6.02.2011

Geri Mi Döndük?: Galatasaray 4-2 Eskişehir

Galatasaray geçen sezona dek şansının yaver gitmediği Eskişehirspor'a karşı bu sezon en net performanslardan birini sergileyerek puan şansı tanımadı. Deplasmanda 3 atılan Eskişehir'e TT Arena'da 4 atıldı ve sezonun kalanı için en azından ilk 5 umudu sürdürüldü.

Galatasaray açısından olaya bakmadan önce Eskişehir'e bakmak gerekiyor. Bülent Uygun ile çok iyi bir çıkış yakalayan ve haftalardır yenilmeyen takımda Sezer gibi çok önemli bir parça eksikti. Devre arası hazırlık maçlarını bile kaybetmeyen takımın TT Arena'dan puanla dönmesi sürpriz olmayabilirdi. Ancak teoride doğru uygulanan şeyler pratiğe dökülemeyince Galatasaray için Eskişehir engelini aşmak zor olmadı. Ümit'i forvete koyup Cana ve Servet ikilisinin ağırlığından yararlanmayı istediler muhtemelen ama Galatasaray'ın hücumdaki performansı Eskişehir için sürpriz oldu. Bu kadar formda ve iyi bir Galatasaray hayal etmemişlerdi muhtemelen.

Burada devreye Galatasaray giriyor ve 3 gün önce kötü oynayan takımın bugün nasıl sezonun en zevkli maçlarından birini oynadığını çözümlemek gerekiyor. Yekta'nın kulübeye çekilmesiyle boşalan yere Sabri geldi, Sabri'nin sağ bekteki yerine de sezon içerisinde sakatlanana kadar istikrar yakalayan ve mücadeleci oyunuyla gelecek için umut veren Serkan Kurtuluş geçmişti.

Orta sahada Barış-Ayhan-Mustafa üçlüsünden Culio-Neill-Sabri üçlüsüne terfi eden Galatasaray için iş ilerideki üçlüye kalmıştı. Stancu-Kewell ikilisi sol açık ve forvet arasında değişerek oynarken Kazım sağ kanada çakılı kalmıştı. Volkan Yaman-Kazım eşleşmesinde Kazım ağır basınca, solda da Eskişehir ne Stancu'ya ne de Kewell'a çare bulunca çok kolaylaştı işler. Sabri'nin vuruşuna Cana'nın müdahalesi ile 15 dakikaya yakın süre kapanan Eskişehir'i açan Galatasaray hemen ardından Serkan'ın oyunu iyi takibiyle doğan pozisyonda golü buldu. Maçın adamı diyebileceğimiz Kazım'ın ilk asisti Galatasaray'ı 2-0 öne geçirirken maç da kopmuş gibi görünmekteydi. Kewell'ın 45+1'de gelen golü de maçı ilk yarıda bitti denecek duruma getirmişti.

İkinci yarıya çıkarken yayıncı kuruluş spikerleri bir noktaya dikkat çekmişti. Galatasaraylı oyuncular skor 3-0 değil 0-0 diye motive olmaktaydılar. Bunun neden gerekli bir şey olduğu ikinci yarıda ilk 25 dakikada oyunu sadece bitmesi için oynayan Galatasaray sayesinde anlaşıldı. Rehavete kapılmama uyarısı boş çıkınca Mustafa'nın girişi ile bozulan orta saha düzeninin etkisiyle Eskişehir birkaç dakika içerisinde maçtaki ilk isabetli şutunu kaydetti ve golle sonuçlandı. Hemen ardından bir de Ümit'in tartışmalı faul sonrası gelen serbest vuruş golü ile Galatasaray için devre arasındaki uyarı iyice değer kazanmıştı. Kapanmak yerine hücum etmeyi düşünen takım son zamanların en mantıklı hamlesini yapmıştı belkide, çünkü kısa sürede gelen gol TT Arena'ya rüya gibi giriş yapan Galatasaray'ın rüyasının kabusa dönmesini engelledi. Kazım'ın çok zekice arkaya attığı topu her zaman doğru yerde olmayı başaran Baros değerlendirince bu sefer gerçekten d iki takım için maçın sonu gelmişti.

Bu 3 puan Galatasaray için tamamen ekstra bir motivasyon olacaktır. 3 gün önce dibe vurdu denen takımın bu kadar çabuk toparlanıp sezonun en iyi peformanslarından birini vermesi sadece stadyum etkisi ile açıklanamaz. Bu maç özellikle de yabancıları formda bir Galatasaray'ın ne denli tehlikeli olabileceğinin göstergesi oldu. Eskişehir için de uzun zaman sonra yenilgiyle tanışmış olmak önemli bir test oldu, ya düşecekler ya da yine uzun bir seri yakalayacaklar, bu yenilginin ne yönde etki edeceğini görmek için de biraz zamana ihtiyaç var.

NOT: Bu yazıyı Goal.com için yazdım, bundan sonra Galatasaray maçlarını değerlendireceğim Goal.com için. Bazı yazılar da böyle ortak olacaklar hem blogda hem Goal'de.

4 yorum:

sonvagon.blogspot.com dedi ki...

Hagi yine kumar oynadı, Neill - Sabri - Cana bu yerin adamları değiller, alışkanlık yapmaya başlayacak ve biraz kuvvetli bir takım bizi üzecek!

eren kıyak dedi ki...

kadro gayet iyiydi ama şöyle bir sorun vardı zapata bana hiç mi hiç güven vermedi. yani takım çok iyiydi ama kaleci çok kötüydü

Adsız dedi ki...

antep'te kötü oynamadık. Aşağı yukarı aynı şeyler oldu aslında..Orada 2-1'den 2-3 oldu Es-Es maçında da aynı dakikalarda 3-0'dan 3-2...takım daha yeni yeni kendine geliyor...Öne geçince maçı kontrol altına alıp bir iki kontra atakla farkı arttıracak hale gelmesi için Hagi'nin dediği gibi zamana ihtiyaç var...İzin verirler inşallah

Adsız dedi ki...

geri dönmüş avrupa fatihi hehehe

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO