27.07.2010

Biraz Geciken Fikstür Yazısı...

Fikstür çekileli çok oluyor ama fikstür üzerinden yola çıkıp bir şeyler konuşmayı biraz geciktirdik, öncelikle bu yüzden kusura bakmayın diyelim. Galatasaray'da sezon öncesi Rijkaard'a karşı olanlar yeniden ayaklanmışken böyle bir fikstürle lige başlamak ilginç olacak. Sivas deplasmanı, içerideki Bursa maçı, Eskişehir deplasmanı derken ilk 3 haftada 4 puan almak sürpriz değil normal olacak neredeyse. Ben yine de 7 puan beklemekteyim. İlk 2 hafta 6 puan, 3. hafta ise 1 puan gelse güzel olur gibi.

Öncelikle blog yazarlarının Galatasaray maçlarına tek tek puan tahmini yaparak oluşturduğu muhtemel sonuçlara gelelim:
Franchi: 25G 6B 3M, 81 Puan
Demiycem: 25G 6B 3M, 81 Puan
Os: 23G 5B 6M, 74 Puan
Rodion: 23G 7B 4M, 76 Puan
Alexander Goygoyeviç: 20G 10B 4M, 70 Puan

Bizden gelenler böyle, Demir'in ve benim tahminlerimde Eskişehir ile Ali Sami Yen'deki maç ve Sivas deplasmanı fark ediyor. Ben Sivas deplasmanına 1 puan verip Eskişehir'e 3 yazdım, Demir Sivas'taki maça 3 verip Eskişehir ile içerideki maça 1 puan vermiş.

İlk 5 haftaya bakınca erkenden zorlu maçların gelmesi konsantrasyon açısından önemliymiş gibi geliyor bana. Galatasaray'ın Sivas ve Eskişehir dışında ilk 5 hafta puan kaybetmemesi lazım, umarım öyle de olur. Fenerbahçe ise 5 haftada Trabzon ve Beşiktaş maçları ile puan kaybı tehlikesi en fazla olan takım konumunda. Galatasaray'da ilk 5 haftada 10 puanın altında kalmak demek Rijkaard düşmanlarının sezon boyu susmaması demek. Ayrıca Rijkaard'ın geleceği açısından da soru işaretlerini çoğaltır bu.

Bizim için Bursa maçını erken oynayacak olmak, hatta ligi Bursa maçı ile açacak olmak önemli bir avantaj. Bursa'nın henüz 3. resmi maçı olacak bu Şampiyonlar Ligi dertleri olmadığı için. Biz ise 4 maç yapmış olacağız sadece UEFA'da. Üstüne bir de lig maçı olacak ve bizim 6. maçımız olacak Bursa maçı. Sezon başında bu kadar resmi maç farkı önemli bir avantaj hazır olmak açısından. Bursa'yı galibiyetle kapatırsak da Eskişehir deplasmanı dışında puan kaybı görmüyorum ilk 5 haftanın diğer maçlarında. Böyle konuşup erkenden yorumlaması ne güzel tabii, keşke konuşulduğu kadar kolay olsa her şey.

Bursa'nın bu sezon da zirve mücadelesinde olacağını düşünüyorum ben ama biraz geç buna dahil olmalarını bekliyorum. İlk haftalarda biraz zorlanmaları olası gibi duruyor. Bir süre 4. sıra mücadelesi yapıp yeniden yükselecekler gibi ilk yarının ortalarında. Beşiktaş ise 5 büyüğün arasında en kolay fikstüre sahip denebilir. Kadıköy'deki maça kadar kayıp görmüyorum ancak Fenerbahçe içerideki ilk seyircili lig maçını kazanmak zorunda 5. haftada. Beşiktaş'ın şanssızlığı da bu oldu zaten o derbide, yoksa puan çıkarmaları daha kolay olabilirdi.

Trabzon için ise bu sene de şampiyonluk mücadelesi zor olsa da geçen seneki kadar kolay kopmamaları gerek. Biraz daha işin içinde olup ilk 3 mücadelesinden kopmazlarsa diğer 4 takımı da ateşleyici güç olacaktır bu.

Son olarak ilk 5 hafta sonundaki hayali/tahmini puan durumumu da yazayım bitireyim:
1. Beşiktaş 12 puan, 4 galibiyet
2. Galatasaray 11 puan, 3 galibiyet 2 beraberlik
3. Fenerbahçe 10 puan, 3 galibiyet 1 beraberlik
4. Trabzonspor 9 puan, 2 galibiyet 3 beraberlik
5. Bursaspor 8 puan, 2 galibiyet 2 beraberlik

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO