21.02.2008

Şampiyonlar Ligi #2


İlk başta belirteyim, Liverpool - Inter maçının ilk 35 dakikası ile Fenerbahçe - Sevilla'nın ikinci yarısını izledim. Bir de ekstradan Gerrard'ın golünü izledim o kadar. Skorlara bakıp kendi tahminlerime göre yorumumu yapacağım ancak Arsenal - Milan maçının genellikle Milan yarı sahasında geçtiğinden de haberim var.

Arsenal 0-0 Milan : Milan'da Kalac'ın da sakatlık haberini duyunca Arsenal'in farklı galibiyetini bekliyordum ancak Kalac oynamış ve okuduğum kadarıyla maçın da Milan adına en iyisi olmuş. Skora göre Milan'ın avantajlı olduğu pek söylenemez, Arsenal golünü atarsa Milan için tur hayal olabilir.

Roma 2-1 Real Madrid : Açık konuşmak gerekirse Roma'nın galibiyetini bekliyordum Madrid'in son performanslarına bakınca. Bu maçın da özetini bile izlemediğim için bilemiyorum elbette nasıl oynandığını. Tahminimce ev sahibi olduğu için yeterli baskıyı kurup galibiyeti almıştır Roma. Rövanş maçının çok eğlenceli olacağını düşünüyorum, zaten o gün izleme imkanım olursa ilk tercihim olacak bu maç.

Fenerbahçe 3-2 Sevilla : İkinci yarısını izledim bu maçın ve futbola doydum diyebilirim. Galatasaraylıyım ve evet Sevilla'nın kazanmasını istedim, bunu saklayacak halim yok. Ancak izlediğim 45 dakikada gerçekten de futbola doydum. Uğur Boral'ın üst düzey performansını da alkışlarım, Navas'ın bitmek tükenmek bilmeyen enerjisini de. Futbolu seven herkesin üstündeki formayı çıkarıp da tarafsız gözle izlediği zaman keyif almaması mümkün değildi. Bunda elbette atılan gollerin bolluğu da etkili oldu ancak şu maç 0-0 bitse ben yine burada izlediğim zevkli oyunu yazıyor olacaktım. Rövanşta Sevilla'nın daha etkili olduğu aynı kalitede bir oyun izleyeceğiz sanırım ki çoğu kişinin de ortak görüşü bu olmalı.

O.Lyon 1-1 Manchester United : Wonderkidler Ben Arfa ve Benzema'nın katkısıyla Lyon'un galip geleceğini düşünüyordum, olmamış. Benzema golünü atmış, Tevez tıpkı bir Genç Semih edasıyla takımı adına geceyi kurtaran isim olmuş son anlarda. Rövanşta Manchester'ın turu geçmeyeceğini düşünen var mı ki ?

Celtic 2-3 Barcelona : Devre arasında skorları kontrol ettim cepten girip. Celtic öndeydi, bir sürpriz bekledim aslında. Maçlar sona erdiğinde bir daha skorlara baktım ve gördüm ki boşuna beklemişim. Messi yine yapacağını yapmış anlaşılan, haftasonu Star'da bakılır özetlere ve olup bitenlere. Rövanş hakkında Barcelona'nın kaç farklı kazanacağından başka bir ihtimal konuşulmaz ki ben 2-0 veya 3-0 diye uyduruyorum şu an skoru da.

Olympiakos 0-0 Chelsea : Beklentilerimi karşılayan tek maç bu oldu. Golsüz beraberliği bu 8 maçtan hangisine uygun görürsün deseler bu maçı söylerdim kesinlikle. Belluschi'yi kapan Olympiakos Chelsea'yi zorlamış mı yoksa Olympiakos kalecisi maçın adamı mı olmuş Chelsea forveti karşısında, bunlar hakkında hiç bilgim yok. Bu maç hakkında bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim, en merak ettiğim eşleşmelerden biriydi bu. Hala da içimde Olympiakos'un sürpriz yapacağına dair bir umut var, bekleyip görelim.

Schalke 1-0 Porto : Sanırım en az ilgi toplayan eşleşme bu oldu veya ben kendi açımdan bakıyorum bu duruma. Skor sitelerine bakınca Kuranyi ile maçın 1-0 başladığı ve öylece bittiği görülüyor. Merak bile etmiyorum açıkçası bu eşleşmeyi, muhtemelen çeyrek finale çıkan taraf oradaki eşleşme sonucunda elenip gidecek.

Liverpool 2-0 Inter : Az daha unutuyordum bu maçı, en sona kalmasının tek sebebi budur. İzlediğim süre içerisinde Liverpool'un galip geleceği o kadar barizdi ki izlemediğim kısımlarını merak etmiyorum hiç. Gerrard'ın golünü izledim sadece arkadaşlarım çok övdüğü için. Materazzi'nin haksız yere atıldığını okudum, sadece ilk sarı kartı gördüm ve haksız olduğunu söyleyebilirim. Liverpool bu saatten sonra turu bırakmaz bence, Inter ne kadar formda olursa olsun Liverpool 3 farklı yenilmeyecektir İtalya'da.

İzmir'e gelince aynı akşamda 4 maçı da izleme imkanından yoksun kaldım, o yüzdendir bu mış miş diye yazılan satırlar..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO