28.10.2008

Palermo 1-3 Fiorentina

Son 4 haftada 12 puan almış olduk bu galibiyetle. Kötü başlayan sezon iyiye doğru ilerliyor, yeni isimler Prandelli'ye, Prandelli de yenilere iyice alışıyor. Geçen sezonun ikinci yarısında ligin tozunu atan takım yeniden geri dönüyor sanırım. Bayern maçında 3-0'a rağmen o hücuma dayalı oyunu ve istekli futbolu görünce Palermo maçından hiç korkmamıştım doğrusu.
Juventus, Lazio, Inter gibi takımlar puan kaybetmişken önemliydi bu galibiyet. Galatasaray gibi herkesin puan kaybından sonra haftanın kapanış maçını oynadı Fiorentina. Neyse ki Eskişehir'de Galatasaray'ın başına gelenlerin benzerini yaşamadı Fiorentina. Çabuk öne geçti ve galibiyeti de aldı.
Takımda en sevmediğim adam Mutu 2 tane attı, diğeri de bu sezon çoğu kişiyi susturan Gilardino'dan geldi. Gerçi golünü eliyle attı Gilardino, o konuda birşey diyemem. Bu sezonki müthiş formu bir kaç hafta bu el pozisyonu yüzünden gölgelenecek olsa da o yine işini yapmaya devam edecek kaldığı yerden. Bu dünyada Tanrı'nın Eli diye bir olay varken bir oyuncuyu eliyle gol attı diye yerden yere vurup silip atmaya gerek yok. Bunu göremeyen hakemi de sorgulamak lazım çoğu zaman.

Sırada 29 Ekim akşamı Fiorentina - Inter maçı var. NTV Spor veriyor 21.30'da ama daha yeni puan kaybetmiş bir Inter'e karşı ne kadar dayanabilir takım bilemiyorum. Üstelik savunma her takıma karşı bol pozisyon vermeye müsaitken.
Ekleme : Gilardino'nun da elle attığı golden dolayı 2 maç ceza aldığını öğrenince beraberliğe bile sevineceğim bir maç olacak yarın akşamki Inter maçı.

Ekleme 2 : Inter'de Muntari ve Vieira'nın sakat olduklarını okudum, maç için daha da ümitlendim böylece. Yine de daha 3 gün önce puan kaybetmiş Inter'den korkuyorum...

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO