13.11.2008

Sporting Gijon

İspanya'da zirve mücadelesi dışında sezon sonu konumu en fazla merak edilen takımlardan biri Gijon. Sezona öyle bir başladılar ki "geldikleri gibi giderler" düşüncesi hakim oldu her yerde. Getafe'ye sahalarında yenildiler(1-2), Sevilla deplasmanında 3 attılar ama yedikleri daha fazlaydı(3-4). Sonrası ise malum. 3 gün arayla içeride Barça'dan ve dışarıda Real Madrid'den yenen tam 13 gol. Madrid'den 7 tane yedikten 3 gün sonra villarreal'e de sahalarında tek golle yenilmekten kurtaramadılar kendilerini. Sezonun o kısmından sonrası da küçük bir rüyanın başlangıcı oldu Gijon için. 5 maçta yenen 20 golden sonra işlerin bu kadar iyiye gideceğini pek tahmin ettiklerini sanmıyorum. Deportivo'nun da aralarında olduğu 4 maçlık seriye imza atıp 12 puan aldılar ve orta sıralarda yer buldular. 4 maçlık galibiyet serisini sonlandıran takım da geçen sezonu mumla değil spot ışıklarıyla arayan Racing Santander oldu.

Kral Kupası'nda da Numancia'yı eleyip Real Madrid ve Villarreal'in olmadığı yerde biraz daha ilerleme umuduyla yola devam ettiler.

Karanlık başlayan sezonda gün ışığına çabuk kavuştular. Sezonun ve son yılların en zayıf takımı olup olmadıkları tartışılırken şimdi kupada ve ligde ne yapabilecekleri tartışılır oldu. Geçen sezon Almeria herkesin beğenisini kazandı, beklenmeyen takım, beklenmedik skorlarla ligde dengeleri değiştirdi sık sık. Bu sezon sıranın Gijon'a gelmemesi için bir sebep yok.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO