17.04.2017

Start Finish: 2017 Bahreyn GP


Bu yazıyı seri bozulmasın, ileride "yahu Bahreyn'i de pas geçmiştim zaten bunu da yazmasam ne olur" dememek için yazıyorum. Malum dün seçim vardı ve her ne kadar yarışa odaklanıp seçime yarıştan sonra bakacağım desem de başarısız oldum. Yarış sırasında öncekiler gibi kenara not almadım.

-McLaren Honda cephesinden yeni gelişmeler var ancak ters yönde. Sıralamalarda yaşadıkları arızalar bir yana, bu sefer Vandoorne'un aracı daha piste çıkamadan motor arızası yaşadı ve yarışa katılamadı. Vandoorne daha sonra koşu bandından bir fotoğraf paylaştı, ben üstünde Honda logosu olan bir kum torbasını yumruklamasını beklerdim.

-Sıralama turlarında sürpriz yaparak kariyerinin ilk pole pozisyonunu alan Bottas, yarışta beklenen performansı veremedi. Yarıştan önce aracının arka lastiklerine yanlış basınç ayarı yapılmış anladığım kadarıyla. Vettel'in arkasındayken iki kere Hamilton'la yer değiştirmek zorunda kaldı çünkü kendisi Vettel ile olan farkı kapatamıyordu.

-Raikkonen de çok kötü start alarak Massa dahil geçilebileceği herkese geçilerek 7. sıraya düştü. Yarış sırasında da ekstra bir performans göstermedeen 4. oldu.

-Ricciardo da önüne gelen fırsatı değerlendiremeyen 5. sıraya yerleşti.

-Ferrari'nin pit planı bu sefer tuttu. Vettel pite girdikten iki üç tur sonra güvenlik aracı piste çıktı. Çin'deki gibi olsa Ferrari kaza yapanları dövmeye giderdi herhalde.

-Önce Verstappen, pitstoptan sonraki ilk turunda fren arızası yaşayarak bodoslama şekilde duvara gitti.

-Biz onu izlerken üstüne önce pistte kalan Lance Stroll'u sonra da Carlos Sainz Jr.'ı gördük. Bu ne herkes patır patır dökülüyor derken mesele anlaşıldı. Pitten çıkan Sainz, ilk virajda Stroll'a yandan dalarak genç pilotun yine bir yarışta bitiş görememesini sağladı.

-Şaşırtmayacak bir şekilde Fernando Alonso da bitişe iki tur kala motor arızası yaşayarak damalı bayrağı yine göremedi. Zaten yarış sırasında artık sabrının kalmadığı takımla olan diyaloglarından belliydi, plan değişikliği yapılması sorulunca "kafanıza göre takılın" demesi kaderini kabullendiğini gösteriyordu.

-Hamilton pit girişinde Ricciardo'yu engellediği için (ki hakikaten engelledi) çok gereksiz bir 5 saniye cezası aldı. Yarışın kaderini biraz da bu ceza belirledi. İkinci kez pite girdiğinde harcadığı 5 saniye Vettel'e rahat galibiyeti getirdi.

-Wehrlein da sakatlık sonrası döndüğü ilk yarışta Sauber'e 11. sırayı getirdi. Puan alamasa da harika bir performans.

-Verstappen'in olmaması beni üzdü çünkü son anlara kadar heyecanlı bir yarış izleyebilirdik.

-Sezon güzel başladı. Keyifli geçişler izliyoruz. Toplan geçiş sayısı geçen yıla göre azalsa da DRS desteğiyle olan geçişler geçen sezona oranla azalmış durumda. Bu da pilotaj becerisiyle olan geçişlerin dramatik olmasa da yükseldiğini göstermekte.

-Şu an için Vettel-Hamilton savaşı göreceğimiz kesin. Vettel en son üç açılış yarışından ikisini kazandığında şampiyon olmuştu fakat Hamilton ve Vettel şampiyonluk yaşarken araç faktörü yüzünden birbirlerine hiç denk olamadılar. Bu sefer Ferrari başa güreşiyor.

-Tek sıkıcı olan kısım neredeyse ilk 7nin belli olması. İlk iki sıra için Hamilton/Vettel, 3.sıra için Bottas/Raikkonen/Verstappen 6-7 için de Ricciardo/Massa mücadelesi görecek gibiyiz. Tabi ki konuşmak için çok erken. Sezon ilerledikçe araçlar gelişecek, yeni pilotlar form bulacak. Hatta iyi bir çocuk olursa McLaren Honda puan bile alabilir.


Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO