31.10.2008

Fiorentina 0-0 Inter

Biraz geç kaldı maç yazısı ama dün fırsat bulamadım, bugün bir kaç ufak işi halledip ilk fırsatta koştum maçla ilgili yazmaya. Prandelli yine klasik olarak kırmızı ceketini giymişti. Maç öncesi pek neşeliydi, maç sonunda o neşenin yerini elden kaçan galibiyetin hüznü ve siniri almıştır muhtemelen. Beraberliğe sevinirim diye konuşmuştum maçtan önce, ne bileyim ben daha sonra alınan beraberliğe üzüleceğimi ?
İlk yarı pozisyon olarak ne zengindi, ne kısırdı, tam kararındaydı pozisyon sayısı. Fiorentina Comotto ile sağdan çok iyi geldi, açtığı ortalarda bol bol yan top yapıp pozisyon yarattı Comotto. İyi geliyordu bu sağ kanat ağırlıklı yan toplar ama içeride bu topu alacak ve değerlendirecek Gilardino olmayınca biraz sonuçsuz kalıyordu bunlar. Pazzini ve Osvaldo hava toplarında Gilardino kadar etkili değillerdi ne yazık ki. 43'te Pasqual serbest vuruş kullandı, yayın hemen yanında, çizginin tam önünden vurduğu top Cesar'dan döndü. Bu dönen topta Gamberini boş kaleyi bulacakken çekilip indirildi ve hakem penaltıyı es geçti. Bunun tartışılacak yanı yoktu, açık açık penaltıydı çünkü. İlk yarı sonunda galibiyeti isteyen taraf Fiorentina'ydı, Inter hiç de kazanacak bir oyun oynamıyordu.
İkinci yarı yine dengeli gibi başladı ama daha ilk bölümlerde Fiorentina etkili olmaya başladı. Jovetic'in oyuna girmesinden 10 dakika önceye kadar Inter savunması fazlasıyla zorlanmıştı. Jovetic'in girişinden önceki 10 dakikalık kısımda Inter yavaş yavaş hücuma çıkmaya başlamıştı ki Jovetic ile canlanan orta saha oyunu yeniden Inter yarı sahasına yönlendirdi.Inter adına kritik nokta 65'te Crespo'nun karşı karşıya kaçırdığı pozisyondu. Başka da bu kadar ciddi pozisyonları yoktu. Yan toplar yine fazlaca görüldü ikinci yarıda. Yine bütün toplar Cesar'ın ellerine gitti değişen birşey yoktu, Gilardino'nun olmadığı ceza sahasına boşuna ortalar yapıldı maç boyu. Aslında Gamberini kornerden bulduğu boş pozisyonda kaleyi tutturmuş olsa maç bir yan top ile kazanılmış olacaktı.
Maçtan önce de bahsetmiştim. Osvaldo 11'de çıkacaktı ama O'nun yerine Jovetic oynasa daha etkili olur demiştim. Bu dediğimin gerçekleşmesi 73. dakikayı buldu, Osvaldo-Jovetic değişikliği duraklayan Fiorentina'yı yeniden ayağa kaldırmaya yetti. Daha önce de Almiron'un oyuna girişine ise hiç anlam veremedim, zaten benim boş bakışlarımın hakkını verdi Almiron, neredeyse hiç etkili olmadı.
Jovetic girdikten sonra maçın son bölümünde ciddi pozisyonlar yakalandı ama hepsi birer birer kaçtı. 80 dakika boyunca kaçan pozisyonlarla kıyaslanınca son 10 dakika çok daha ciddi pozisyonlara sahne oldu. 86'da Pasqual'in ortasında Pazzini boş kaleye vuramadı. 87'de bir önceki pozisyonun siniri daha geçmemişken Jovetic ceza sahası dışından denedi, o da olmadı. Jovetic 50-55. dakika civarı oyuna girseydi Fiorentina'nın galibiyetini yazıyor olurdum şu an. Sonuçta bu maçın arananı Gilardino oldu, Mutu'nun yokluğu ise hiç hissedilmedi.

Bir parantez de Ercan Taner için açmak istiyorum. Kendisinin yıllar yılı yaptıklarını unutup acımasızca eleştirdiğimi sanmasın hiç kimse ama çarşamba akşamı öyle bir maç anlattı ki şu iki şeyi düşünmeye başladım :
1) Fiorentina'ya karşı çok büyük bir nefret besliyor.
2) Inter'i tutuyor veya bahis oynamış ve Inter'e vermiş.
Böylesine kaliteli ve mükemmel bir ismin "Crespo'nun affetmemesi lazımdı" diye haykırması, Inter'in her pozisyonunda bağırması, Fiorentina'nın ataklarında daha sessiz sakin kalması kendisine yakışmadı. Fiorentina'ya tuttuğum için bana öyle geldiğini hiç sanmıyorum. Bir süre sonra çekilmez oldu çünkü yaptığı yorumlar ve anlatım tarzı.

3 yorum:

YK dedi ki...

Maçı izlemedim ama Ercan Taner'i biliyorum tuttuğu takımı deli destekler maçta. Hele bi Real Madrid maçı izle; Raul "gol makinası çalışmaya başladı" derken adamdaki heyecanı gör...Ercan Taner'i severim bu yüzden :)
Bu arada mesela Barçalı Güntekin ve özellikle de Ertem Şener'e kıl oluyorum. Hele hele Ertem şener hem kıl kıl konuşuyor hem de saçmalıyor; bunları düşününce sana hak veriyorum ...
Ama Ercan Taner'e kızma be Franchi :)

firat selcuk dedi ki...

dedim ya iste, yıllar yılı yaptıklarını unutup silip atmıyorum bir sekilde.. sonucta bu ulkede ben yabancı bir takım olan fiorentina'yı galatasaray gibi tutabiliyorsam, aynı sekilde seviyorsam, o da madrid'i, inter'i tutar birsey diyemem.. kendi takımını övsün anladım da, bunu yaparken karşı tarafı unutup gitmesine canım sıkıldı.. hatalı bir pas yuzunden bile fiorentina'ya hakaret edecek diye korktum bir an..

K. A. dedi ki...

viola'nın daha çok gol atması lazım.bir de form tutarsak arno nehri'nin etrafında mor menekşeleri kimse tutamaz.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO