bir hayal kurmuştum hep bu sezonun sonlarında, bu hayalden de yine Mehmet Batdal ismi uyandırdı beni..

Oradan oraya atlayarak karıştırmayayım bunu ve diğer isme geçeyim.

Serdar Özkan ile Beşiktaş'ta alay edip bize gelince kendisini kutsayacak değilim elbette. Kendisini yorumlarken Aydın Yılmaz üzerinden gitmek istiyorum. 4 yıl boyunca oynayıp şov yapacak diye Aydın'ı bekledik ve 2009/2010 sezonunun ortasında "pes!" dedik artık. Serdar Özkan'ın Beşiktaş'taki durumu ortada, 15-16 yaşında adı duyuldu bu oyuncunun ve yeni Sergen diye ortaya atıldı. "Yeni x" diye ortaya atılan çoğu oyuncu gibi hayal kırıklığı yarattı. Oyuncuya etiketi vurmadan kendi adıyla sahaya sürsek daha uzun sabır gösteriliyor ancak "yeni x" diye etiketlenince süre 3-4 kat kısalıyor. 3-4 sene dayanılacak genç oyuncu 1 senede şimşekleri çekebiliyor. Serdar Özkan topla iyi giden ama sonunu getiremeyen bir oyuncu. Bana göre takımda kalan bir Kewell önemli katkılar sağlar kendisine. Sahadaki kompozisyonun giriş ve gelişmesini güzel şekilde yazıp sonuç kısmını yazamayan bu adama sonun nasıl yazılacağını öğretir muhtemelen. Serdar'ın transferi Kewell'ın takımda kalıp kalmayışını da daha önemli bir hale getirdi benim için. Çok uzatmadan şunu demek istiyorum 4 sezon boyunca Aydın Yılmaz'a tahammül eden Galatasaray'ın ve Galatasaray taraftarının Serdar Özkan'a itiraz etme hakkı yoktur. Kötü transfer diyenler olabilir ki ben de şu an pek mutlu değilim bu transferden ancak aklıma Aydın Yılmaz geldikçe Serdar için tüm önyargıları atıyorum kafamdan. Bir umut besliyorum ufaktan belki doğru yerdedir diye..

7 yorum:

pi dedi ki...

Hayırlısı bakalım... Çıplak gözle izleyenler umutlular ama...

muyek dedi ki...

Gercekten Serdar ile Aydin Yilmaz arasinda zerre fark goremiyorum, ha belki Serdar Ozkan biraz daha gayretli istahli olur yeni takimi diye. Mubarek Aydin Yilmaz hayatindan bezmis sekilde takiliyordu. Gorende der adamin dunyaya borcu var :)

Erdem Karakuş dedi ki...

Serdar çabalıyor, pozisyona giriyor, son vuruşu yapamıyor. Maçın her anında var. Aydın uykudan uyandırılıp sahaya çıkmış gibi. Kıyaslamam bile ikisini.

os dedi ki...

Serdar Özkan transferi Arda'nın takımda kalışının teminatıdır.

Rot dedi ki...

@os, nasıl yani, anlamadım pek?

os dedi ki...

Arda Turan ve Serdar Özkan çok iyi arkadaşlar çok eskiden beri. Bir kaç röportajında da bahsetmişti ikisi de. Serdar bize geliyorsa, sebebi Arda ile beraber oynama hevesidir.

diyorum.

Adsız dedi ki...

http://4.bp.blogspot.com/_ouuuojZNI6c/S_Ubs6FVosI/AAAAAAAAGnY/BSNAgQfxhbQ/s1600/2010-05-20_141823.jpg

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO