10.02.2011

Mini Çakallar & Türk Telekom

Mini çakal bir yönetimimizin olduğu aşikar. Sık sık hata yapıp, ufak yamalarla bunu kapatmaya çalışıyor. Daha önce Franchi'nin Mini Çakallar & Elano adlı yazısı vardı. Sanırsam bu da yönetimimizin bir başka çakallık olayı.

Efsane maçların yaşandığı Ali Sami Yen'den ayrılarak yeni stada geçtik,ama her gün başka bir tartışma çıkıyor. Yeni tartışmamız ise henüz bazılarının yeni aklına gelen bir şey. Ortada bir stat var, ama stadın ismi henüz belli değil.

2009 yılında Türk Telekom ile bir anlaşma yapıldı. Stadın isminin 10 yıl boyunca Türk Telekom olup, karşılığında 100 milyon doların alınacağı duyurulmuştu. Haliyle biz de homurdanmıştık. Çünkü stadın isminde Ali Sami Yen yoktu.

Bu şekilde homurdanmalar sürerken, yönetim stadın açılış tarihine doğru stadın ismine Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ni yerleştirmeye çalıştı. Fakat anlaşmanın içerisinde bu olmadığı için haliyle Türk Telekom izin vermedi. Anladığım kadarıyla tesisin ismi Ali Sami Yen Spor Kompleksi, fakat stadın ismi Türk Telekom olacak şekilde bir anlaşma imzalanmış.

Yani yönetim 2 yıl önce yaptığı anlaşmayı bozup, stada tesisin de ismini eklemiş oldu. Elbette anlaşmaya göre bu uygunsuz bir şeydir. Elbette ben de herkes gibi stadın isminin Ali Sami Yen olmasını isterim. Böyle değerli bir insanın, kulübün kurucusunun ismi statta yazmalı. Fakat ortada atılan imzalar var. Adnan Polat'ın yaptığı şey, pişmanlıktır. Galatasaray'ın değerlerini birbir ortadan kaldırıyor. Bunu o da gördü. Yaptığı hatayı düzeltmek istiyor, ama atı alan üsküdar'ı geçti. O anlaşmayı imzalarken gözleri sadece kağıttaki sıfırlarda takılı kalmış galiba.

Türk Telekom verdiği kötü internet hizmetiyle, pahalı olmasıyla, tekelci anlayışıyla genel olarak herkesin tepkisini çekiyor. Ama bu konuda haklılar bana göre. Çünkü Türk Telekom tarafından bakmak gerekiyor olaya. Bir anlaşma yapmışsın. Karşı tarafa 10 yıl boyunca yüklü miktarda para ödeyeceksin. Sonra o karşı taraf, dünyanın belki de en uzun isimli stadı olacak olan Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom diyecek, adını en arkaya atacak. Türk Telekom da biliyor ki, eğer stadın ismi bu olursa taraftarlar Türk Telekom ismini anmayacak.

Adnan Polat'ın yaptığı, verdiği sözü tutmamaktır. Düşüncesi, "Belki bir çakallık yaparsam, taraftarı arkama alırsam, yaptığım bu hatayı telafi edebilirim" şeklindedir. İlk önce o imzayı atmamalıydı. Bizi Türk Telekom'ın kollarına attığı için, insaflarına bırakıp küçük düşürdüğü için utanmalı ve tabii ki artık o koltuğu bırakmalı.

5 yorum:

crossover-d dedi ki...

başkanın açıklamasını bi dinleseydin..
her yerde turk telekom stadı yazıyor zaten dedi.. skorbordta sadece alisamiyen spor kompleksi tt arena yazılmış.. bunun için bize ihtarname gönderdiler.. ne olurdu orda böyle yazsa dedi...
yazık yazık her şartta vurun başkana.. ayrıca isim hakkı için verilen para yaklaşık 4 milyon yıllık.. kalan forma reklamı.. aklınızda olsun..

İsmail dedi ki...

Taraftar o kadar kızgın ki ona bu konuda bile yanında değil.

Old Sports Pub dedi ki...

Aziz Yıldırım GS' nin başkanı olsa ayıp olur diye bu kadar kötülük yapmazdı.

Mithra dedi ki...

@crossover-d

zaten sorun 4 milyon, 10 milyon değil ki. galatasaray'ın değerlerini yok etmesi. günden güne prestiji düşüyor kulübün. "ne olurdu yani öyle yazsaydı" demek acizliktir. ilk önce taraftarı karşına alarak başbakanı yağlamaya çalış, sonra da git sponsorun türk telekom'a ne olur de. olacak iş değil. oraya o imzaları atan babam mıydı?

CaRtMaNtR dedi ki...

şu isim olayı böyle bir kriz haline almadan başkanın telekom yetkilileri ile görüşüp skorborda şöyle bir şey yazmak istiyoruz diyerek konuyu tartışması ile çözülürdü.

ama muhtemelen adnan polat bunun yerine ben yaptım oldu şeklinde bir yol izledi. telekom'da bunun üstüne hukuki yollara başvurdu.

eğer olay benim tahminimdeki gibi gerçekleştiyse bu kulübün yönetiminde artık tamamen profesyonel bir yapının olması ve başkanlık müessesinin altında işleri yürüten bir ceo'nun varlığı ihtiyacına çok net bir örnek olmuş

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO