29.07.2010

Serie A 2010/11: Fikstüre 20 Yorum

Yeni fikstürle birlikte La Gazzetta dello Sport ligdeki 20 takımın teknik adamlarından değerlendirme almış. Kimisi korkuyor, kimisi rahat, kimisi de temkinli yaklaşmış olaya:

Bari, Giampiero Ventura: "Bari-Juve maçı ile açılışı yapamk oldukça sert bir başlangıç olacak. İyi bir başlangıç yapabilmek için Juve'ye ek olarak Napoli ve Inter ile de mücadele etmek zorundayız ancak her şey kendi elimizde. 6 Ocak günü oynayacağımız Lecce derbisi ise Epifani(Epiphany)* gününe geldiği için özel bir maç olacak."

Bologna, Franco Colomba: "Sezonu Inter'e karşı pazartesi günü açacak olmak pek alışılmadık bir durum. Sonrasında ise tuhaf bir olay bizi bekliyor 7 günde 2 kere Roma'dayız. Sezon başlangıcımız gerçekten aşırı zorlayıcı: İlk 3 maçımız son 2 sezonun en iyi 2 takımına karşı"

Brescia, Giuseppe Iachini: "Parma ligi 8. sırada tamamlamıştı ve transfer döneminde daha da güçlendi. İlk 6 haftadaki 4 deplasman fazlasıyla zorlu olacak, ancak o dönemin sonuna en iyi şekilde ulaşacağımıza inanıyoruz, tabii ki transferde yapacağımız doğru hamlelerle."

Cagliari, Pierpaolo Bisoli: "İlk 2 maçımız Palermo deplasmanı ve Roma ile içerideki karşılaşma ve hiç de kolay değil. Geçen yıl da ilk maçı deplasmanda yapmıştık, bu sene açılışı Sant'Elia'da yapmayı umuyordum. Ayrıca felsefemiz yine değişmedi: Takım oyunu ve bilinçli futbol."

Catania, Marco Giampaolo: "Chievo ile başlıyoruz ve ilk 6 haftada Milan dışında bizimle aynı hedefelere sahip bize benzer rakiplerle oynuyoruz. Catania şampiyonluğun belirleyicisi olabilir, çünkü son 2 maç Inter ve Roma ile olacak."

Cesena, Massimo Ficcadenti: "Lig bizim için çok zor başlıyor ancak hazırız. İlk 2 haftada Roma ve Milan'la karşılaşmaya hazırız, büyük bir kararlılıkla ve gayretle sürpriz yapma peşindeyiz. Ayrıca Manuzzi'de ligde kalma savaşı vereceğiz bu sezon."

Chievo, Stefano Pioli: "Görünüşe göre başlangıcımız nispeten daha rahat olacak. Aslında tüm maçlar zor ama sahamızda Catania ile başlayacağız ve doğru bir başlangıç yapmalıyız burada. Sonra dört maçta Lazio, Genoa ve Napoli gibi iyi ekiplerle oynuyoruz, bu da gerçek mücadeleye başlayacağımız anlamına geliyor."

Fiorentina, Sinisa Mihajlovic: "İyi ve doğru başlamak çok önemli: Napoli maçı bu anlamda güzel bir test olacak bizim için. Kendi sahamızda lige başlayacağımız için mutluyum, umarım Firenze halkı güzel bir başlangıç yapmamız konusunda itici bir güç olacaktır bizim için. Yeni maceramızda ilk üç puanımızı ilk maçımızda alacağımıza eminim" (Ah be hocam, başlangıcı yorumla demişler de doğrudan ilk maçı yorumlayıp bırakmışsın)

Genoa, Gian Piero Gasperini: "Derbiyi erken bekliyorduk aslında ama Christmas öncesi karşılaşacağız. Devre arası öncesi önemli bir yerde bu maç, sezon sonundan birkaç gün önce karşılaşacağız bir de. Sezon başlangıcımız da geçen sezona göre biraz daha kolay. Geçen yıl ilk haftalarda neredeyse tüm güçlü takımlarla oynamıştık."

Inter, Rafa Benitez: "Anahtar haftalar 5. ve 6. hafta olacak. Roma ve hemen ardından gelen Juve maçı hazırlanıp ne halde olduğumuzu görmek için çok önemli. İşlerin ters gitmesine izin vermemelisiniz, bu yüzden çok çalışmalıyız. Başlangıca gelirsek Bologna'da hiç bulunmadım ama stattan bana bahsedildi, güzel bir zemini olduğunu duydum."

Juventus, Luigi Delneri: "Çok enteresan bir takvim, 5. haftada Roma ve Inter ile çoktan oynamış olacağız. Bari ile deplasmanda başlayıp içerideki Napoli maçıyla noktalıyoruz sezonu; kararlılığımızı tüm sezona yaymalıyız. Yeni zorluklarla yüzleşmeye hazır bir ekip görüyorum karşımda."

Lazio, Edoardo Reja: "İlk 4 haftadaki yoğun program pek kolay başlamayacağımızı gösteriyor. İlk maçlardaki zorluklar her zaman önemlidir: Biraz yokuş yukarı çıkmamızı gerektirecek Milan, Sampdoria ve Fiorentina maçları. Bunların arasında Bologna da bulunuyor ki o biraz rahat geçecek ancak sezon kimin ne yapacağını asla bilemeyeceğiniz şekilde başlar."

Lecce, Luigi De Canio: "İlk haftadaki Milan deplasmanı ile başlayıp 5. haftadaki Palermo maçına kadar zor bir giriş yapacağız. İlk devrede içeride sadece Inter ile oynuyoruz, evimizdeki maçlarda alabildiğimiz kadar çok puan almalıyız lige tutunma yarışında güçlenebilmemiz için." (Bunlara kıl oldum, Fiorentina'yı adamdan saymıyorlar)

Milan, Massimiliano Allegri: "Zorlu maçlar öncesi durumumuzu görmek adına güzel bir başlangıç yapacağız. İlk maçlarımız biraz gizemli olacak çünkü lige yeni yükselen iki takımla oynayacağız. Eğlenceli ve heyecanlı bir sezonu arkasında bırakmış iki ekiple oynamış olacağız."

Napoli, Walter Mazzarri: "Çok zor başlıyor lig. İlk üç maçımız çok sert ve zorlu. İlk maç Floransa'da ve onların ne durumda olduğunun farkındayız, sonrasında da geçen sezonun yıldızı Bari ile oynuyoruz. Sampdoria deplasmanı da fazlasıyla zor bir maç. Gerçekten aşırı zor bir giriş olacak bizim için."

Palermo, Delio Rossi: "3. haftada Inter ile evimizde oynayıp aynı hafta içinde bir de Juve deplasmanımız var. Bizden çok daha ileride bu iki takım da. Catania derbisine ise geçen sezon oynadığımız iki derbideki kötü sonuçları bertaraf etmek için çıkacağız."

Parma, Pasquale Marino: "Başlangıçta bilinmeyenler çoktur çünkü takımlar arasındaki fark minimum düzeydedir. Haliyle bu da sürprizleri getirir. Kimin daha kaliteli olduğu zaman ilerledikçe ortaya çıkar. Çok heyecanlı ve enerjik bir ekibimiz var. İyi başlamak ve bunu sezon sonuna kadar götürebilmek çok önemli."

Rome, Claudio Ranieri: "Mantıken her sezonun kendi özel hikayesi vardır. Bu yüzden daha kolay veya daha zor bir sezon olacak diye öngörüde bulunamayız. Çalışmaya hazır olmamız gerek. Ayrıca, her maçın kendi zorlukları olacak, tüm rakiplerimizle er ya da geç oynayacağız." (Hep garanticisin Ranieri.. Hep..)

Sampdoria, Domenico Di Carlo: "Napoli ve Juventus maçları ile lige başlayacak olmanın zor olduğu söylenebilir. Derbi ise 19 Aralık günü oynanacak, taraftarlarımıza güzel bir Christmas hediyesi vereceğiz."

Udinese, Francesco Guidolin: "Elbet tüm rakiplerle oynayacağız. Tabii ki kolay bir başlangıç olmayacak: aslında, evet, biraz karmaşık olduğunu söylememiz lazım. Ancak bir ilk günden mücadele başlamak için hazırlanıyoruz ve hazır da olacağız zaten."

*Epiphany: 6 Ocak günü kutlanan bir Hristiyan bayramı. http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=17820580

1 yorum:

Daniele De Rossi dedi ki...

Serie A konusunda çok başarılı çalışmalarınız var takipteyim.

http://italyamerkez.blogspot.com/

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO