27.07.2010

2010/11 Sezonu Formaları: Galatasaray

Yeni sezon formalarından somon olanı daha önce sızmıştı ki adının somon değil "mercan" olduğunu öğrendik tanıtımlarda. Ben bu renkten yola çıkılarak Palermo-Metin Oktay göndermesini bekleyenlerdendim ama olmadı. 2288'in devamına yorup 2289 denmiş, garip olmuş. Seneye 2230 altında başka bir renk çıkarılırsa işin suyu çıkmış olur, umarım tadında bırakılır. Formaların arkasındaki logoyu da Galatların logosuna benzettim ama değilmiş onu da görmüş olduk. Bu arada fotoğrafta üç formayı da yan yana koydum ki bir anda karşılaştırması kolay olsun.

Ayırca parçalı formanın aynı kalması da mükemmel bir hareket. Bir takımın sembol olan forması 2-3 senede bir değişir, genelde hep sabit kalır minik detaylar dışında. Yıllarca saçma saçma parçalı değiştirdik, sağına soluna saçma şeyler eklendi çıkarıldı, son 4-5 yıldır istendiği gibi gidiyor parçalımız. Çok az değişiklik yapılıyordu, şimdi hiç değişmedi. Ben bundan memnunum, insanlar ufacık değişiklik yüzünden dolaplarında duran kulübün ana/klasik formasını her sene yenilememeliler. Alternatif formayı ise koleksiyon yapanlar gider alır, ya da "çok beğendim tam benlik olmuş" diye beğenen alır.

Formalarda somonun -veya mercanın, kim ne tercih ederse- hikayesi pek tatmin edici değil dedik, aşırı zorlamaydı ancak krem rengi aslanlı formanın hikayesi güzel olmuş. Geçen seneki mor formayı Galatlar ile sunmak güzeldi, bu sene de aslanlı formayı kulübümüze "Aslan" sembolünü kazandıran Aslan Nihat ile bağlamak çok hoş oldu. Forma kötü de olsa böyle güzel hikayesi olduğu zaman benim için hep değerli olur ki bu yeni formamızla "kötü" kelimesini aynı cümleye sığdırmak bile büyük hata olur.

İki tane mükemmel alternatif formamız oldu, ikisini de alacağım bu sezon ben.

1 yorum:

Dreamtime dedi ki...

Açıkçası ben beğenmedim mercan'ı.Aslan fena değil ama bu sezon forma almayacağım.Pazarlama açısından başarılı bir taktik sadece, klübe para kazandıracağı kesin.Bu sene Parçalı ve Metin Oktay forması yeterlidir benim için.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO