25.06.2011

2011 FIFA Kadınlar Dünya Kupası

Erkeklerde alt yaş gruplarında turnuvalar yaz aylarının Avrupa adına kulüp bazındaki futbolsuz günlerini doldurmaktayken kadınlar futbolunda da uluslararası düzeyde en büyük turnuva geldi çattı: Dünya Kupası.

26 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında Almanya'da dokuz stadın ev sahipliği yapacağı turnuvada maçların oynanacağı statlar şunlar:
Impuls Arena, Augsburg
Olimpiyat Stadı, Berlin
Ruhrstadion, Bochum
Glücksgas Stadı, Dresden
Commerzbank-Arena, Frankfurt
BayArena, Leverkusen
Borussia-Park, Mönchengladbach
Rhein-Neckar-Arena, Sinsheim
Volkswagen-Arena, Wolfsburg

16 takımın katıldığı turnuvadaki dört grup ise şu şekilde:
A Grubu: Almanya, Kanada, Nijerya, Fransa
B Grubu: Japonya, Yeni Zelanda, Meksika, İngiltere
C Grubu: ABD, Kore DHC(Kuzey Kore), Kolombiya, İsveç
D Grubu: Brezilya, Avustralya, Norveç, Ekvator Ginesi

Bu ön bilgilendirmeden sonra Eurosport Türkiye'nin bloglara bu kupa ve bilgilendirme konusunda destek olacağını, kupa boyunca bizlere her türlü haberi, videoyu ve bilgiyi kaynak alarak kullanma şansı verdiğini hatırlatalım ve teşekkür edelim.

Birkaç video-haber ile de yazıya şimdilik nokta koyalım:

Erkeklerde Fransa'daki kaosa benzer bir şekilde milli takım ile sorunlar yaşayan ABD kalecisi Hope Solo geri döndü ki kendisinin adının bu blogda daha evvel geçmişliği de var. Hope Solo ve geri dönüşü ile ilgili haber için: Eurosport - FUTBOL - Solo, acının içinden geliyor!

Peki son erkekler Dünya Kupası'nda tüm dikkatleri üzerine çeken Ahtapot Paul gerçeği varken ve Almanya bir Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken yeni ahtapotlar unutulur mu? Tabii ki unutulmadılar. Sekiz ahtapot Berlin'de bir merkezde Paul için uygulanan sistemin aynısı ile tahmin yapmaları konusunda eğitiliyorlardı. En az birinin Paul kadar isabetli tahminler yapması bekleniyordu ki PETA olaya el koydu. PETA adına konuşan yetkililer "Ahtapotlar son derece gelişmiş sinir sistemleri olan ve kalabalıklara şov yapmaları istendiğinde bundan olumsuz etkilenen hayvanlardır" diyerek olaya engel olmak istediler ancak bunun ne denli dikkate alınacağı bilinmiyor. Zira 2010 Dünya Kupası sırasında da Paul'ün serbest bırakılmasını istemişlerdi.

Spor türü ve organizasyon ayırmaksızın her büyük turnuva yeni ve sürpriz yıldızlar vadeder bizlere, işte bu kupada bu konunun en güçlü adaylarından biri olan Alexandra Popp:


Kaynak: Eurosport.com Türkiye - http://tr.eurosport.com

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO