16.04.2009

Acil Toplantı : Fiorentina 11-0 U.S. Antella

Melo'nun 5 haftalık cezası Montolivo'nun bu haftaki cezasıyla birleşince Udinese deplasmanına orta sahanın en önemli iki ismi olmadan çıkacağız. Prandelli bu kaos ortamında ne yapabileceğini kestirmek için yerel amatör takımlardan U.S. Antella 99 ile bir hazırlık maçı yapıldı bugün. Maç öncesi bir de basın toplantısı vardı, kaptan Dainelli basının karşısına çıktı. Şampiyonlar Ligi iddiasından vazgeçilmeyeceğini ve 4. sıraya yeniden yükselip kalıcı olacağımızı söyledi.

Biz maça geçelim. Önceki postta orta sahada gelecek haftalardan bahsetmiştik ama Udinese deplasmanında neler olacağı belli değildi Montolivo'nun kart cezası yüzünden. İlk yarıdaki kadro şu şekildeydi :

Frey, Zauri, Dainelli, Gamberini, Pasqual, Semioli, Donadel, Kuzmanovic, Almiron, Jovetic, Gilardino.

Buradaki dörtlüde Montolivo'nun yerine Semioli'nin dahil olduğunu görüyoruz. Maçı izleme gibi bir şansımız olmadığı için Semioli forvetin arkasına mı geçti yoksa solda oynayıp Kuzmanovic'i sağ kanada mı itti bilmiyorum. Melo da yokken Semioli'nin olduğu bir 4'lü orta saha düşünmemiştim ben doğrusu. Almiron'un ise yedek kalacağını düşünüyordum yine ama şimdilik 11'de gözüküyor.

İkinci yarıda ise orta saha biraz da gelecek haftaları düşünerek kurgulanmıştı. "Böyle yapsak nasıl olur ?" diye düşünüp 4-5-1'i denemiş olmalı Prandelli :

Avramov, Mazuch, Kroldrup, Comotto, Pasqual, Vargas, Almiron, Montolivo, Jorgensen, Zauri, Bonazzoli.

Zauri ileriye çekilmiş ve orta saha 5'lenmiş. Tabii böyle bir tek forvetli sistem denenirse Jovetic sahada olacak, Gilardino tek forvet olacak, Bonazzoli değil. 5'li pek tutmaz gibi geliyor bana bu ortamda. 4'lüden vazgeçmemek lazım, yine de denemedim dememiş oldu Prandelli.

Maçla ilgili okuduğum kısa şeylerdeki ortak kanı Jovetic'in Gilardino ile birlikte çok iyi bir uyum içerisinde olduğu ve oynadığı bölümde de en fazla göze batan isim olduğu. İlerleyen haftalar için şimdilik bilinen şey Jorgensen veya Vargas'ın değil Semioli'nin ilk tercih olarak düşünüldüğü. Şu Udinese maçını atalatalım da Montolivo'lu orta saha bir şekilde idare eder kalan maçlarda. Geçen sezon son haftalarda bir kaç maçta oynanan o etkili ve baskılı oyunu yine oynayalım sorun olmaz sakatlıklar ve cezalar.

Goller : Jovetic(2), Kuzmanovic(2), Gilardino(2), Pasqual, Bonazzoli(2), Rider, Jorgensen

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO