12.02.2011

Zapata 1-0 Galatasaray

Eskişehir maçı ile yükseldiğini düşünen Galatasaray, Gaziantepspor maçı ile aslında ritminde pek bir değişiklik olmadığını göstermiş oldu.

Bir önceki maçtan farklı olarak son anda sakatlanan Kewell kenara gelirken Konyaspor deplasmanının yıldızı Anıl Dilaver kadroya dahil oldu. Bu değişikliğin Galatasaray'ın 6 gün arayla bu kadar dengesiz performans göstermesine pek de bir etkisi yoktu. Sorunun kaynağı kaleci başta olmak üzere yapılan bir dizi hata. Hala deney aşamasında olan "stoper Cana" ve "ön libero Neill" karmaşasına geçen hafta eklenen "orta saha Sabri" ile gelecek konusundaki planlar iyice değişmişti. Ancak görülen o ki Eskişehir maçını kurtaran ve Sabri'yi sahanın en iyilerinden yapan o hareket devamlılık sağlaması mümkün olmayan bir hamleydi. Çünkü aynı görevi bu maçta da yerine getiren Sabri fazlasıyla etkisiz oldu. Orta sahadaki ekürisi Neill ile birlikte pek de iç açıcı bir performans gösteremediler. Cana'nın stoper olması kabul edilebilir ama Neill'ın ön libero olup Sabri'nin devamlı olarak orta sahada olması büyük bir soru işareti olarak kalacak.
Bunun dışında Galatasaray'ın bir büyük sıkıntısı da kalede yaşanmakta. Önceki hafta oynanan Eskişehir maçında Zapata'nın kolladığı kaleye isabet eden sadece iki top vardı ve ikisi de golle sonuçlandı. Gaziantep'te de durum değişmedi, kaleye gelen ilk basit topta skor tabelası değişti. Ufuk Ceylan gibi üzerinde ısrar edilmesi gereken bir ismi yedeğe çeken Hagi'nin yerine koyduğu ismin ilk maçlarında güven veren bir iş yapması gerekirdi. Ancak güvenin tam aksine Aykut Erçetin ve Ufuk Ceylan ikilisinin en kötü dönemlerini bile aratacak bir performansla giriş yaptı Zapata. Konsantrasyon, sekiz ay top oynamama, alışma dönemi gibi birçok bahanenin çok daha ötesinde problemleri var bu Kolombiyalının. Büyük ihtimalle de bu maçtan sonra sezonun sonunu görmesi tehlikeye girecektir. Hatalı goller yediği bir maçta bile en azından hatayı unutturacak kurtarışa imza atabilen Ufuk'tan sonra hatalı golden sonra bile toparlanıp iz bırakacak bir hareketi olmayan Zapata'nın Hagi'nin eskiye göre daha az pozisyon veren Galatasaray savunmasında en zayıf halka olacağı kesin gibi.

Hagi'nin bir başka hatası da on gün önceki Gaziantep yenilgisinden yeterli dersi almamış olmasıydı. Bunu söylememin sebebi de Popov, Cenk, Sosa gibi üç önemli oyuncunun kupa maçındaki rahat oyunlarını yine sürdürmeleriydi. Bu oyunculara ekstra önlem alamayıp tam aksine zaten iyi yaptıklarını işlerini daha iyi yapmalarını sağlayan oyun düzeni Hagi'nin hanesine büyük bir eksi puan olarak yazılmalı. Tolunay Kafkas da Eskişehir maçında gördüğü Galatasaray'ın pek farklı bir taktik ve dizilişle sahaya çıkmayacağını bildiği için kilit oyuncularının maçta rahat olmalarını sağladı.

Galatasaray'ın rakibine verdiği pozisyon sayısı bir büyük takım için normal sayılabilir ancak bulduğu pozisyon sayısı küçük bir takım için bile normal sayılamayacağı için yenilgiye çok da bahane aramamak lazım, sebepleri apaçık ortada. Mücadeleyi yapabilen ama üretkenlikte sıkıntı çeken bir takım ve üzerine Süper Lig değil 1. Lig için bile iyi sayılamayacak bir kaleci ile Galatasaray'ın işi şimdilik zor. Kewell'ın üretkenliği bir takımı bu kadar kısırlaştırıyorsa, hücum anlamında çözülmesi gereken ciddi problemlerin olduğu çok açık.

goal.com & artemio franchi

6 yorum:

felix mourinho dedi ki...

"Ufuk Ceylan gibi üzerinde ısrar edilmesi gereken bir ismi yedeğe..." bursaspor maçında balıkesir'den gelen şutu içeri alan adamın galatasaray kalesinde işi yoktur artık... o golü ben de geçsem öyle yerdim, bu yorumu ve yazıyı okuyan adam da yerdi veya tutardı. ne farkı var o zaman ufuk'la alelade bir adamın arasında ? o golün üstüne yüzde yüzlük kurtarışı yapsa bana ne ? adam sağlam hastayı öldürmüş, gelip bana diyor ki böbreği sağlam, başkasına nakil edebiliriz.

gelelim şu kaleci meselesine de. galatasaray'ın kalesini koruyan adam olmak diye bir yazı yazmıştım ağustos'ta. hiç bir şey değişmedi. yine gidip kaleye geçmemiş adamı biz kaleye geçiriyoruz. es-es maçında ilk golde top rakibe çarptı, 2.golde de o topu onur bile kurtaramazdı. kezâ antep maçlarında da yediği 4 golün 4'ünde de ufuk ve aykut olsa sonuç değişmezdi. ufuk üstüne 2 tane daha yerdi. ama bu adam iyi demek değil. alelade bir kaleci. galatasaray'ın kalecisi felan değil. olamaz.

http://golsuzesitlik.blogspot.com/2010/08/galatasaray-kalesini-koruyan-adam-olmak.html

Adsız dedi ki...

ufuk zapata aykut arasında en iyi tercih aykut olur. ufuk üzerinde ısrar edilecek bir kaleci mi? bence değil.

Adsız dedi ki...

üçüde kötü kaleciler ama illa bir tercih yapılacaksa aykut tercihi yapılır.ufuk hayrettinden sonra gördüğüm en dengesiz en güvensiz kalecidir.ufuk u pafta bile kaleye koymam.

alt yapıda bir emirhan ergün var. koy kaleye 15 yıl oynasın.

Adsız dedi ki...

aykut'a en iyi tercih diyen birini de gordum ya artik olsem de gam yemem.

aykut yerine kaleye kutuk koysak ya da sabri'yi daha iyidir.

CaRtMaNtR dedi ki...

zapata asla bir mondragon yada bir taffarel kalitesinde bir kaleci değil ama aykut ve ufuk'un toplamından iyi kalecidir gibime geliyor.

aykut eldeki en iyi opsiyon diyenlerinde biraz hafızalarını zorlamalarını rica ediyorum. yediği komik golleri hatırlatmak için.

ayrıca lütfen artık aykut ile ufuk'a şans verilmedi denmesin. aykut'a verilen şanslar buradan köye yol olur, keza ufuk'ta bu sezonun ilk yarısında yapamayacaklarını gayet güzel bir şekilde gözümüze soktu.

drogba dedi ki...

Bu sene ufuğun kalede olup yemediği 1 tane hatalı gol göster tamam diyeceğim.Bursa maçları ikisindede,antalya maçı,a.gücü maçındaki goller,ts,bjk,eskişehir,gb

Ufuk 18e bundan sonra girmemeli giremeyecekte..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO