26.05.2011

Özür Dileyeceksin NTV Spor!

Gün geçmiyor ki bir yeni NTV Spor skandalına daha tanık olmayalım. Selçuk İnan transferinde toplam maliyet için 18 milyon Euro'dan bahsediyorlardı. Beş sezonda toplamda alacağı paranın bu olduğunu iddia edip yanına bir de utanmadan Emenike hiç yıllık ücret almayacakmış gibi maliyetinin 7+2 milyon Euro olduğunu ima eden haberi koydular. Sanırsın Emenike yıllık ücret almayacak, Sodexho ve akbil karşılığında oynayacak.

Neyse konuya dönelim, beş sezonda 18 milyon Euro alacak dedikleri Selçuk İnan için Galatasaray Kamuoyu Aydınlatma Platformu(KAP)'na bildirimde bulundu sabahın erken saatlerinde: Profesyonel Futbol Oyuncusu Selçuk İnan ile 2011-2012 futbol sezonundan başlamak üzere 5 futbol sezonu için sözleşme imzalanmıştır. Bu sözleşmeye gore oyuncuya her bir sezon için 2.000.000 Euro sabit transfer ücreti ve maç başına 15.000 Euro ücret ödenecektir.

Selçuk İnan 40 maç oynadığı takdirde toplam 600.000 Euro ekstra ücret alacak. 2.5 milyon Euro civarı bir ücret yani sakatlık-ceza gibi faktörleri eklersek. Bu da beş yılda toplamda en fazla 12.5 milyon Euro yapar.

NTV Spor haberi siler mi bilemem ama link burada. Ha silmeleri halinde önlemimi aldım, postun fotoğrafı bu haberi içeriyor. Yetmezse metni de bu:

"Ve Selçuk İnan Galatasaray'da

25 Mayıs 2011 17:19 | NTVSpor.net

Selçuk İnan yarışını Galatasaray kazandı. Bu sezon gösterdiği performansla büyük alkış alan Selçuk İnan Galatasaray ile anlaştı. Anlaşma 5 yıllık... Selçuk İnan 5 yıl için 18 milyon Euro ve artı maç başı ücret alacak."


Delikanlı gibi, adam gibi, çıkıp özür dilenecek mi bu konu hakkında? Bağıra bağıra olayı "Galatasaray kazık yedi, Emenike 9 milyon Euro'ya, Selçuk 18 milyon Euro'ya mal oldu" diye imada bulunan platform bu hatasını yazılı veya görsel olarak kabullenip bunu belli edecek mi yoksa her zamanki gibi unutturmaya mı çalışacaklar.

Siz unutursunuz, yandaşlarınıza unutturduk sanabilirsiniz ama Galatasaraylıya unutturamayacaksınız. Her zamanki gibi konuyu kapatıp geçiştiremeyeceksiniz. Sizin yorumcunuz yine çıkıp üç gün önce Xavi muamelesi yaptığı Selçuk için Galatasaray'a imza attıktan sonra "Yanlış tercih demiyorum ama..." diye söze girecek, alıştık bunlara da, açık ve net böyle yalan haber girip manşetten resmi açıklamaya rağmen indirmemenize diyecek söz kalmadı artık.

Son olarak bu da Emenike'nin yıllık ücretinden hiç bahsetmeden sadece 9 milyon Euro'luk bonservisini konu edip tüm maliyeti buymuş gibi davranışlarının kanıtı:


NOT: Galatasaray eksik beyanda bulunmuş, NTV Spor haklıymış, NTV Spor masummuş diyenler için açıklamayı yorum bölümünde yaptım. Yine özetleyeyim buradan, 12.5 milyon Euro, hadi çok gözüksün diye 13 milyon Euro olsun beş yıllık maliyet, NTV Spor'un hesabına göre 1.2 milyon Euro eksik sadece. 13+1.2 milyon Euro, NTV'nin iki gündür bas bas bağırıp tüm ısrarlara rağmen öğleden sonra zar zor geri çektiği 18 milyon Euro iddiasından büyük mü küçük mü bunu idrak edelim önce. Emenike'nın yıllık alacağı para ile tüm sözleşmesi boyunca ne kadar hesaplayıp üstüne bonservis bedelini ekleyip Emenike şu kadar, Selçuk da 14.2 milyon Euro diye haber yapsınlar efendi gibi. Selçuk transferini yediremeyip de Selçuk'u beş sezonluk toplamda Emenike'nin iki katına mal olmuş gibi göstermek çok büyük ve kara bir leke olarak duracak.

29 yorum:

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Aynı olayı Ferrari transferinde de yapmışlardı. "Matteo Ferrari 15 milyon" yazarken, "Genç Özer'i Fener kaptı" yazmışlardı. Ntvspor'un genel politikası her zaman bu yönde. Ferrari, Selçuk örneklerini arttıracak çok manşetler var. Önümüz transfer dönemi, daha da çok artacaklar bu örnekler.

Adsız dedi ki...

sadece Ntvspor mu ki hürriyet ondan rezil Emenike ye gelince hızlı çoçuk, Selçuğa gelince21 milyon euro inanılmaz rakam, başlığı, bence bu yazıyaHürriyeti de eklemelisin.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/17878844.asp?gid=362

Adsız dedi ki...

muhteşem bir tespit olmuş agzına yüreğine sağlık arkadaşım bunların hepsi aziz in köpeği!!!

Adsız dedi ki...

blogunu uzun zamandir takip ediyorum ve akilli ve mantikli biri oldugunu düsünüyorum. simdi bu cocuk gecen senenin en formda bikac isminden biri, yerli ve bonservisi yok.cocuk gecenlerde yaptigi aciklamada önceligin avrupa oldugunu söylüyor cocuga 3 büyük takim ve avrupadan ismi belli olmayan kulüpler talip. lütfen söyle, mantik olarak, fb, gs ve bjknin ayni anda talip oldugu ve bir transfer savasinin yasandigi bir durumda selcuk sadece(!) 2 milyona transfer olmus olabilir mi?(daha fazlasini alan bicok futbolcu var türkiyede). ntvsporun dedigi kadr olmasa da ben 2 milyon alacagini da düsünmüyorum acikcasi. bu sebeple 2 taraftan da bi özür bekle bence
saygilar

henkmudi dedi ki...

şu ntvspor'u ciddiye alıp neden özür falan bekliyorsunuz anlamıyor. ben nba maçları hariç sadece gülüp eğleniyorum o hazımsızlıklarını gördükçe, sürekli marca'nın taraflı haber yaptıklarını falan ima etmiyorlar mı hele o zaman yerlere yatıyorum. millet ntvspor yok gün boyu fb haberi yapıyor diye isyanlarda. kabul etmek gerek özel kanallar ve istedikleri gibi yayın yaparlar, ne var bunda beğenmiyorsan izlemezsin bu kadar basit. ha tek değinilecek nokta, kendilerini tarafsız olarak görmeleri saçmalığı.

firat selcuk dedi ki...

@adsız (saat 10.27),
selcuk'un galatasaraylı olmasının hic etkisi olamaz mı peki? bu niye gozardı ediliyor ki?

Elve dedi ki...

hayır iyice bokunu çıkardılar yazının ntvsporda. üstüne bir de iftira atılıyor artık yazıda. denilmişki borsaya bildirilen rakam 2m euro fakat çok daha fazlasını alacak diye. lan gidin o zaman suç duyurusunda bulunun yavsaklar. böyle güpegündüz bir iftira olamaz. çıkıpta bir yönetici açıklama yapmıyor en çokta o koyuyor. gider çekemiyor hiç kimse. lan 100 bin euroya aldı karabük emenikeyi. 9m euro verdiniz. daha ne alacagı belli degil. girdi bir yerlerine selçük transferi.

Adsız dedi ki...

Galatasaray bunu hep yapmıyor mu? Geçen yıl Galatasaray'a Elano'nun parasını yanlış bildirdiği için ceza gelmedi mi? Doğru haber yapanlara bok atmak yerine siz kafalarınızı değiştirseniz daha iyi olmaz mı?

firat selcuk dedi ki...

peki sen kafanı degistirip de ntv spor saksakcısı olacagına cıkıp da kanıtlar mısın selcuk'un parasının yanlıs bildirildigini?

ustelik kendin diyorsun, elano'dan ceza aldıysak ki benim haberim yok, bir daha niye yanlıs bildirim yapalım? bu kadar aciz degil hic kimse.

Adsız dedi ki...

peki siz ntvaspordan herhangi bir yetkiliye kanıtlanıp kanıtlanamayacağını sordunuz mu? dün akşam selçuk inanın ntvspor yetkililerine telefon açıp neler söylediğini biliyor musunuz?

Adsız dedi ki...

selçuk'un 2 m euro ya imza attığına inanmak ne kadar objektiflikten uzak olduğunuzu gösteriyor. Futbolla az biraz ilgilenen biri bu bildirimde yanlış olduğunu anlar. kanıtla demişsiniz, o bizim işimiz değil. kendinizi kandırmayın. 6 m euro helal olsun Selçuk'a. şampiyonluk yarışı verirken imza atması da ne kadar vizyonlu bir futbolcu olduğunu gösteriyor zaten.

Adsız dedi ki...

an itibari ile kanitlanmistir... sikayet gelmis olacak ki düzelttiler, ki bana göre gene bi eksik bildirim var

Utku dedi ki...

Son cikan haberle, -senin yazindan ve yorumlarindan yola cikarak soyluyorum- kulubun ne kadar aciz oldugu, uckagitta nasil uzmanlastigi ortaya cikmis oldu.

gurcan dedi ki...

kanıt isteyenler spk yı açsın baksın..kim kimden özür dileyecek bakalım..koskoca klüp 2.5 trilyonu unutmuş yazarken..ve bu hata sehven yapılmış..tabii buna kim inanır.

Adsız dedi ki...

galatasaray şehven hata yapmış bildirirken...
yinede rakam ntvsporun işaret ettiği rakama gelmesede galatasarayın yanlış beyanda bulunduğu gerçeğini değiştirmez. sonuç olarak üstteki arkadaşın belirttiği gibi 2 li özür değil seninde dahil olduğun üçlü özür olmalı....

gleam dedi ki...

galatasaray selçuk inan transferi ile ilgili borsaya eksik bildirimde bulunduğunu açıkladı..

yeni açıklama da açıklanan miktarın üstüne 1.2 milyon euro daha ekleneceği belirtildi...

Özür sırası kimde acaba?

firat selcuk dedi ki...

ben neden ve kimden ozur dileyeyim ki?

18 milyon euro dendi. kulubun bildirmeyi unuttugu miktar olarak 1.2 milyon yazıyor ntv spor.

12.5+1.2 eger 18 milyon ediyorsa evet ben got oldum.

ha benim matematik bilgim yetersizse ve 12.5+1.2 13.7 degil de 18 ediyorsa herkesten ozur dilerim. demek ki matematik bilmiyorum ben kusura bakmayın.

hadi sizin hatırınız icin 12.5 yerine 13 yapalım duzleyelim, cok gozuksun, 35 maclık daha mac bası ekleyelim 5 yıl icin. 13+1.2 yine 14.2 yapıyor, kurtarmıyor, yetmiyor, 18 milyon euro'yu bulamıyor.

Adsız dedi ki...

sunu da eklemek gerek ntv spor 18m €yu garanti ücret olarak soyluyordu +mac bası ucret diyordu. yani hesabı 13+1.2 olarak yapmamak lazım burda. adamlar 11.2 yerine 18 diyordu bu da %60 şişirme demek.

emre dedi ki...

Bugune kadar yapilan hangi transferde alinacak maasa, futbolcunun oynayacagi olasi mac sayisi uzerinden alacagi ucretin eklendigi gorulmus merak ediyorum. Normal gazete haberi x yillik ucret + y mac basina diye yazilmistir hep, yoksa ne belozoglun ne nihatin o kadar spekule edilen maaslari icinde 40x10k diye bir eklenti yoktur. Diger 1.2m€ ise imza parasidir (signing fee) yillik ucretle alakasi yoktur. Utanmasalar primleri de hesaplayip yazacaklar..

gurcan dedi ki...

Sen bunun gerçekten hata olduguna bizi inandırmayamı çalışıyorsun..Spk ya bir bilgilendirme yazısı sence sadece bir kişinin pc den yazıp bakmadan yolladıgı bir yazımıdır..2.5 trilyon unutulacak bir rakkammıdır..Olay gayet açık ve net maliyeti düşük göstermek için alenen rakamlarda oynama yapmış Galatasaray sonra baktılar hala basında yazılıyor sehven deyip bir miktar yükselttiler bildirilen parayı.Spk yı kandırmaya çalışan bir klüp değilde bu yalanı ortaya çıkaran kurum özür dileyecek,böyle bir dünya yok.

firat selcuk dedi ki...

@emre,
mac basına hesabını ben yaptım zaten, sezonda 35 mac oynasa diye dedim. sonra iste onu 40 maca cıkarıp ntv spor'un 18'ine ulasmak icin maksimumu hesaplamaya calıstım. ki onlar mac bası hesabı yapmadılar, dogrudan 18 milyon euro dediler 5 sezonda toplam alacaklarına.

@gurcan,
tamam iste, hata degilse de, cakallık yapıldıysa da acıklandı 1.2 daha eklendi. ne oldu? 11.2+mac bası oldu 5 yıllık toplam ucret. selcuk'un bu sartlarda ntv spor'un 18 milyonunu yakalaması icin her sezon ortalama 90 mac oynaması lazım galatasaray ile ki maksimum 60 mac yapar avrupa'ya katılırsak. onumuzdeki sezon 40 macı gecemeyecek mesela. lig+kupa toplam 44 mac yapacak seneye(ki kupada fina hesaplanırsa maksimum mac sayısıdır bu).

ne yazık ki 18'in kıyısına kosesine yaklasamıyoruz yine.

Adsız dedi ki...

Eh tabi Taurasi'ye 600 bin dolar veriyoruz, Gökhan Zan'a 200 bin euro ödüyoruz diyen yönetimlerin Selçuk'a 2 milyon veriyoruz demesine inanmak ayrı bir saflık olsa gerek..

Ama tabii adam Gs'li o yüzden 2 milyona oynar mantığı da bambaşkaymış..

Yav kimse diğerini saf sanmasın, 2 milyona Selçuk'un oynayacağını düşünmek delilik tıpkı genel kurul üyelerine sezon başı dağıtılan kağıtlarda Gökhan Zan 100-200 bin euroya oynuyor diyen yönetime inanmanın saflık olacağı gibi..

Shareef dedi ki...

Şimdi GS yalan söylediğini beyan edip 1,2M € ekledi diye GS'ye neden inanalım. Parayı biraz fazla göstermedikleri ne malum? Zaten yorumcu arkadaşlara göre ceza almışlar.. Burada yalancı çoban kimse kusura bakmasın GS'dir. Dolayısıyla NTV şu durumda daha güvenilir.

UGUR BEKTAS dedi ki...

bazılarında hazımsızlık buradada sürüyor..efendim 2M Euro inandırıcı değilmiş..kime göre ?
Şimdi sen inanmadın diye,Galatasaray yalancı,hiçbir dayanağı olmadan 18m Euro yazan Ntvzıpır haklı öyle mi?Ayrıca etik olmaktan bahsederken,Emenike transferini göz ardı edebilmek sadece Fenerbahçeli zihniyeti ile bağdaşmaktadır..Madensuyu diyorum,hazımsızlığa iyi gelir !!!

firat selcuk dedi ki...

selcuk'un 5 sezonluk maliyeti 15 milyonu gecmiyor ne kadar zorlasanız da. eldeki sayılar bunları veriyor, inanmayan arastırıp belgelesin dogrusunu. eldeki en gercek ve dogru belge ile 15'i bulamadık daha.

isin kotusu su ki: emenike'nin 9 milyonunun ustune yıllık ucretini, mac basılarını, primlerini toplayıp sozlesme suresi ile carpıp toplam maliyeti su kadardır diye haber yapmadılar, yapamadılar, yapmayacaklar. adımız gibi de biliyoruz.

selcuk inan'ı emenike'nin 2 katına mal oldu gibi gostermeye inatla devam ettiler, bu konuda ben mi ozur dileyeyim bu yanlı ve durust olmayan haberi yapanlardan?

"selcuk az bildirildi, gs sahtekar" diye tutturdunuz, yorum kısmında buna getirdiniz tartısmayı, unutulmasın ki yazının esas cıkıs amacı emenike transferi ile bunu karsılastırıp 9 milyon euro'ya kazık yenen emenike'nin sudan ucuzmus gibi gosterilmesidir. buna da kılıf bulsun buraya "suclu gs'dir!!!" diye yorum yapanlar. bekliyorum.

Shareef dedi ki...

kimse kusura bakmasın (gs suçludur diyenlerden olduğumdan yazıyorum)ama konu emenike bu kadar falan değil her iki kulupte kendilerince makul paralar vermişler, rahatlar. Ama burada bir yalan söyleme var ve bunu (sizin dediğiniz doğru olup 18M olmasa bile) haber yapmayacak mı ntvspor ? kaldı ki zorlasak 15M ediyo demişsiniz. tamam da referansınız kim? GS e tamam da o biraz önce yalan söyledi değil mi? neden inanayım yaptığı 2. açıklamaya? Sorun burasıdır, yalan söyleyene bile yalancı diyemeyecekmiyiz

firat selcuk dedi ki...

zorlasak kısmı bir tarafımızdan atılan hayali paralar degil.

2x5=10 milyon euro toplam alacagı para. 5 sezonda ortalama 40 mac yaparsa yıllık 600.000 euro daha fazla almıs olur mac bası paralardan. onlar da 5 yılda 3 milyon yapar. ustune sonradan bildirilen 1.2 milyon ile tum bu toplam 14.2 milyon euro yapıyor. sene bası 40 degil 45 mac yaparsa da bu 14.5 oluyor.

"zorlasak en fazla 15 oluyor" demekteki mantık bu. kulubun beyan ettikleri dısında ekstra bir sey katmıyorum ben buraya.

ntv spor katıyor ama. cıksın acıklasın hala eksik, hala bildirilmeyen seyler var diye. resmi belgeler belli, onlar da "hayali" degil "resmi/gercek" belgelerle gelip 18 milyon euro'yu kanıtlasın. soyledikleri gibi selcuk'un ilk sezonunda 6 milyon euro, kalan sezonlarda da 3 milyon euro alacagını, ustelik mac bası ucretlerin bunlara dahil olmadıgını kanıtlasınlar.

CaRtMaNtR dedi ki...

Pek çok iddia dönmüş ama ben yinede olaya farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum.

Sonradan Selçuk İnan ile ilgili yapılan duyurunun değişmesinin nedeni önce önsözleşme ardından resmi sözleşme imzalanmasından olabilir (son duyuruyu okumadım orada önceki duyurunun yanlış olduğu yazıyorsa bu paragraftaki açıklamayı dikkate almayın)

Gelelim inandırıcılık kısmına Selçuk İnan'ın aldığı maaşı inandrıcı bulmayan arkadaşlara şu kadarını diyebilirim. hiç bir basın kuruluşu bu konuda KAP kadar titiz olamaz. Bu ikinci yayınlanan duyuruda bunun en büyük kanıtı.

Artık kulüpler borsaya kote olduğundan eskiden olduğu gibi bir tarafından ücret uydurup vergiden kaçma yollarına baş vuramıyor.

Ha birde transfer mevzubahis olduğunda benim bildiğim oyuncuya verilen maaş bu transferdeki maliyetlere eklenmez. Maaş konusu ayrı olarak incelenir.

Ama Mehmet Demirkol bu ülkede özellikle de Galatasaray'ın transferleri konusunda bu durumu ülke basınına yerleştiren isim oldu.

Transfer bedeli ve oyuncuya verilen maaş farklı değerlendirilmesi gereken konulardır.

NtvSpor'un güvenilirliğine gelince; son iki yıldır güven katsayılarının hızla fotomaç seviyesine yaklaştığını düşünüyorum.

Özgür Özdemir dedi ki...

Bizim Ülke medyasından ne beklersiniz ki ? Bknz. Mynet,Sporx,Sabah,Hürriyet gibi Türkiye'nin önde gelen yayın organlarının sitelerine Haberler hep içeriğinden farklı başlıklarla yayınlanıyorlar ki insanlar merak edip tıklasınlar, tuzağa düşsünler ve biz para kazanalım biraz daha hit alalım diye... Örnek; Küçüçük bir transfer anlaşmazlığını bile sadece şok,şok,şok gibi üç kelime ile vermek veya Depremmmm diyerek sanki ülkede savaş çıkmış gibi vermekte nedir ? Haberlerin hiç mi değer statüsü yoktur. Ali'nin transferi türk futbolunda deprem etkisi yaratıyorsa cam cerceve indirdi deniyorsa C.Ronaldo gelirse acaba nasıl bir başlık atılacak hangi atom bombası kullanıcal deprem kaç şiddetinde olacak merak ediyorumm yazıklar olsun türk basınına bunlar gazeteci bile değil hepsi capulcu...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO