5.11.2008

Şampiyonlar Ligi 2009 : 4. Hafta #1

Cluj 1-2 Bordeaux : Bordeaux maçları iki isim yüzünden spikerlerin kafasını karıştırıyor bu sezon. Yoann Gourcuff ve Yoan Gouffran yüzünden. Soyadları benziyor tamam dedik ama isim de tek harf fazlasıyla bire bir aynı olmak zorunda mıydı. Bu ikili maça damgasını vurunca da kafalarda karışıklık oldu haliyle. "Cluj sürprizi erken mi sona erdi ? ? sorusunu sormaya başlasak iyi olacak. Grupta sezonun o döneminde kendi liginin bile en formsuz takımı olan Roma'yı yendiler, bir de sürpriz Chelsea beraberliği. Önlerindeki iki Bordeaux maçından sonra gruptan çıkmaya yetecek bir konuma gelmeleri beklenirken son sıraya merhaba dediler 15 günde. Bordeux karşısında sahalarında iyi oynamış olsalar da sürprizlerini sürdürmeleri için iyi oyunun yanında puana da ihtiyaçları var.
Roma 3-1 Chelsea : Roma'nın ayağa kalktığı ve silkelendiği maç mıydı, yoksa Chelsea'yi mi kötü gününde yakalamışlardı ? Buna cevap vermek için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Vucinic tek farklı önde giden Roma'yı attığı iki güzel golle uzun zaman sonra eleştirilerden kurtarmış oldu. Spalletti bu galibiyetle kendini kısa bir süre için kurtarmış oldu. Ayrıca Roma ilk golünü atana kadar Doni kaleci olduğunu hatırlamış ve iyi toplar çıkarmış. Yine de bu Doni'yi en vasat kalecilerden biri olarak görmeme engel değildi.

Anorthosis 3-3 Inter : Mourinho gibi bir adamı da sinir hastası yapacak Inter, 3-4 haftadır Mourinho'nun istemediği her şey oluyor Inter'de. Özellikle Reggina ve Genoa maçlarının üstüne bu maç da eklenince Mourinho'nun ufak çaplı bir sinir krizi geçirmesi sürpriz olmaz. Inter öne geçip 2-0'ı bulmuş olsa farka giderdi bu maçta. Ancak Burdisso Fenerbahçeli Edu'ya selam edercesine bir hata yapıp rakibe golü hediye etti. Inter yine öne geçti, yine savunmanın hatası ve Panagi'nin şansıyla Rumlar eşitliği sağlıyor. Inter savunması yine hatalara devam ediyor ikinci yarıda, Anorthosis beklemediği şekilde 3-2 öne geçiyor. Cruz Mourinho'nun soyunma odasını havaya uçurmasını engelleyecek 3. golü atıyor. Maçtaki 6 golün hepsinin de baş kahramanları Interli oyuncular, bu işte bir terslik olduğu açık. Inter'de o hatalarla dolu savunmanın arkadasında Cesar formda olduğu günlerden birini geçirmiyor olsa bu gerilim filmi korku filmine dönüşebilirdi.

Werder Bremen 0-3 Panathinaikos : Avrupada sezonun en dengesiz takımı istikrarını korudu, 5 golle Hertha Berlin'i başkente yolcu ettikten sonra tek devrede 3 gol yiyerek bu ağır yenilgiyi almak her takıma nasip olacak türden değil. Şov yaptıkları her maçın ardından böyle saçma kayıplara devam ediyorlar. Her kayıptan sonra "bu defa son" dense de son olmadığını ve olmayacağını da biliyoruz.
Sporting Lizbon 1-0 Shakhtar : Lucescu'nun Shakhtar ile Şampiyonlar Ligi'ndeki son şansı deniyordu bu sezon için. Bu şans da sona ermiş durumda. Grupta Lizbon ve Barça aldı başını gitti. Basel'e 3. sırayı verirlerse Lucescu'ya İstanbul yönünde tek gidişlik uçak biletini yollarlar anında. Ayrıca maç da gecenin en keyifsiziydi büyük ihtimalle.

Barcelona 1-1 Basel : 5-0'ın rövanşında aynı tarifeyi beklesek de Barça'ya tek puanın gruptan çıkmak için yetecek olması skoru bu hale getirdi. Costanzo da CM01/02 günlerini anımsattı biraz. Messi oyuna girdi 2 dakikada golü buldu, Eren Derdiyok'un güzel golü de Baselli oyuncuların maç sonunda Nou Camp'tan puanla dönmelerine yetti.
Liverpool 1-1 Atletico Madrid : Maçın akışı ilk maçın aynısıydı. Deplasmandaki golü attı, ev sahibi de tek puanı ikinci yarıda attığı golle kurtardı. Tek fark golün son dakikada gelmesiydi. Torres olsaydı bu iki maç da 1-1 yerine daha gollü skorlarla biterdi. Son anda Gerrard'ı dengesizce iten Pernia 90+5'teki penaltının mimarıydı, Gerrard yarattığı penaltıyı rahatça gole çevirdi. Bu iki maç sonunda en fazla sevinen Torres olmuştur, sonuçta ne şiş yandı ne kebap. İki takımda halinden gayet memnun.

Marsilya 3-0 PSV : 15 gün önceki zevksiz maçtan sonra güzel bir maç oldu. 2. goldeki ortayı Sabri Sarıoğlu için uygulamalı bir ders olarak kullansak hiç fena olmaz. Isaksson'u almadığımız için memnun değildim başlarda ama şimdi PSV'deki amaçsız ve isteksiz oyununu görünce iyi ki almamışız demeye başladım.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO