26.04.2009

World Snooker Championship 2009 : 2. Tur

Turnuva'da 2. tur maçlarına devam ediliyor, çeyrek finalistler bir bir belli olurken aralarında benim de olduğum bir çok kişi için turnuvanın tüm tadı kaçtı bu turda. Dün oynanan maçta 1 numaradaki isim Ronnie O'Sullivan aldığı 13-11'lik yenilgiyle turnuvaya veda etti. Çeyrek finale giden isim Mark Allen oldu. Allen'ın rakibi de beğendiğim isimler arasında yer alan Ryan Day oldu. Sevindiğim bir diğer olay da Stephen Hendry'nin Ding Junhui'yi elemesi oldu. Çekik gözlü tombul adama bir türlü ısınamadım ne kadar başarılı ve geleceği parlak bir isim olsa da.

Turnuvanın geri kalanında en büyük favori elenmiş olsa da snooker izlemek asla zevksiz olmayacak benim için. Bir Snooker bir de Curling futbol olmadığı zamanlarda benim için boşluğu fazlasıyla dolduracak şeyler.

3 yorum:

carlito dedi ki...

Roket'in elenmesi hepimizin keyfini kaçırdı ancak M.Allen sonuna kadar hak etti maçı çok iyi oynadı, R.Day'i de geçer bana göre.

S.Hendry'i çok konsantre gördüm bu turnuva da eski günlerine dönme sinyalleri verdi, N.Robertson ile eşleşti. O maçta keyifli olur.

Sacit Tekin dedi ki...

Carlito'nun yorumlarına katılıyorum. Allen sonuna kadar haketti çeyrek finali.

Aslında ilk session'u da çok kötü oynamıştı Ronnie ama 4-4 bitirmeyi başarmıştı. 2. gün skoru 9-7'ye getirince bu ktü dönemine rağmen turu geçeceğini düşünmüştüm ama son 8 lik seriyi MarkAllen ne kadar iyi oynadıysa, O'Sullivan'da o kadar dağılmış ve düşük konsantrasyon ile oynadı. 23 ve 24. framalerde yaptığı çok basit hatalar da bunun en iyi göstergesi.

Yalnız, Hendry, Murphy ile oynayacak çeyrek finalde. Gyaet çekişmeli olacak. Bir diğer gülze eşleşme de Selby ile Higgins arasında olabilir. Selby turnuvadaki en büyük favorim benim, Hendy ve Maguire ile birlikte.

carlito dedi ki...

Robertson nerden çıktı ya :) Bi an karıştırmışım düzelttiğin için sağol hocam...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO