7.05.2011

Futbolumuz Neden Adam Olmaz?

Görüntü çoğu şeyi anlatıyor, 7 Mayıs 2011 tarihinde Spor Toto Süper Lig yine tribün terörüyle gündemde. Bursaspor-Beşiktaş karşılaşmaları ve yaşananlar sebebine, içeriğine, detaylarına ekstra girilecek bir konu olmaktan çıkalı epeyce oluyor. Haliyle de "bu hale nasıl geldi" tartışma yapacak eşiği çoktan geçtik.

Ancak şunu sorabiliriz: Bu zihniyet hiç değişmeden nasıl sürüyor, neden durmak bilmiyor?

Cevap da çok basit ve hiç uzakta değil, maç sonu Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın açıklamalarına kulak verirsek bu gayet iyi anlaşılıyor:

"Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmada yaşananalar ve Beşiktaş taraftarının tutumu olayların başlangıcı oldu."

Sanırsınız ki Bursa-Beşiktaş geriliminde fitili ilk ateşleyen Beşiktaş oldu. Bursaspor küme düştükten sonra Beşiktaş'a bir anda River-Boca rekabetindekinden daha büyük nefret duyan ve bunu milli mesele haline getiren Bursaspor taraftarı değilmiş gibi konuşuyor İbrahim Yazıcı. Sanki ortalık sütlimanken Beşiktaş taraftarı yokten yere Bursaspor rekabeti yarattı da böyle oldu gibi konuşuyor. Başkan bu kafada açıklamalar yaparken taraftardan sağduyuyu nasıl beklesin insanlar? "İmam ve cemaat" içerikli atasözümüzü belgeleyen bir olay, ötesi değil.

Bu zihniyeti düzeltmeden olaysız, iki tarafın birbirine çiçek verdiği ortamları falan hayal etmiyorlar mı bir de... Hangi organımla güleceğimi şaşırıyorum.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO