9.11.2008

Maçtan Önce : Fenerbahçe - Galatasaray

Anketlerin büyük çoğunluğunda %60-65 Galatasaray cevabı çıkıyor, her yerde genel görüş de Galatasaray'ın favori olduğu yönünde. Bu da maç öncesi ister istemez bir beklentiye dönüşüyor. Tabii ki oyuncular için bütün bunların bir önemi yok. Takımda sakat olan önemli isimler geri dönmeye başladı ama Kewell dışında iyileşen başka bir oyuncunun 11'de oynaması söz konusu değil şu an. Aslında aklımda değişik bir 11 vardı ama o dizilişi ve kadroyu sahada görmemiz ihtimal dışı. De Sanctis - Sabri, Servet, Meira, Hakan - Arda, Mehmet Topal, Kewell - Lincoln - Ümit, Baros şeklindeydi hayal ettiğim takım ama Skibbe içerideki maçlarda bile 4-2-3-1'i benimsemiş ve takıma oturtmuşken boş bir hayal olarak kalıyor benimkisi.

Fenerbahçe'de Alex'in olmaması bizim için ciddi bir avantaja dönüşmeyecektir. Arsenal maçında -her ne kadar zaman zaman Arsenal oyunu 30 metreye sıkıştırsa da- orta sahanın nasıl daha dirençli olduğunu gördük. Yine de takımı uzun süredir taşıyan ismin sahada olmaması Fenerbahçeliler'i düşündürecek maç saatine kadar. Galatasaray'da ise geçen sezon Fenerbahçe maçlarının sadece bir tanesinde oynayan, orada da kötü oyunla göze giremeyen, bu sezon ise geldiği günden beri beklentileri ilk kez karşılayabilmiş bir Lincoln var. Tek tek mevkiilere bakınca Galatasaray'ın sağ beki Fenerbahçe'yle kıyaslandığında en zayıf bölgesi oluyor, Fenerbahçe'de ise bu bölgenin orta saha olduğunu söylemek mümkün. Kewell, Arda, Lincoln gibi isimlere karşılık ellerindeki en etkili ismin sakatlıktan taze çıkmış Deivid olması her şeyi açıklıyor.

Daha fazla uzatmak istemiyorum, maç sonu yazacak çok daha şey olacaktır elbette.. Şimdi yapılması gereken tek şey maç saatine kadar zaman geçirmeye çalışmak..

İstemediğim tek şey de iki takımın "ne şiş yansın ne kebap" şeklinde beraberliğe yatması..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO