1.07.2010

Not Defteri #41

  • Evet blog çok aksıyor 1 haftadır. Çok da gezmiyorum ha, yat limanında 2 tane yer var gittiğim o kadar. Ama çok gidiyor olabilirim.
  • Olsun, çeyrek finaller yarın başlıyor kalan 8 maçı 8'de 8 ile tamamlayıp özür dilemiş olacağız okuyuculardan. İçten içe hadi lan diyen varsa kınıyorum.
  • Bu arada Hitman 4: Blood Money oynamaya başladım. 2'yi az çok başardıydım, 3'ü hiç denemediydim de 4'ü beceremeyeceğim sanırım. Sessiz sakin gitmek bana göre değil, illa bir can yakasım, illa bir silah çekesim var. Halbuki ben her bölümü Silent Assassin ödülü ile bitirmek istiyorum. Olmuyor. Misal, ilk bölümde, piyano çalan Delgado'yu(evet isim bu, selam olsun Beşiktaş'a) öldürecekken ben dayanamıyorum güvenlikleri de harcayıp katliam yapıyorum, o salonun yarısını kanla kaplıyorum.
  • Bir de Gun'a başlayacağım Activision'ın yaptığı. "Activision kötü oyun yapmaz" der susarım.
  • Tansaş'ta inanılmaz bir mantık hatası var. Öyle böyle değil. Şimdi biliyorsunuz, 3 seneye yaklaşıyor blog ve beni bir süre devamlı okuyan herkes Lipton Ice Tea delisi olduğumu biliyor. Hah konumuz bu işte. Tansaş şimdi bunların 1 litreliğini 1.25TL'ye satıyor. Efenim? "E ucuz işte bu mu mantık hatası" dediniz değil mi? Hahayt. Bu değil işte mantık hatası. Hata şurada: Litresi 1.25TL'ye satılan içeceğin 1.5 litresini 2.50TL'ye satıyor olmaları. Bu nasıl bir mantık biri bana açıklasın arkadaş ya. Litrelikten 5 liraya 4 litre alabilirken, 1.5 litrelikten 5 liraya 3 litre alabiliyoruz saçmalığa bakın.
  • Bu şeye benziyor biraz. İzmir'de Gürmar diye bir yer var, okul tatile girmeden son gittiğimde Browni Instense'in tanesini her yer gibi 50 kuruşa satıyordu ancak 3'lü paket 1.50TL'ye satılıyordu. E be sivri zekalılar, ne anladım ben bundan. 1.49'a bari satı ki mantığı olsun.
  • Neyse ya, bana neyse bunlardan, ucuz olanını alırım ben. Ama böyle de mantıksız işler dönmesin.
  • Bakın daha yemekten bahsetmedim ha. Şu an tıkındığım için olabilir. Olmayabilir de, bilemem.
  • Ama şu var ki 1 hafta içinde Datça'ya Palamutbükü'ne geçiyorum. Bahçeyi düzenlemiş annem arada gidip, ben daha görmedim de babam ve kardeşim görüp nefis olmuş diyor. Oranın keyfini bol bol çıkarırım. Özet geçiyorum: angal beni bekliyor kısacası.
  • Digiturk'te Moviemax kanalları bölünerek çoğaldılar, iki yeni kanal ve üstüne bir de Goldmax'in yerini alan Moviemax Stars'ın HD kanalı geldi. Benim adıma gereksiz olan dizi kanallarını 2-8 arasına yığmışlar, 3 Temmuz günü zaten kapanıyor dizi kanalları, bunca vakittir boşuna açık kaldılar, boşuna para ödendi 2 senedir.

4 yorum:

mirmak dedi ki...

1.25 olma sebebi üretim / sk tarihi filandır belki iyi bak...

firat selcuk dedi ki...

kontrol ettim gayet saglam her sey, yuzlerce satılıyor zaten, her gun yenileniyor..

İlker Yılmaz dedi ki...

bildiğim kadarıyla onun sebebi şu; 1 litrelikler türkiye'de üretiliyor, 1,5 litre yurt dışında. çok sık almıyorum ama aldığım zaman 1.5 luktan alıyorum. arkadaşların demesine göre ikisinin tadı farklıymış. o dediğin 1 litrelik de sanırım her yerde yok.

firat selcuk dedi ki...

gecen gun burger'dan siparis verdim, 1.5 litre getirdiler ice tea isteyince.. litrelik de vardı evde, karsılastırdım ikisini de, burger'dan gelenin hafif ılık olması dısında bir lezzet farkı yoktu..

ayrıca tam tersi olarak 1 litrelik daha yaygın 1.5 litreye oranla.. marketlerde falan 1 litre cok daha kolay bulunuyor..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO