28.05.2010

Yapma Bunu NTV

NTV Spor'da Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı hakkındaki haberin son paragrafını görüyorsunuz. Taraflı-tarafsız tartışması sık yaşanıyor medyada ama böyle bir hata/ihmal/kasıt ne derseniz deyin, hiç bir şekilde kabul edilemez bir şey.

Bir takımın antrenöründen "antrenörümüz" diye bahsediyor Türkiye'nin en "ciddi" ve "tarafsız" spor servisi. Linki bu, düzeltilmemiş olursa buradan görürsünüz, yoksa fotoğrafta zaten belli oluyor açık açık.. Muhtemelen Fenerbahçe'nin resmi sitesinden aldılar bu metinleri ama belli ki pek de sorun teşkil edeceğini sanmamışlar, metinleri kontrol etme gereği duymamışlar. Sizi bizi mi olur bu işin, değil mi?

Gerçi bende de sorun var, sana ne kardeşim, neden takıyorsun bunlara.. Bu ülkede Bursa'nın şampiyonluğunun ertesi günü en çok satan, mevcut şartlarda en kaliteli gözüken spor gazetesinin bile ana sayfasında şampiyonluk haberi minik bir yere iliştiriliyor.. Birileri çıkıp Fenerbahçe'ye açık açık "biz" demekten çekinmemiş, suç mu? Değildir herhalde..

8 yorum:

Can dedi ki...

Çok yanlı haber yaptıklarını biliyorum ve bu konuda arkandayım ama, sanırım kulübün sitesinden kopyala/yapıştır durumu var. Ondan dolayı olduğunu tahmin ediyorum.

Dikkat etmek lazım yinede.

Drama Queen dedi ki...

Ntv ve Ntvsporun gerek yorumları gerekse aktarımlarında kullandıkları harf oyuncu cin kelimeler zaten açı kaçık taraflarını belli ediyordu da ben bu kadar açıkça sahiplendiklerine ilk defa rastladım. Ne desem boş..

Adsız dedi ki...

http://fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=19805

Copy-paste yapılmış sadece.

kurkoc dedi ki...

Taraf tutarlar tutmazlar orası ayrı bir konu ama buradaki durum resmi siteden direk kopyaladıkları için oluşmuş bir problem..Benzerleriyle daha önce bir çok sitede karşılaşmıştım..Ha yanlış mı tabi ki yanlış dikkat edilmesi gerek..

koala dedi ki...

Valla şu kadar zaman sonra herifleri bir biçimde savunacağım aklıma gelmezdi. Metni, Fenerbahçe'nin resmi sitesinden almışlar haliyle bu ifade orada öyle geçiyor. Ama copy-paste haberciliği yaptıkları için zahmet edip redakte ihtiyacı duymamışlar.

Ne yazık ki, internet haberciliğinde Türkiye'de işler böyle yürüyor. Emin ol yanlı değildir, tamamen salaklıklarından ve iş bilmediklerinden kaynaklanıyor.

Ama, genel olarak yanlılar o aynı mesele. Bu haber özelinde 'savundum'.

firat selcuk dedi ki...

resmi siteden alıntı oldugunu ima edip oyledir diyorsunuz da, ben de onu dedim zaten yazıda goruldugu gibi..

cok mu zor alınan metni kontrol etmek? yarın bir gun bir kurumla dalga gecip baska birine hakaret eden bir sey sıkıssa su metinlerin arasına? yine mi savunulacak "kopyalamıslar, ondan oyle ya.." diye?

hata var iste burada, yanlıs yapılan bir sey var.. nereden kopyalanırsa kopyalansın buna dikkat edilmesi gerekir..

bir kulubun resmi sitesinden kopyalama yapılıyorsa iki misli dikkat etmek zorundalar ustelik..

Adsız dedi ki...

sevgili kardeşim diyelim ki ntv koyu fenerbahçeli ve fb bayan takımını destekliyor , galatasaray ve g.saraylıları bu üzmeli mi ?yoksa asıl g.saraylıların üzülmesi gereken fb bayan takımının 5 yıldır ligi domine etmesi mi ? olmalı , fb nin bu başarılarının nedeni sizce medya nın taraflı(!) tutumu mu ? bu kadar nem kapmayın be güzel kardeşin ntv ninkisi olsa olsa dil sürçmesidir , hepsi bu .

Adsız dedi ki...

Bu aralar bu moda oldu zaten.Yok fb baskette en iyisi,yok voleybolda en iyisi.Bayan basketbolda zaten en cok sampiyonluga sahip olan takim GS'dir.Duyanda sanacak ki fb her bransta sampiyonluk ve kupa sayisinda acik ara lider.Ee Aziz Yildirim futbolda umdugunu bulamayinca taraftari "üzülmeyin diger branslarda basariliyiz"diye avutuyor.

bayan basket: GS 11 FB 8
erkek basket: GS 4 FB 3
erkek voleybol: GS 4 FB 2
bayan voleybol: GS 0 FB 2

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO