5.10.2008

Barcelona 6-1 Atletico Madrid

"Messi mi Kun Agüero mu ?" soruları çokça soruldu bir haftadır. Benim cevabım Messi'ydi ama böylesine ezici bir şekilde Messi'nin galip geleceğini de düşünmüyordum(Kim düşünebilirdi ki ?). Messi'nin liderliğindeki Barca sildi attı Atletico Madrid'i. Agüero bir kaç çalım ve koşu dışında yoktu maçta. Messi ise attığı tartışmalı golle birlikte sahanın yıldızlarındandı Iniesta ile birlikte. İlk yarı 5-1'den sonra kaçırdığı iki gol var ki akıllara zarar, Messi o golleri de atmış olsa daha ilk yarıda 7-1 olabilirdi skor. İlk yarı ne kadar keyifliyse ikinci yarı o kadar tatsızdı, atılan 5 golün hatrına katlandım ikinci yarıya. Neyse ki Henry'nin mükemmel golü geldi de boş geçmemiş oldu.
Messi kaleci Coupet barajı kurdururken topa vurup golünü attı. Bu golde akla ilk gelen şey Thierry Henry'nin Arsenal'de aynısını sık sık yaptığı oldu. Henry'nin Messi'ye bu konuda akıl/ders verip vermediğini merak etmiyor değilim..
Henry golünü attı, önce tribüne sonra Eto'o'ya koştu. Küsler, kavgalılar derken gayet samimi görüntüler verdiler kameralara. Ülkemizde de nice küs futbolcular gördük gol sevincini birlikte yaşayıp da saha dışında birbirinin adını bile ağzına almayan... Bu da onlardan biri mi değil mi önümüzdeki bir kaç haftada ortaya çıkacaktır.

Avrupa ve İspanya futbolu adına tarihi günlerden birine tanıklık etmek güzeldi. Ancak farkı bulunca saygıdan veya ayıp olmasın gibi saçma düşüncelerden ötürü daha fazla gol atmayıp oyunu dengeleyip orta şekerli götüren takımlara oldum olası gıcık oluyorum. Atabildiğin kadar at be arkadaşım, 15 atabiliyorsan at, 10 atabiliyorsan at. Futbol bu, gol atmayacaksan işin ne orada, 28 dakikada 5 tane at, kalan 62 dakikayı tek golle geçir. Hadi ilk yarıyı silip atalım, 45 dakikada iki cılız pozisyon ve gelen tek gol. Fazla atmak rakibe ayıp olacaksa, sayıgısızlık olacaksa, çok daha fazlasını atabilecek durumdayken bilerek atmamak o maçı izleyen milyonlarca insana karşı çok daha büyük terbiyesizliktir bana kalırsa..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

sığ pencereden bakmamak lazım, rakibe saygı olması lazım.savaşlarda onurlandırma diye bişe duydunmu hiç.

firat selcuk dedi ki...

bunun sığlıkla ne alakası var ki ?

futbol maçında bol pozisyon, gol veya karsılıklı sert bir mucadele bekliyorum ben.. bu sığlık olmamalı..

rakibe saygı da bir yere kadar olur, milyonlarca insanın gunlerdir bekledigi maca cıkıyorsan oyununu oynayacaksın, saygı sevgi diye koca bir devre top döndürüp zorla iki tane pozisyona girmenin anlamı yok..

Barizzio dedi ki...

Dostum bir de ben kun'a biraz haksızlık ediyoruz diye düşünmekteyim.
Hangisinin daha iyi futbolcu olduğunu böyle bir maçla değerlendirmek haksızlık olmaz mı?
Luis garcia ve iniesta'yı, valdez ve coupet'yi de sokmak gerekmez mi tartışmanın içine?

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO