15.10.2008

Davala & Boekamp & Skibbe

Bir önceki post gibi yine gündemi geriden takip eden bir post olacak bu. Aradaki boşlukta meydana gelen olaylar hakkında konuşmak istediklerimi böyle sıralıyorum karışık olarak. Bundan sonra belirttiğim gibi yavaş yavaş eski tempoya oturtacağım blogu.

Ümit Davala'nın geldiği gün çok mutlu olmuştum, Ümit Milli Takım'daki olumlu performansı sonrası iyi işler yapacağını düşünüyordum. Keyif Arası'ndaki bir postun yorumlarında okuduğum gibi Ümit Davala'nın tek etkisi İsmail Güldüren oyuna girdiğinde Kewell'ı kenara almak oldu. Başka da olumlu iş yaptığı söylenemez. Oturdu Skibbe ile birlikte izledi maçları. Etkisiz ve pasif denen Skibbe bile Ümit'le kıyaslanırsa gayet etkili görünüyordu. Adnan Polat bugün "İdmandan 10 dakika önce geliyorlardı, 10 dakika sonra da hemen gidiyorlardı. Memur zihniyetiyle çalışıyorlardı." demiş bu ikili hakkında. Durum gerçekten böyleyse bu iki ismi yollamakta geç bile kalmışız.
Edwin Boekamp'ı zaten geldi geleli anlayamamıştım. Ne maçlarda görünüyordu, ne idmanlarda görünüyordu. İsmi vardı ama icraati pek yoktu, sessiz sessiz geldi, bir görünmez adam olarak kulüpte 3 ay kaldı ve yollandı. Ne işe yaradığını anlamak çok güç. Geçen sezon görevde olan Burak Dilmen'in geri dönüşü olumlu katkı sağlar takıma, bu konuda ise şüphem yok.

Bu ikilinin gönderilmesinin sebeplerinden birinin de Skibbe'nin istifaya zorlanışı olduğu söyleniyor ve yazılıyor bir haftadır. Yönetim Skibbe'yi kovacak olsaydı böyle ucuz oyunların peşine düşmez, direkt olarak yollardı. Skibbe'de bir umut var da yardımcılarında pek bir umut olmadığı açıktı, gayet olumlu ve doğru bir hamle oldu bu. Bir de şu sağlık ekibine çözüm bulsalar da her maç öncesi sakatları konuşmasak daha iyi olacak sanki.

1 yorum:

farawaysoclose dedi ki...

Ümit Davala'nın "çaycı gibi her sabah kart mı basacaktım" cümlesine hayran oldum.?! Keza Adnan Polat da benzer cümle kurmuş! oh valla, herkes sabah 8 akşam 6 mesaisi yapanlarla dalga geçiyor, hem çaycıyı niye aşağılamış Ümit??

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO