6.11.2008

Şampiyonlar Ligi 2009 : 4. Hafta #2

Aalborg 2-2 Villarreal : Aalborg deplasmanda attığının iki katını yemişti, bu defa yediklerine hemen cevap verip aldılar puanı. Bu beraberlik İspanyolların gruptan çıkacak konuma gelmelerine yetti. İki maçlarını da -ki birisi Celtic ile- kaybetmedikleri sürece gruptan çıkmamaları için bir engel yok. Hatta iki maçlarını kaybetseler bile çıkma şansları devam ediyor. 2005'teki yarı finalden sonra yeniden yollarına devam edecekler, bu defa tek başına maç alan Riquelme yok ama bana göre çok daha fazlası var ileri gidebilmeleri için.

Celtic 1-1 Manchester United : Celtic mutlaka kazanmalıydı ama olmadı ne yazık ki. Bundan sonra Celtic iki maçını kazanıp Manchester'ın da Villarreal'e karşı kazanmasını bekleyecek. İmkansız gibi duruyor ilk bakışta. Aalborg bir sürpriz daha yapıp Celtic'i 4. sıraya iterse Glasgow'un mavi renklilerine bol bol eğlence çıkacağı kesin. Samaras oynamıyorsa ya da formda değilse Celtic için işler pek yolunda gitmedi bu sezon. Tek adama bağlanmış konumdalar görüntü itibariyle.

Lyon 2-0 S.Bükreş : Lyon bu maçla liderliği ele geçirirken Juninho yine bir serbest vuruş golü ile sahneye çıktı. Kalecinin o golü yemesi de ayrı bir skandal, ona ayrıca değinmek gerek. Savunmaya çarpacağını sanıp terse hareketleniyor ki top direkt kaleye geliyor kimseye çarpmadan. Ellerine gelen topu içeri almış yani. Juninho sadece serbest vuruşla değil oynadığı oyunla da uzun zaman sonra bir maçı tek başına alıp götürmüş oldu. Lyon lider olsa da Bayern ile oynayacakları maç yüzünden gruptan çıkamama tehlikesi var önlerinde. Elbette Fiorentina'ya 2 maçta 6 puan yazmak lazım bunun olması için.
Arsenal 0-0 Fenerbahçe : Stoke'a karşı rezil olan Arsenal yine tepki toplamaya devam etti. Pozisyon bulup oyunu da kontrol ettiler ama iş son vuruşa geldiği zaman amatör takım gibi davrandılar. Bendtner çok etkisizdi, Van Perise de neden yedek kaldığını bir kez daha gözler önüne serdi. Fenerbahçe'de cezalılar can sıkacak Porto karşısında, zaten alarm veren orta sahadan Selçuk'u kaybettiler, Lugano'nun da cezası var ki yerine Can Arat oynarsa Kadıköy'de yeni bir Arsenal faciasına davetiye çıkar. Sıkıcı ve gereksiz bir maç oldu. İki takım da kendi sahalarında ligdeki en büyük rakiplerini ağırlayacak haftasonu. Böyle bir durum varken zaten fazla kaliteli bir maç beklenemezdi.

D.Kiev 1-2 Porto : "Sahalarında Porto'ya yenilmedikleri sürece Fenerbahçe'nin 3. olması zor" demiştim 2 hafta önce. Bunu zor bir ihtimal olarak görsem de dediğim çıktı. Arsenal Kiev'i yenecektir, Porto'ya takılmaları olası çünkü. Bu durumda Fenerbahçe de Porto'ya yenilmeyip Kiev'i yenerse 3. olma ihtimali var. Aslında olasılık hesaplarına göre gruptan çıkma/çıkmama şansı da var her takımın ama bu Fenerbahçe ve Kiev için çok zor görünüyor. Maçın özetini de izleyemedim o yüzden sadece grupla ilgili yorum yapabiliyorum bu maçın skoruna göre..

BATE 0-2 Zenit : Pogrebnyak golünü attığında zaten Zenit için maç bitmişti. BATE zorlasa da sonuç alamadı, 30M Euro değerindeki Danny son anlarda skora katkısını yapıp Beyaz Rusları susturdu. Zenit 4 puana ulaştı ki Real Madrid 6'da kalınca 2. sıra için fazlasıyla umutlanmış durumdalar. Juve Zenit'e gereken kıyağı geçebilir de Real Madrid'i yenerler mi orası belirsiz işte. BATE konusunda birşey demiyorum, gruplara kaldıktan sonra 6 maça çıkıp sadece keyif almaktı amaçları, aynısını yapmakla meşguller 4 maçtır.
Real Madrid 0-2 Juventus : Del Piero Roma'ya yaptığını Real Madrid'e de yaptı. Serbest vuruşu da güzeldi, ilk goldeki vuruşu da. Real Madrid iki Juve maçında sıfır çekti, Ranieri'den böylesini beklemiyordum doğrusu. Gerçi bu iki maçta Ranieri'den çok Del Piero'nun katkısı var ama takımın başındaki adamın geçmişini düşününce biraz sıradışı bir galibiyet oldu bu. Del Piero şarap misali yaşı ilerledikçe daha da lezzetli bir hal alıyor. "Bu sezon duraklar mı artık?" diye düşünülüyor son iki sezondur ama ısrarla daha iyi oynuyor. Zenit sahasında Juve'yi yendiği takdirde İspanya'ya tur atlama umuduyla gelecek ki öyle olursa Real Madrid için skandala dönüşebilir bu grup.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO