8.07.2010

Şöyle Bir!: Lorik Cana

Gece bir anda ortaya atılmıştı bu isim ancak resmi açıklama bir türlü gelememişti. Pino ve Cana basın toplantısında Polat'a sorulduğunda yalanlama yapmayıp geçiştirmişti, belli ki açıklanacaktı ve erkenden bir şeyler söylemek istememişti. Kadroya bakınca hep o aranan "zenci ön libero" derdinden bizi kurtaran bir adam oldu Cana. Bundan iyisi zor bulunur, Marsilya ve Sunderland'de kaptanlık yapıp her zaman üst düzey oyun oynamış -Premier Lig'de bile- bir adamı 4.5M € bedelle 2 senelik taksitle almak inanılmaz bir başarı.

Mevcut sistemden Topal da gidince iyice açığa çıkan savaşçı adam eksiğini fazlasıyla giderdiği gibi bu tip adamlarda sık rastlanmayacak türden bir tekniği de var. Topal'ın daha sert ve daha teknik olanını aldık desek en kısa şekilde Cana'nın tarzını özetlemiş oluruz sanırım.

Elano'nun durumu nedir bilinmez ama bu sezon Elano'yu sıkça savunma yaparken de izlemiştik. Cana tek başına Elano'nun yükünü hafifletebilecek bir adam. Bu açıdan bakınca Cana transferi sonrasında takım kaldığı takdirde Brezilya'daki gibi daha aktif bir Elano'ya sahip olacağımız hemen hemen kesinleşmiş oldu. Birçok açıdan mükemmel bir nokta atışı yapmış olduk. Başarılı olacağı kesin olan, hiç şüphe duyulmayan adamlar olur ya, işte Cana da öyle bir adamdır benim için.

İlk bomba patladı, fırtına öncesi sessizlik dedik hakkını verdiler. Sırada diğerleri var...

Cana'nın Sunderland resmi sitesinde ayrılığı hakkında yaptığı açıklama da var, merak edenleri buraya alalım: http://www.safc.com/news/20100708/cana-why-im-moving_2256213_2087610

6 yorum:

Adsız dedi ki...

kalström ve alexis gelse bide elano nun yerine klas biri o zaman harika olur

S.Dyrn dedi ki...

Adnan polat'ın 5 yabancı transferi yapacağız dediği doğru mu?

Çağrı dedi ki...

The Albanian international completed a move to Galatasaray today and will play in the Champions League with his new club next season.

Abi adamı fena kandırmışız =)

cCc loric cana reyiz cCc

os dedi ki...

öhm.. ben de sundum saygılarımı ahaha

http://www.safc.com/news/20100708/cana-moves-to-turkey_2256213_2087601

CaRtMaNtR dedi ki...

Kallstrom gelirse Cana - Kallstorm - Elano üçlüsü oldukça yaratıcı ve mücadeleci bir üçlü olacaktır. Kewell'da takımda tutulup hele birde Alexis Sanchez yerine Gökhan İnler alına bilirse çok çok acaip olabilir durumlar :D

Çağrı dedi ki...

@os

şukunu verdim =) ahahaha

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO