31.05.2010

Milli Takım Hocasının Maaşı..

Fatih Terim'in maaşı hakkında inanılmaz tartışmalar dönmüştü memlekette. Aylık 150.000 TL maaş mı olurmuş, yıllık ortalama 10.000 TL gelir sahibi olan ulkede bunun 15 katını bir ayda almak hangi akla hizmetmiş. Bunların hepsini tek tek yaşadık, günlerce gazetelerde tartışıldı, mecliste önergeler verildi sorgulandı bu durum.

Mayıs ayı bitmek üzereyken açıklandığı üzere İtalya Milli Takımı kupadan sonra Cesare Prandelli'ye emanet edilecek. Fatih Terim'in 150.000 aylığı net olarak 1.800.000 TL ediyordu. Bugün açıklanan ücret şu Prandelli için: 1.200.000 €

Güncel kura göre(1€=1.93TL) 2.360.000 TL yapıyor Prandelli'nin alacağı para. Onlar vergi ödüyor, şu an ne kadar olduğunu araştırmadım ama %50'si gitmeyecektir herhalde, %25 bile gitse Terim'in o dönemki maaşı ile aynı yapıyor hemen hemen.

Ülkede kağıt üzerinde en başarılı yerli teknik adam kim? Fatih Terim. E bitti o zaman. Zamanında meclisinden federasyonuna her yerlerde isyan eden kitle Avrupa'da sandıkları "yaa milli takımdayım, ucuza çalışayım" mantığının işlemediğini fark etmiş olmalılar.

İtalya'da parlak kariyerin ardından dibe vurup kariyerinin en kötü sezonlarından birini yaşayan adam 2.360.000 TL karşılığında milli takımın başına geçiyorsa, Türkiye'de ülkenin en kariyerli/başarılı görünen teknik adamının 1 sene evvel yılda 1.800.000 TL alması gayet doğal.

Sanıyorum ki hayatımda ilk kez Fatih Terim'i savundum...

3 yorum:

TribunselSevda dedi ki...

İtalya ile kıyas yapmışsın ancak İtalya ve Türkiye'nin ekonomik yapılanmalarını kıyaslamayı unutmuşsun...Bu para İtalyan'lar için sorun değildir ama işsizliğin ve açlık sınırının tavana vurduğu ülkemizde toplasan yılda 5 maç yapmayan milli takım hocası için ayda 150 bin TL vermenin hiç bir mantığı yoktur...

Adsız dedi ki...

@alican

hiddink'in maaşından haberin var mı ?

Adsız dedi ki...

@baggio

150bin tl verilmesini eeştirmek için Hiddink'in maaşını bilmek gerekmiyor. 150bin tl olmaz, ali haklı.

Hiddink'in maaşını öğrenenlim onu da eleştiririz.
Anlayamadığınız nokta bu. Adam tutmuyoruz, düşünüyoruz.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO