25.04.2017

Elveda Scarponi

17 Nisan Pazartesi öğleden sonrasıydı, fırsatı olan bisiklet izleyicileri referandum ve sonrasında yaşananların ardından kafayı dağıtmak için bisiklet yayınlarına gözlerini çevirmişlerdi.

Eski adıyla Giro del Trentino, yeni adıyla Tour of the Alps’te genel klasmana etki edebilecek ilk etapta çizgiyi ilk sırada geçen Michele Scarponi, herkeste heyecan yaratmıştı. Birkaç gün önce Astana’nın Giro’da liderliğini yapacak olan Fabio Aru, antrenmanda düşerek sakatlanmıştı ve Giro’ya katılamayacaktı. Astana’nın, sakatlık haberi üzerine -beklendiği üzere- yeni lider olarak açıkladığı Scarponi, takımına da izleyicilere de umut vermişti. Genel klasman mücadelesi de, Astana’nın yarıştaki hedefleri de büyük ihtimalle sekteye uğramayacaktı.

Bütün bu olasılıkları artık gerçekleşmesi mümkün olmayacak şekilde yazdık çünkü Michele Scarponi, cumartesi öğleden sonra Tour of the Alps’i genel klasman dördüncüsü olarak tamamlayıp, aynı akşam çocuklarıyla evinde oynarken bunun hayatındaki son saatleri olduğunu bilmiyordu...

Tribun Dergi için yazdığım bu yazının devamını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO