5.07.2010

Bunu Sen İstedin Diego: Almanya 4-0 Arjantin

Bir yazı önce ne diyorduk? Maradona 32 hoca arasında en yetenekli 20 hoca arasına giremezdi bu kupada ancak en inanan adamdı demiştik. İşte başarmanın yarısı inanmak denir ama diğer yarısı için şu ortamda gereken en önemli şey teknik-taktik yetenekti, yetmedi Maradona'nın sahip olduğu kadarı...

Messi üzerinden oyun kuruyorsun tamam da Tevez ile Higuain ile tatmin edici bir uyum sağlayamamışsa bir maçta da Milito veya Agüero'yu dene Messi'nin yanındaki adamlardan birinin yerine. Orta sahada Veron hamlesi sıkça tartışıldı ama kevgire dönen o orta sahada Veron varken daha iyi organize oluyordu Arjantin. Veron olmadan daha vasat görüntü çizdiler. Eleştirilen Veron neye dayanılarak kenara alındı bilmiyorum ama Maradona'nın dış seslere kulak verdiğini düşünmek aptallık olur bu konuda. Zira dışarıdan gelen sesleri dinliyor olsa Higuain-Tevez-Messi üçlüsü dışında bir üçlü daha çıkarabilirdi iki tanesi aynı isimden oluşan. Maradona aynı isimlerle yürümeyi seçti, işler tam yolunda gitmiyor olsa bile. Sonucuna da katlanmak zorunda. Rahat alabileceği kupayı elleriyle teslim etti belki de.

Tabii Almanya'nın hakkını vermek gerek. Rakibin kim olduğuna bakmadan Avustralya maçında da aynı oyunu oynadılar, İngiltere ve Arjantin maçlarında da. Bu gidişle İspanya'ya karşı ne yapacakları merak konusu zira kupada grupta en sürpriz dolu maç olarak gördüğüm Avustralya maçını Cahill'in saçmalamasının yardımıyla 4 gollü bir zaferle atlattılar. İngiltere ve Arjantin için de aynı durum geçerliydi. Aynı stratejiyi ısrarla uygulayıp başarıya ulaştılar. Bu açıdan bakınca Hollanda ile birbirlerine benziyorlar biraz. İki takım da inandıkları ve daha önce başarıya ulaşmış olan yapılarını durum ne olursa olsun korudu ve ikisi de yarı finali buldu hak ederek.

Şu kupada tüm tahminlerim daha önce hiç olmadığı kadar yanlış gidiyor ama çeyrek finalleri inanılmaz hikayelerle süslenen kupanın finaline Almanya-Hollanda gibi efsanevi bir final damga vurmalı artık.

Tahmin konusunda ne durumda olduğumu söyleyeyim: Arjantin-Brezilya finali bekliyordum ben. Dahası, 2006 Dünya Kupası'nda maçlar daha oynanmadan Fransa-İtalya finali konusunda emin konuşup haklı çıkmıştım. 4 senede tahminlerin böylesine terse gitmesi normal mi değil mi bilemedim.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO