30.05.2011

Taraftara Küsen Adam: Alessio Cerci

Sezonun bitimine doğru iyi bir form yakalayıp önümüzdeki sezon için iyi bir iz bırakan Alessio Cerci'den taraftar konusunda sert tepkiler geldi. Şöyle demekte kendisi: "Beni asla taraftarla kutlama yaparken, gol sevinci yaşarken görmeyeceksiniz. Son derece üzüldüm ve bunu asla unutmayacağım."

Gol anlamında en iyi sezonunu yaşayıp, sezon sonuna doğru attığı gollerle kariyerinin en golcü sezonunu geçiren Cerci'nin açıklamaları şöyle devam etmekte:

"Son birkaç ayda iyi oynadım ve goller de attım. Gazete başlıkları ve taraftarların söylemleri hakkımda gitgide olumlu hale gelmişti -ki bunların içinde bizi yolda gördükleri zaman bana ve kız arkadaşıma hakaret edenler de vardı. Söylenen şeyleri unutmam mümkün değil. İyi sonuçlar gelmiyordu, takım kötü oynuyordu, ancak bu konuda tek suçlu benmişim gibi davrandılar.

Belki sırf genç olduğum için beni günah keçisi ettiler, ya da bir diğer sebep Romalı olmam olabilir çünkü Romalılar Floransa'da pek hoşlanılar tipler değiller.

Hatta iyi dönemimde bile beni kötü oynamakla suçladılar çünkü iyi ve güzel arabaları severim, buna kızdılar belki de."


Haklı gibi aslında ama "iş işten geçtikten sonra iyi oynamaya başladı, şubat-mart aylarında neredyedi bu adam?" diye sorgulayan da epeyce fazla taraftar var ortalıkta. Sanırım bunu düşünenlerden bazılarına denk geldi Cerci.

Bana kalırsa bir tepki göstermem saçma olur, Fiorentina ikinci yarı çok umutlanmış olsa da, son birkaç haftaya kalırken bile kıyısından köşesinden UEFA umuduna tutunulsa da olmayacağı çok belliydi. Böyle bir ortamda, ligin ilk yarısının sonlarında ligi ve çoğu umudunu/hedefini rafa kaldıran takımda, transferin son beş günü takıma katılmış ve ilk devre neredeyse hiç oynamamış birisi için geç form tuttu diyerek eleştiri oklarını doğrultmak aptallıktan daha fazlası olmaz.

Durum Galatasaray gibi olsa eleştirmek belki doğru olur, ligin en büyük üç takımından biri sonuçta ancak İtalya gibi en büyüklerin bile en küçüklerden sürpriz tokatlar yediği yerde kötü sezon geçiren Fiorentina'nın umutlarını Galatasaray'ın kötü duruma rağmen sezon içerisinde bir noktaya kadar taze tutulan umutları ile yakın tutmak bile mucize olur.

2 yorum:

alessio cerci dedi ki...

aklıma ilk gelen şey o taraftar mutu gibi adama bunca zaman tahammül ediyorsa cerci'ye laf etmeleri çok saçma.tepki koycak başka adam kalmamış gibi.

Adsız dedi ki...

http://futbolsadecefutboldegildir.wordpress.com/2011/05/29/transfer-uzerine/

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO