27.05.2011

Axel Witsel Yolculuk Hazırlığında

Son iki yılda adını iyi futbolundan çok sert faulleri ile duyduğumuz Axel Witsel'in bu yaz kulüp değiştirmesi oldukça yüksek bir ihtimal. Fiorentina teklif yapan kulüpler arasında ancak ne kulübü Standard ne de Witsel henüz karar vermiş değil. Ancak yeni bir talip çıkmadıkça ya Fiorentina'nın ya da babasının yaptığı açıklamaya göre teklif geldiği takdirde Arsenal'in yolunu tutacak. Lafı fazla uzatmadan baba Witsel'in açıklamalarına bırakalım sözü:

"Oğlum Avrupa'nın üç büyük liginden birinde, yani İtalya, İspanya veya İngiltere'de oynayabilecek durumda. Oğlumun Standard'daki son sezonu şunu gösterdi: Daha fazla gelişebilmesi için ülke sınırlarının dışına çıkması gerekiyor, yani Belçika Ligi'nden daha kaliteli bir yere gitmeli. Fiorentina'nın bir süredir oğlumla ilgilendiğini biliyorum, menajerler aracılığıyla temasları olmuş. Axel İtalya'da oynayan Vanden Borre, Gillet ve Mudingayi ile konuştu; İtalya ile ilgili çoğu şeyi öğrendi ve artık doğru teklifi bekliyor. Beklentileri arasında çok özel ve sıra dışı istekler bulunmuyor. Axel hep Arsenal'den gelecek bir teklifin hayalini kurdu ancak İtalya'da oynamaya da tabii ki hazır. O henüz 22 yaşında ve kendisine inanan bir kulübe gitmek istiyor. Fiorentina'nın Avrupa kupalarında oynamayacak olması Axel için sorun olmayacaktır çünkü bu Axel'in tercihini etkilemeyecek bir faktör. Axel'in idolü Zidane. Gayet yetenekli ve çok yönlü bir oyuncu, santrforların arkasında oynuyor çoğu zaman ancak kendisinin favori yeri üçlü orta saha düzeninde ortada oynamak."

Montolivo'nun en iyi ihtimalle son senesini yaşayacağı Fiorentina'da orta saha için takviye yapma zamanı ve Axel Witsel şimdilik ciddi adaylar arasında bulunuyor. Sanırım 5 milyon Euro teklif edildi en son ama takımı Standard yeni teklifler bekliyor, erken karar verip piyasayı kızıştırmadan oyuncularını birkaç milyon daha ucuza vermek istemiyorlar haklı olarak.

Avrupa futbolunda son zamanlarda birçok önemli genci kadrosuna katan Fiorentina'nın yeni bir genç yeteneğe merhaba demesi de sürpriz olmayacaktır. Unutmadan ekleyelim; Witsel 2007/08 sezonu sonunda 1. Lig'de yılın genç oyuncusu seçilirken, 2008 yılı sonunda da altın ayakkabı ödülünün sahibi oldu. İyi bir patlamanın ardından üstüne katarak devam etmişti, Fiorentina kendisi için doğru adres olacak ama Arsenal beklediği teklifi yaparsa oraya gitmesi kaçınılmaz olur zira bir genç oyuncu için Wenger'den daha doğru bir adres henüz icat edilemedi.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO