3.04.2009

Not Defteri #16

  • İzmir'e döndüm döneli yine yazamadım ama bu defa keyiften değil, artık laptop sahibi birisi olmak üzereyim, onunla uğraşırken internete girecek zaman bulamadım. Daha önce adını andığım bir modeli vardı Asus'un ama fiyatı 2.800-3.000 TL arasındaydı ki şu durumda onu almam imkansız. Zaten öyle bir dizüstü bilgisayarı yaklaşık 6-7 kullanırdım ben.
  • Laptop için 2-3 hafta daha bekleyebilirdim kendi kaynaklarımla alabilmek için ama çevremdeki herkes biliyor, buradan da söylememde sakınca yok. Kardeşime yerel seçimlerin ertesi günü Canon EOS 450D alınınca isyan bayrağımı çekiverdim. Babam kardeşime onu alınca annem de bana laptopu aldı. 22 yaşımda hala böyle ince hesaplar peşindeyim, utanmıyorum da üstelik.
  • Aldığım laptopun modelini söyleyeyim önce : ASUS X59SL 226DV. Dün öğleden sonra Vatan Bilgisayar'dan aldım ama henüz elimde değil. Fiyatı nakit ödedim, 1.447 TL. Almak isteyenlere şiddetle öneririm. Özelliklerin detayı için google'da basit bir arama yeterli. 2.26GHZ çift çekirdek işlemci, 256MB ATI ekran kartı, 3GB ram, 250GB hdd diye özet geçeyim. İşlemci, hdd, ram ve ekran kartı için daha detaylı şeylere girmeyeyim ama tek sıkıntısı hddnin 5400rpm olması, bunu söylemeden geçemem. Bir iki say sonra değiştiririm onu da. Sadece LG'nin benzer bir modelinin 1.850 TL civarı olduğunu söyleyebilirim. Üstelik işlemci bir kademe daha düşüktü.
  • Bunun dışında internet bağlatmak için önce telefona başvurmak gerekiyor ki pazartesi günü halletmeyi planlıyorum. Akşam müşteri hizmetlerini arayıp olursa hemen bağlatabilirim telefonu ki sanmıyorum gelip de haftasonu yeni hat bağlasınlar. Hat sorununu çözünce ADSL için engel kalmıyor. ADSL başvurusunu yaptığım gün bağlanacağını söyledi başvuru noktasındaki adam.
  • Hangi servis sağlayıcıda alacağıma karar verememiş olsam da TTNET'in Pikatel modem vermesi canımı sıkıyor, o kadar kalitesiz bir modem görmedim ben kullandıklarım arasında. Biri veya Smile eğer AirTies falan veriyorsa direkt onlara giderim hiç uğraşmadan. Modem konusunda en iyi servis sağlayıcı hangisi bilmiyorum, bu konuda fikri olanlardan yardım bekliyorum. Servis sağlayıcılar modem verirken gidip de kendim boşuna modem almak istemiyorum. Zaten gidince Marmaris'teki emektar kablolu modemimin yerine kablosuz birşey alacağım, bir de İzmir'e masraf yapmak istemiyorum, dedim ya ne de olsa ADSL'i alacağım şirket modemi verecek.
  • Modem ve servis sağlayıcı konusunda bu kadar kararsızken fikirlere açık olduğumu belirtmek isterim. Bir süre daha yazma konusunda bu 3-4 günlük ağır tempo sürebilir. Haftasonu sadece lig maçlarını ve izleyebilirsem Atalanta-Fiorentina maçını yazmak için gelirim.
  • Hafta içi Ağustos-Eylül 2008 ve Şubat 2009'daki o hızlı tempoya yeniden döneceğim ve blog ile o dönemlerdeki gibi ilgileneceğim için de heyecanlanmadım desem yalan olur.. İzmir'deyken saçma saçma internet cafelerle uğraşmak 1 senedir canımı sıkıyordu, kurtulmak güzel oldu..
  • Ayrıca son notum olsun, birileri bir yerlerden sorunsuz çalışan Champions League 1999/2000 isimli PC oyununu bulabilirse -torrent olur, cd olur, herşey olur- o kişinin karma puanını yükseltirim, evil bile olsa aniden good yaparım o karakteri. Arcanum'a haftasonu evdeyken yeniden başlayınca son cümle böyle oldu.. Daha da saçmalamadan Not Defteri'nin 16. sayfasına noktayı koyayım.

3 yorum:

mandarine dedi ki...

oh baaa! kendim almış kadar sevindim he :D ikinize de hayırlı olsun (: bu arada bu blog ne kadar güzel oldu yahu. böyle aşama aşama gördük ettik büyüdüğünü pek bi duygulandım abisi, ağlamak isterdim.. (o kadar aramanın sonucunda bu temple ne kadar şahane durdu ayrıca!)

Consigliere dedi ki...

iyi tercih yapmışşın gerçekten hp'ye kuru para verenler karşılıklarını pek göremiyorlar.ASUS'dan şaşmamak gerek.Keza parça değişimleri diğer labtoplara oranla daha kolay oluyor..

baha dedi ki...

Asus iyi secim franchi, gule gule kullan. Ben de alirken dell-asus-toshiba arasinda kalmistim. Toshiba'da karar kildim, ilk 11 ayda bir sorunu cikarmadi, bakalim... Bu fiyat araliginin en iyi bilgisayarlari bu uclu, aralarinda cok buyuk fark yoktur tahminimce sorun yasamassin.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO