21.05.2011

Fiorentina vs. Galatasaray

Daha birkaç hafta evvel konuşulan bir dedikodu vardı Fiorentina için: Fatih Terim sezon sonu Mihajlovic'in yerine takımın başına geçecek. Ayrıca Fiorentina teknik ekibi Gilardino'ya rotasyonda güçlü bir alternatif olarak Elmander'i istiyor.

Fatih Terim konusunda bir alttaki postta Batu'nun(mythra) düşünceleri benimkine paralel, hatta o yazıyı benim(franchi) yazdığımı sanıyor çoğu kişi. Fatih Terim'i zorla iki takımından birisi için seç deseler tercihim Fiorentina olur, daha az zarar/hasar verir çünkü olası bir kötü senaryoda. Neyse işte, sonuçta tuttuğum iki takımın da en parlak sayfaları arasında Fatih Terim'in imzaladığı sayfalar da var. Hal böyle olunca da tuttuğum iki takım da berbat bir sezon geçirince Fatih Terim hem İtalyan hem de Türk basınında ilk alternatif oluvermişti.

Elmander ise üç sezondur Galatasaray ile adı anılan bir isimken Mutu'nun yeniden gönderilme planları içerisinde bulunduğu Fiorentina'da alternatif bir isim olarak yedekte tutuluyordu.

Benim açımdan değişen pek bir şey olmadı, bu iki isim aynı anda tuttuğum takıma geldiler. İtalyanlar -yani çoğunluğu Fiorentinalı olan kesim- ise Fiorentina'ya transfer olma ihtimalini konuştukları iki ismin aynı dakikada Galatasaray'a transferinin açıklanmasına şaşırmışlar epeyce. Fiorentina'nın fan sitelerinden birine de günün manşetlerinden biri olarak şu haber düşmüş:

"Eski Fiorentinalı Terim, Galatasaray'da Elmander ile buluşuyor:

Fiorentina ile adları anılmakta olan iki uluslararası futbol insanı beklenenden farklı renkler altında, Galatasaray'da buluşmak üzere. İlk olarak, 2000/2001 sezonunda oynattığı oldukça agresif ve etkili oyunu ile kendini Fiorentina taraftarlarına aşık eden Fatih Terim'in önümüzdeki üç sezon boyunca İstanbul ekibinin başında olacağı duyuruldu. Ve 'İmparator', geçtiğimiz haftalarda Gilardino'ya alternatif bir isim olarak Fiorentina'ya katılması beklenen Bolton'un İsveçli golcüsü Elmander'i de boğazın kıyısında bekliyor olacak. Bolton ile yeni bir sözleşmeye imza atmayacağına daha önceden karar vermiş olan 29 yaşındaki golcünün Galatasaray'a transfer haberi cuma günü Galatasaray başkanı Ünal Aysal tarafından duyuruldu."

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO