27.02.2011

Voleybol Maçına Gitmek!: Arkas 4-0 Posojilnica

Arkas Spor, bugün(yani 26 Şubat Cumartesi) Avusturyalı rakibini bana göre 4-0, basına göre altın setle 3-0 yenerek(ciddiyim ben, durun anlatacağım) 2009'da kazandığı CEV Challenge Cup'ta yeniden finale çıkmış oldu. Ben de bizzat yerinde izledim tanık oldum İzmir'in buz gibi cumartesi akşamında. 4-0 ne alaka diyen olabilir. Ben de anlamadım. Zaten 3-0'dan sonra gitmeye hazırlanırken salonun büyük çoğunluğunun yerine oturup benim gibi 200-250 sazanın gitmeye kalktığını görünce dünyam yıkıldı.

İlk maçı Avusturya'da kaybetmiş Arkas, 3-2 kaybetmişler. şimdi benim anladığım, 3-2 bitseydi İzmir'de, Arkas alsaydı yani, uzayacaktı. 3-1 veya 3-0 olsaydı Arkas lehine, o zaman da Arkas geçecekmiş gibi geldi bana. Bana öyle geldi diyorum zira öyle olmadı.

3-0 olduktan sonra bir coşku bir kıyamet, dedim turu geçtiler final geldi. Giyiyordum montu baktım oturuluyor, arkadaş nereye dedi, e bitmedi mi dedim, yok dedi 4. set oynanacak altın set.

Benim tabii devreler zaten hasar görmüştü koca salonda sadece 200 civarı izleyici kapılara yönelince, arkadaşın bu lafından sonra tümden yandılar.

Ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama Arkas 3-2'lik yenilginin rövanşını 3-0 ile kazanınca maç altın sete gitti dediğim gibi. Onu da rakibi ikiye katlayıp adeta ezerek aldı Arkas. "3-0 aldık yetmedi mi, illa göt mü edelim hepinizi" dercesine kazandılar. Toplamda 3-0 ve üstüne altın seti katınca 4-0 alıp finale çıktı Arkas.

Tebrikler, sonsuz teşekkürler ve finalde başarılar Arkas... ama bana bu yaptığınızı, şu aklımı karmakarışık edişinizi daha da unutmam.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yeni kurallara göre set skoruna bakılmıyor artık. altın set oynamadan elemek için 2 maçıda kazanmak zorundasın

aks111 dedi ki...

o sistem bu sezon değişmiş.artık set averajına bakılmıyor.rakibi elemek için ya içerde dışarda yenceksin.yada altın seti kazanıcaksın.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO