10.04.2017

“Bu bir peri masalı”: One For Arthur, İskoçya’ya ikinci Grand National Zaferini Getirdi


Cumartesi günü koşulan Grand National yarışında Derek Fox tarafından mükemmel şekilde sürülen One For Arthur, dünyanın en ünlü engelli yarışında İskoçya’ya ikinci zaferini getirdi.


Lucinda Russell tarafından eğitilen galip, Rubstic’in 1979’daki galibiyetine benzer şekilde son düzlükte performansını arttırarak Cause of Causes’tan açık arayla önde bitirdi.

Derek Fox için bu zafer birkaç hafta önce ciddi bir kol sakatlığı yaşadığında pek ihtimal dahilinde gözükmüyordu – henüz bu haftanın başında yarışabilecek duruma gelmişti.

Fox “Bu bir peri masalı ancak mükemmel tıbbi tedavim olmasaydı bunu başaramazdım,” dedi. 24 yaşındaki İrlandalı “Bu inanılmaz, o (at) son derece cesurdu. Bazılarımız asla şampiyon bir jokey olamayacak ancak bugün benim gibi birinin büyüklere karşı gelebildiği günlerden bir tanesi.” diye ekledi.

Büyük isim Peter Scumadore’ın ortağı olan ve hiç yarış kazanamamış olan Russell ise duygu doluydu.

Russell ise “Bu muhteşemdi, şu an gözlerim dolu dolu ama muhteşemdi,” dedi. “Bu tamamen Derek’in başarısı, hiç paniklemedi. National’ı kazanmış durumdayım. Her zaman bir kaza olmazsa National galibi olacağını düşünürdük ve bu gerçek oldu.” diyerek devam etti.

Russell, National kazanan kadın antrenörler olan Jenny Pitman, Venetia Williams ve Sue Smith’in arasına katılmaktan gurur duyduğunu söyledi. “Bu asil isimlerin arasında olacağımı asla düşünmezdim,” dedi.

Yarışı kazanması halinde torununa midilli alacağının sözünü veren Scumadore ise bir National galibine bağlı olmanın gurur verici olduğunu belirtti. “AP McCoy en sonunda bir National galibine bindiğinde bir parça kıskançlık hissetmiştim (Don’t Push It, 2010) fakat hayat devam etti. National galipleri Sue Smith ve eşi Harvey gibi isimler arasına katıldığım için son derece ayrıcalıklı ve mutlu hissediyorum,” dedi Scumadore.

Atın sahipleri, eşleri bütün zamanlarını golfte geçirdiği için kendi spor tutkularını bulmaya karar veren iki isim, Deborah Thomson ve Belinda McClung şanslarına inanamadıklarını belirttiler. Thomson

“Tam anlamıyla mükemmel bir gün oldu. Arthur yarışı rüzgar gibi bitirdi, Derek son derece iyi sürdü ve şu an gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum. Grand National’ı kazandığımıza gerçekten inanamıyorum, fantastik bir şey,” dedi.

Amatör Jamie Codd tarafından sürülen ve ikinci olan Cause of Causes hızlı atak yapan Saint Are’ye (2015 ikincisi) geçilmemeyi başardı başardı, bu arada favori isim Blaklion da yarıştaki en yaşlı jokey olan 41 yaşındaki Noel Fehily’e 15 yarışta ilk kez ilk 4 içinde yer alma başarısını getirdi.

Favori atları destekleyenlerin birçoğu iki yanlış starttan sonra başlayan yarıştaki kaderlerini çoktan kabullenmişti.

Geçen yılın İskoç Grand National galibi Vicente -yakın zamanda üç kez National kazanan Trever Hemmings’in sahini tarafından alındı- ilk başta Cocktails At Dawn tarafından düşürüldü. Günün favorisi olan isim Definitly Red ikonik Becher’s Brook’ta şansını kaybetti, The Young Master da aynı şekilde.

Jokey Danny Cook “Sadece kendim için değil, tüm bağlantılarım için de çok üzgün durumdayım,” dedi. “Sam Waley-Cohen, The Young Master’ın üzerine düştüğünde ben de onun üzerine indim, bu bizi dağıttı ve onu tekrar kaldırmak zorunda kaldım.” diye ekledi.

Katie Walsh’ın galip gelen ilk kadın olma hayali, Wonderful Charm’ın üstünde 19. ve sonuncu gelmesiyle gerçeğe dönüşmezken önde gelen üst siklet The Last Samurai da 16. sırada sönük bir yarış sonu geçirdi.

Bu yazının orijinali 8 Nisan 2017 tarihinde TheNational.ae adresinde yayınlanmıştır.

Bu çeviri ArtemioFranchi.org dışında kaynak gösterilse dahi izin alınmadan yayınlanamaz.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO