16.04.2009

Felipe Melo & Ceza & Orta Saha

Melo Cagliari maçında Lopez ile tünelde kavga edip salı günü 5 maçlık ceza almıştı. Tam da tekrar seri galibiyetlere başlanmışken orta sahanın değişmez isminin neredeyse sezonu tamamlamış olması kötü bir şey. Bu noktada Prandelli'nin orta saha tercihinde neler yapacağı önem kazanıyor. Melo ve Montolivo değişmiyordu genelde ve böyle kilit bir ismin sahada olmayacak olması yeni tercihler doğuruyor.

Son haftalardaki görüntü Prandelli'nin 4-5-1 kumarı oynamayacağını işaret ediyor, yani 4-4-2 varyasyonları ile uğraşacak ki burada ikili forvetin arkasında bir isim olup olmayacağı ana konuyu oluşturuyor. Kuzmanovic-Donadel-Montolivo şimdilik garanti isimler. Sakatlık ve ceza engeline takılmadıkça bu isimler sahada olacaktır. Burada düşünülmesi gereken 3+1 veya 4'lü orta sahadaki diğer ismin kim olacağı. Santana geri gelmeyecek önümüzdeki sezona kadar, o sahada olsa forvet arkasına geçip bu üçlünün önünde yer alacağı garanti olacaktı. Şu konumda formda olan Pasqual savummadayken solda ciddi bir tehdit olan Vargas'a yer açılabilir sol açıkta. Veya forvetin arkasında Jorgensen düşünülebilir ancak kanattaki performansı ortada vermesi zor bir isim Jorgensen. Vargas sahada olursa ortadaki üçlüde Montolivo'nun yerine geçebilir ve bu defa da Montolivo Jovetic-Gilardino ikilisinin arkasında yer alabilir. İsimler sabit gibi dursa da Melo'nun yerine geçecek isim orta saha düzenini belirleyecek. Olmaması mümkün tek şey Gobbi'nin ilk 11'de çıkması. Tabii ki sol bekte Pasqual'in yerine Vargas'ın geçmesi ihtimali var bir de, o zaman Jorgensen'in forması garanti gibi.

Düşük de olsa beni kahredecek bir ihtimal var ki o da Bonazzoli-Gilardino ikilisine forvette yer verip forvet arkasına Jovetic'i koymak. Son maçlarda Gilardino'nun yanında 2. forvet olarak güzel işler yapıyordu Jovetic, orta sahaya çekip hücum hattını baştan yaratma riskine girilirse Udinese deplasmanı kocaman bir kayıp olabilir elimizde. Udinese deplasmanında Montolivo da yok üstelik. Üst tarafta yazan tüm ihtimaller ileriki haftaları kapsıyor. Udinese deplasmanında hem Melo hem de Montolivo olmayacağı için bugün antrenman sahasında bir hazırlık maçı var..

1 yorum:

Erk dedi ki...

Udinese uzaktan şutlarla gol bulabilen bir takım. Ortasahanın ortası bu konuda tetikte olmalı. Vargas+Pasquale de iyi olur. Defansif anlamda takımı tutabilmeli.

Gila iyi oynarsa gol atmak kolay. Udinese'nin UEFA maçı olmasıda ayrı bir avantaj.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO