23.05.2011

Yayıncı Kuruluşun Etkisi...

Palermo dendiği zaman akla ne gelecek bu sezon? İç sahada aldıkları ağır ve sürpriz yenilgiler ki bunların en önemlisi 0-7 biten Udinese maçıdır. Bir Fiorentinalı olarak da orada kazandığımız maçı da sezonun notları arasına ekleyebilirim ben.

Ancak Palermo denince atlanan unutulan şöyle bir gerçeğe sahibiz bu sezonun sonuyla birlikte: Salvatore Sirigu.

Özellikle Türkiye'de bu adamı Football Manager 2011 oynayanların bir kısmı ve İtalya'yı yayıncı kuruluş olan TV8'e bağlı kalmadan takip edenler dışında tanıyan bilen pek az. Sorunca da "Udinese'den yedi golü yiyen bu adam değil mi?" sorusu gelir en fazla.

Sirigu, Buffon sonrası döneme adım adım ilerleyen İtalya'da Buffon'un yerine De Sanctis, Amelia, Pelizzoli gibi isimleri bir türlü monte edemeyen İtalyanların yeni umudu oldu. İsminden ötürü bana hep Salvatore Schillaci'yi hatırlatır ki Sirigu Palermo altyapısından yetişmeyken, Schillaci de doğma büyüme Palermolu bir insandır.

Bu adamın birkaç rezil performansına rağmen sezon genelindeki iyi performansından sonra bile buralarda 2010/11 sezonunun ardında adından pek de bahsedilmiyorsa en büyük sorumlusu Türkiye'de Serie A yayınlarını elinde bulunduran TV8 denen "yayın politikası" nedir bilemeyen yayıncı kuruluştur. Arada yayınladıkları güzel filmlerin hakkını vermek lazım ama çoğunluğu ucuz ve 3. sınıftan öteye gidemeyen filmleri İtalya Ligi yerine tercih edip ligdeki çoğu olumlu ve güzel performanstan uzak bıraktılar izleyiciyi. Umarım önümüzdeki sezon ligin hakkını verecek ve haftada an az dört maç yayınlayacak bir yayıncı kuruluşa sahip olur Serie A.

Yoksa Sirigu'yu ve benzer performansları izlemek için daha çok bekleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO