24.06.2011

Şangay 2011 Geliyor! #3

Roma'daki Sette Colli Şampiyonası'nda yıldız isimler seslerini duyurmaya devam ediyorlar. Geçen yıl Budapeşte'de 200 metre sırtüstünde Avrupa şampiyonu olan Elizabeth Simmonds, Roma'da son dünya şampiyonu Kirsty Coventry'yi geçerek altına uzandı. Zimbabveli Coventry ise 1.5 saniyeden fazla fark yediği bu daldaki yenilgiye rağmen itibarını 200 metre bireysel karışık sayesinde korudu.

Federica Pellegrini de Çin'deki Dünya Şampiyonası öncesinde kendi ülkesinde başkent Roma'da 200 metre serbestteki zaferiyle hayatta olduğunu belli etti. Yüzme ile ilgili bu serinin ilk yazısında en büyük kaygılarımdan biriydi Pellegrini'nin 200 metre serbestteki formsuzluğu. Neyse ki atlatmış gözüküyor. Yaptığı 0.83 saniyelik fark bu dal için ideal bir fark denebilir.

Kadınlarda bu önemli ve performans açısından güzel gelişmeler yaşanırken bir tane de sürpriz bir şok haber geldi. Son iki Avrupa Şampiyonası'nda 50 metre serbestte gümüş madalyaların sahibi olan Hollandalı yüzücü Hinkelien Schreuder, Şangay'da yarışmayacağını resmi sitesinden açıkladı. 27 yaşındaki yüzücü, kariyerine devam edip etmeyeceğini ise birkaç hafta düşündükten sonra karara bağlayacağını açıkladı. Antrenörünün 4x100 metre serbestte Hollanda adına yarışamayacağını, bunun için yetersiz oluğunu açıklamasının ardından Şangay'daki Dünya Şampiyonası'na katılmama kararı aldığını belirtiyor. Bu sebepten ötürü bireysel performansını da izlemekten uzak kalacağız.

Büyük Britanya yüzme takımı 40 kişiden oluşan Şangay ekibini 20 kadın-20 erkek olarak oluşturdu ve 2008 Pekin Olimpiyat Oyunların öncesinde de kamp yaptıkları Osaka'da hazırlıklarına başladı. Büyük Britanya'nın Şangay 2011 kadrosuna oluşturulmuş en iddialı Britanya takımlarından biri deniyor. Bu da demek oluyor ki son zamanlarda hiç olmadıkları kadar büyük bir iddia ile geliyorlar.

ABD'nin erkeklerdeki iki dev ismi Michael Phelps ve Ryan Lochte önem verdikleri branşlarında gümüş madalyayı aldılar. İki sporcunun da kendilerini sıkmayıp Şangay'a sakladıkları düşünülmekte, ABD'liler formsuzluk demiyorlar buna. Canlı izleme şansım olmadığı için kişisel yorumumu yazamıyorum. Bilgilerle devam etmek en iyisi. Kaliforniya'daki Santa Clara uluslararası yarışlarında Lochte son dünya şampiyonu unvanını elinde bulundurduğu 200 metre bireysel karışıkta ikinci olurken, madalya için yeni bir alan olarak belirlediği ve 2007'deki Dünya Şampiyonası dışında büyük organizasyonlarda madalyasının bulunmadığı 100 metre sırtüstünde de ikinci oldu. Phelps'in ikinci olduğu dal ise Dünya Şampiyonaları tarihinde ilk madalyasını kazandığı ve yine son iki Olimpiyat şampiyonluğunun sahibi olduğu 200 metre kelebek.

Tüm bunlar olurken FINA da 2011 Dünya Kupası takvimini açıkladı:

Fri 7 -Sat 8 October Dubai (UAE)
Sat 15 - Sun 16 October Stockholm (SWE)
Tue 18 - Wed 19 October Moscow (RUS)
Sat 22 - Sun 23 October Berlin (GER)
Fri 4 - Sat 5 November Singapore (SIN)
Tue 8 - Wed 9 November Beijing (CHN)
Sat 12 - Sun 13 November Tokyo (JPN)

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO